Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”8 vuotta yhdessä. Kaksi ihanaa lasta. Siinä taitaakin olla kaikki mitä yhteistä on enää jäljellä.

Päivä päivältä mieleeni nousee asioita joiden vuoksi ero kuulostaa ainoalta vaihtoehdolta. Mies töissä n. 12h päivässä, toisinaan näkee lapset ennen nukkumaan menoa, toisinaan taas ei. Jos kotona on sotkuja kun hän saapuu, alkaa niitä hermostuksissaan siivoamaan. Useimmiten ennen kuin edes kysyy miten päivä on mennyt. Olenhan minäkin vain ihminen, vaikka äiti olenkin, saan kai myös väsyä ja jättää osan kotitöistä seuraavaan aamuun?

Viikonloppuna tietenkin mies on väsynyt raskaasta työviikosta, joten hän haluaa nukkua aamulla myöhään, huolimatta siitä että herään viikolla joka aamu paljon aiemmin kuin hän, sekä yleisimmin useita kertoja yön aikana. Sunnuntaisin on sitten se ”äidin lepopäivä”, eli saan nukkua hieman pidempään, kunhan vaan ensin herätän miehen…

Miehen suurin unelma/tavoite on päästä jäämään ajoissa eläkkeelle ja sitten viettää sitä vapaa aikaa jossain kaukana lämpöisessä. Eli tosiaankin vaikuttaa siltä että tämä ei ole ihan heti helpottamassa. En voi myöskään kehuskella, että mitenkään hyötyisin miehen suurista tuloista, koska en ikinä saa ylimääräisiä lahjoja jne. ja ostoehdotuksetkin (esim: lapsen uudet kengät) täytyy perustella tarkoin. Monesti olen puhunut hänelle että tunnen oloni arvottomaksi, sillä harvoin saan mitään kiitosta tms. tekemästäni työstä kotona ja lasten kanssa. Mutta se ei hänen mukaansa pidä paikkaansa.

Kotona siis hoidan lähes kaiken, sekä sisällä että ulkona. Huolehdin auton katsastuksen ja huollot. Mies siis lähinnä hoitaa itsensä ja käy töissä. Todellakin siis tuntuu että olemme kasvaneet täysin eri suuntiin. Silti ero tuntuu hirveältä. Mutta nykyinen tilanne vähintään yhtä kamalalta.”

Nimim. Parempi erikseen?

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ero tuntuu hirveältä – nykyinen tilanne vähintään yhtä kamalalta”

  • Eronnut sanoo:

    Noissa kahdessa vaihtoehdossa erona on kuitenkin se, että eroaminen tuntuu hirveältä vain oman aikaansa, kunnes asiat alkavat mennä pikkuhiljaa parempaa suuntaan ja todennäköisesti päädyt onnellisempaan tilanteeseen muiden verrattuna. Jääminen noin epätasa-arvoiseen suhteeseen takaa sen sijaan vain onnettoman loppuelämän, sillä eihän se tuosta varmaankaan tule muuksi muuttumaan, kuten itsekin totesit.
    Eli ei muuta kuin uusia tuulia kohti!! 🙂