Mikä nimi lapselle? Ai että, siinä on vaikea kysymys.

Noh, toisille se ei ole vaikea. Toisilla on nimet mietittyinä tuleville lapsille jo ala-asteiässä. Toisten lapsi näyttää heti ihan jonkun tietyn nimen kantajalta, eivätkä vanhemmat joudu juurikaan asiaa pohtimaan. Toiset keksivät nimen pienen pallottelun jälkeen.

Mutta sitten on heitä, jotka eivät keksi mitään tai eivät pääse sopuun. Maistraatti jahtaa heitä jo kirjeillä, että olisi suotavaa saada se nimi tänne järjestelmään, mutta sopuun ei päästä.

Maailmalla ei onneksi tästä enää tarvitse kärsiä!

Siellä on nimittäin palveluja, jotka keksivät rahaa vastaan lapsellesi nimen!

Esimerkiksi Future Perfect -niminen yritys kertoo, että he tarjoavat neutraalia ja asiakkaan tarpeisiin pohjaavaa neuvontaa nimiasioissa.

Palvelut ovat moninaisia. Firmaa pyörittävät naiset lupaavat etsiä lapselle vaikkapa tämän sukutaustaa heijastelevan nimen, joka alkaa määrätyllä kirjaimella.


Kuva j-e-w-e-l-m-i-t-ch-e-l-l-, ylin kuva Tim Gouw.

Tarjolla on eri hintaisia paketteja vartin puhelintuokiosta siihen, että he ehdottavat 10 parasta etunimeä ja toista nimeä, sekä perustelut sille, miksi nämä nimet ovat ehdotettavien listalla. Hintaa tällä paketilla on 335 dollaria. Oma palvelupakettinsa löytyy tietenkin myös monikkovanhemmille.

Eikä lemmikkejä unohdeta! Koska kukapa haluaisi nimetä koiransa tylsästi Mustiksi, jos perheen lapsilla on kerta kaikkisen huikeat, yksilölliset nimet! Lemmikinnimeämispalvelu maksaa 75 dollaria.

Mutta kyllähän keskustelupalstoilla tarjotaan auliisti mielipidettä lapsen nimestä kun vaan kysyy, eikä maksa mitään! Keksikää nimi kissalleni/koiralleni/hamsterilleni-tyyliset keskustelut ovat hyvin yleisiä nekin. Miksi kukaan maksaisi samasta?

Kyllä ihmiset maksavat, kertovat firman perustajat. Ihmisillä on nykyään isot paineet antaa lapsilleen ”oikeanlaiset” ja ”onnistuneet” nimet. Palvelun hankkimisen syynä voi olla myös se, että vanhemmat eivät pääse sopuun nimestä, tai se, että heillä on erilaiset taustat ja he haluavat että kummankin suvun historia ja tausta kuuluu lapsen nimessä.

Vaikka ajatus ensin tuntui ihan hölmöltä, ehkä nimeämispalvelussa on ideaa. Mietipä vaikka sisustussuunnittelupalveluja: Koti on henkilökohtainen paikka, ja sen sisustuksen halutaan yleensä heijastavan omaa makua. Puolisoiden maku voi olla kaukana toisistaan, ja sisustussuunnittelija voi auttaa löytämään kompromissin. Vaikka olisi kiinnostunut sisustuksesta ja oma maku olisi varma, tarjolla olevat loputtomat vaihtoehdot pistävät pään pyörälle ja tekevät päätösenteosta vaikeaa. Samalla tavalla haastavaa on myös lapsen nimen valinta.

Kokeilisitko sinä nimeämispalvelua, vai pidätkö ajatusta ihan älyttömänä? Kerro kommenteissa!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia