”Nyt kaivattaisiin vertaistukea. Meillä on neljä alle kouluikäistä lasta (6 v., 4 v., 3 v. ja 3 kk). Asumme isossa kartanossa jossa riittää tekemistä, lisäksi vauva on yhä täysimetyksellä ja roikkuu usein tissillä öisin. Eskarilainen ja 4-vuotias ovat 9-13 päiväkodissa. Mies hermostui kotiin tullessaan kun lattia on likainen ja astioita on laittamatta pesukoneeseen, ja silloin kun hänen perheensä tulee vierailulle niin hän välillä joutuu rankan työpäivän jälkeen imuroimaan ja laittelemaan astioita pois että kartanomme olisi ajoissa täysin siisti.

Hän vaati minua selittämään mitä oikein teen päivän aikana ja miksi nukun vauvan kanssa kahdeksaan kun isommat heräävät tuntia aikaisemmin. Laiskuudestani kertoo myös se että en nouse lasten vaatiessa antamaan heille vettä vaan odotan että he ottavat itse jos en ole keittiössä. Siis se että opetan lapsia omatoimiseksi. Sen sijaan että keräisin lasten lelut kahdessa minuutissa, minä jokaikinen herran päivä katson että he itse korjaavat jälkensä. Lisäksi pesen lasten hiukset shampoolla vain kerran viikossa tai harvemmin.

Olen todella vihainen miehen reaktiosta, siitä miten hän hymyili ylimielisesti kun hermostuin ja pyysi sitten listaamaan päivän työni. En pysty käsittämään että mies on katkera minun laiskuudestani kun hänellä on puoliso joka ei ole ikinä pyytänyt häneltä apua kotona, ei ikinä nalkuttanut petaamattomista sängyistä ja sukista lattialla, ja lisäksi huolehtinut nyt vauvan kanssa jo kahdet sukujuhlat ja kestinnyt ruokineen joka viikko miehen isohkon perheen.

pölyjä pyyhkimässä

En ehdi ikinä nukkumaan päiväunia ja mies ei tietenkään auta yöheräilyissä. Päivisin käytän aina lapsia kerhoissa, pyykkiä ja sotkua tulee jatkuvasti, vauva vaatii huomiota, iso kartano vaatii jatkuvaa siivousta, ruokaa pitää laittaa ja lasten kanssa joskus leikkiäkin. Ja miehen perspektiivi on että hänellä on laiska vaimo jonka hommia hän joutuu työpäivän jälkeen hoitamaan ja joka ei jaksa edes vesilasia tuoda lapselle.

Itse olen ollut ylpeä siitä että kovalla ”työllä” olen kasvattanut omatoimiset lapset ja ylipäänsä onnistunut pitämään homman hyvin kasassa ja langat käsissäni niin että lapset pääsevät päivittäin kerhoihin ja aktiviteetteihin, heillä on ihan aina puhtaat, sileät vaatteet, kotini on aina tarvittaessa edustuskelpoinen ja meille on ihan aina vieraat tervetulleita. Appivanhempiin on lämpimät välit ja lapset tuntevat hyvin serkkunsa. Vieraat ihmettelevät miten kotini voi olla aina niin siisti ja järjestyksessä. Miehen kanssa on ehditty nauttia parisuhteesta vauvasta huolimatta. Tässä sitten lopputulos eli miehen aidosti katkera avautuminen laiskasta vaimostaan. Mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä?”

Nimim. Laiskimus

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 23 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

23 vastausta artikkeliin “”Miehen mielestä laiskottelen vaikka hoidan ruokahuollon, ison kodin ja neljä lasta””