”Tämä korona on tuonut kyllä nyt esiin niin vahvasti mieheni ne kaikkein huonommat piirteet, että en usko että tästä enää pystyy jatkamaan ”hälyn” laannuttua. Teemme molemmat etänä töitä kotoa käsin ja lapsemme on myös kotona päiväkodista.

Itse on pakko pitää taukoja omasta työstäni lapsen vuoksi – ja tottakai teen niin. Pitäähän hänelläkin olla muuta kuin televisio ja padi tai yksin piirtely. Ja ruokaakin pitää laittaa, pyykit pestä ja siivota.

Mitä tekee mies? HÄNTÄ ei saa häiritä, koska HÄN tekee töitä ja HÄNEN pitää saada keskittyä. Eikä osallistu mihinkään muuhun. Työt kun iltapäivällä loppuu, hän istuu sohvalle ja ”lepää” hetken, koska on ollut niin rankka työpäivä! Ja yleensä se ”hetki” venyy.. Sillä välillä minä hoidan lapselle ruoan, lähden hänen kanssaan ulkoilemaan, pyykkään.

Siivota en jaksa. Sitten ärsyttää sotku ja tulen itsekin pahalle tuulelle. Lapsen vuoksi jaksan pitää edes jonkinnäköisen positiivisen vireen yllä. Olisi ihanaa jos voitaisiin viettää yhdessä aikaa töiden jälkeen, koko perhe puuhailla kaikkea kivaa. Ulkoilla tai jotain muuta. Mutta ei häntä saa innostumaan mistään! On koko ajan kuin perseelle ammuttu karhu ja hermo todella pinnassa. Lapsikin vaistoaa sen ja tukeutuu minuun enemmän ja enemmän.

Illalla menen ajoissa nukkumaan, mies valvoo, juo bisseä tai viiniä – tai molempia (Joo-o, joka ilta nyt koronan aikana..) ja tuijottaa televisiota. Laiskistuu.Ja sama ruljanssi jatkuu seuraavana päivänä. Alkaa olemaan voimat loppu. Hänelle ei voi mistään mitään sanoa, valitan kuulemma kaikesta nykyään. Voi olla, mutta ehkä on jokin syykin siihen olemassa.

Miten saisin hänet herätettyä tähän todellisuuteen? Ja sen, että hänellä on perhe joka kaipaa hänen seuraansa. Lapsikin kaipaa isänsä seuraa ja yhteistä tekemistä, muutakin kuin television katselua. Jos hän nyt tajuaisi ennen kuin sitä perhettä tässä ympärillään ei enää ole. Olemme olleet yhdessä 10 vuotta, josta naimisissa 7. Seksiä ei ole ollut suhteessamme enää yli vuoteen, enkä kyllä sitä ole kaivannutkaan. Eikä se tässä se suurin ongelma olekaan.

Muuten suhde on toiminut hyvin tähän saakka. Mitä nyt hänen alkoholinkäyttönsä on aikaisemminkin aiheuttanut päänvaivaa. Useat ystäväni ovat jo vuosia ihmetelleet, etten ole lähtenyt, juuri tuon juomisen vuoksi. Ja itsekkyyden. Mutta kun siinä on se toinenkin puoli, joka on tosiaan nyt kadonnut. Ja lapsen vuoksikaan en ole halunnut lähteä, en halua hänelle kahta kotia. Ja kuitenkin rakastan miestäni. Tai olen ainakin rakastanut, nyt en enää ole ihan varma siitäkään. Mitä mä teen??

Nimim. Äidin koronaväsymys

Tämä kirjoitus oli Teidän Ihanien Lukijoidenne avauksia – suurkiitos siitä! Ilman näitä olisimme montaa hyvää avausta köyhempiä ❤️

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia. 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 17 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

17 vastausta artikkeliin “Eristys toi esiin mieheni huonot puolet”

 • balanssi sanoo:

  näiden naisten perisuhdeavautumisten hyvä puoli on, että tuntee itsensä oikein kultakimpaleeksi, kun näitä lukee.

  Aina osallistunut kotitöihin ja lasten kasvatukseen vähintään samalla panoksella kuin vaimo. Alkoholia käytän hillitysti. Aamulla käymme yhdessä vaimon kanssa kävelyllä ennen työpäivän alkua ja illalla käyn näin kolona aikanakin 4 kertaa viikossa treenaamassa salilla ja kotona soittelen kitaraa. Seksiin olen valmis aina kun vaimokin on, tosin olisin useamminkin.

 • Been there, done that. sanoo:

  Kuntien/kaupunkien perheiden palvelut toimivat nyt poikkeusoloissakin, joten ottaisin yhteyttä esim. neuvolan kautta. Kannattaa kertoa kaikki vaikeudet sellaisina kuin ne kokee ja tunnustaa, että nyt on voimat loppu, eikä kotona ole enää edes siedettävää. Lastensuojelun asiakkuuttakaan ei kannata pelätä, sillä he kartoittavat perheen tilannetta ja palvelutarvetta ja kertovat näille addikteille missä mennään ja mitä tapahtuu, ellei käytös muutu ja perhedynamiikka ala pelata vähän mukavammin. Kuten tässä ketjussa on todettu, alkon käyttö tekee itsekkäiksi ja lisää mielenterveysongelmia, joita miehellä kuvauksesta päätellen -aloitekyvyttömyys, äksyily, vetäytyminen- saattaa hyvin olla. Ja tosiaan; hän näyttää pääsevän perheessä helpolla ja pitää tietysti kiinni saavutetuista eduistaan – eipä kyllä ole ensimmäinen. Omasta hyvinvoinnista on pidettävä huolta, sillä lapsen vointi ja elämä riippuu siitä: siispä apua hakemaan. Mikäli avut, pariterapia, kuntoutus tms., tehoa, on aika miettiä ihan tosissaan asumuseroa tai lopullista eroamista. Vaihtoehtoja on aina!

 • Liisa sanoo:

  Moi! Veikkaan että mies on katsonut ettei mitään menetettävää ole, koska seksiäkään ei ole ollut aikoihin. Minun mies saa vastaavat oireet kahdessa viikossa, jos seksi tauolla. Toki seksiongelmat kertoo perisuhteenne yhteisistä muistakin ongelmista. Ne olisi pitänyt mahdollisesti korjata jo vuosi sitten viimeistään, kun seksi loppui. Nyt mies on jäänyt vain koska ei pysty eikä osaa erotakaan. Näkisin vaihtoehtona ison parisuhde-elvytyksen, joka vaatii molemmilta kehittymistä ja epäitsekkyyttä. Toinen vaihtoehto on mielestäni erota, jos ei halua/voimia/osaamista suhteen nostamiseksi ole. Tsemppiä!

 • Oudot ajat sanoo:

  On se kumma kun näitä parisuhdeavautumisia lukee, niin aina naisen pitäis alkaa ”kasvattamaan” sitä miestä. ”Kehu jos pyyhkii pöydän”,voi ristus…

  Äidit, kasvattakaa ne pojat miehiksi ja naiset,älkää ottako keskenkasvuisia puolisoksi.

  Joku roti.

 • Minun mies myönsi riippuvuuden sanoo:

  Hei,
  Jos miehelläsi on riippuvuus, se tekee itsekkääksi. Yritä rauhoittaa tilanne ja juttele hänelle kauniisti asiasta, kun hän ei ole liian väsynyt. Varmasti hän onkin oikeasti väsynyt, niin kuin sinäkin. Ehkä ensimmäinen kerta ei auta, kokeile useampaan otteeseen. Ehkä voisit ottaa selvää hyvästä palautumisesta. Alkoholi vähäisenkin määränä häiritsee unta ja sitten väsyttää aina vain enemmän. Tsemppiä sinulle❣️

 • Deli sanoo:

  Lapsesi on onnellisempia jos sinä olet. Olen varma että ihana elämä odottaa sinua kun vaan rohkenet lähteä! Älä hukkaa elämääsi enää päivääkään vaan lähde huonosta suhteesta. Tuo ei muuta ku pahene vuosien myötä.

 • Jäbä sanoo:

  Niin siis – en tiedä miten paljon ootte asiasta jutelleet, mut oman muidun kanssa meillä ongelmat ratkee sillä et mulle sanotaan jos jotain on. En haluaisi yleistää joten pahoittelut jo etukäteen, mutta lähes kaikki naiset ovat mun kanssa olleet sitä mieltä että ”pitäis itse tajuta” jos jokin ongelma on, ja puhuivat vasta kun pata kiehui yli.

  Useita miehiä on ihan turha kiristää sillä että ”lähden jos sä nyt et tee asiaa x”

  Jos niin pitää tehdä, lähde, äläkä uhkaile. On vain kusipäistä uhkailla erolla. Jos mies sinut haluaa elämäänsä, on paljon enemmän jees tapa kertoa että itsellä on voimat loppu ja yhteistyötä tarvitsee lisätä.

  Samalla tavalla jos mies välittää, niin kun hän tietää ettet jaksa tai koe elämääsi sellaiseksi kuin haluat, hän edes pyrkii muutokseen.

  t. alle 30v jäbä että ota tietenkin varauksella tämä mielipiteeni. En tiedä juurikaan muuta, mutta saman naisen kanssa tultu ~10v aikana keskustelulla ja hänen avullaan jo lähes elämäntapanarkkarista ja peliongelmaisesta työssäkäyväksi ja rakkauteen kykeneväksi mieheksi.

 • helpompaaelämää sanoo:

  Olisiko aika katsoa peiliin? Suosittelen lukemaan vaikka Parisuhteen tunnelukot -kirjan. Erittäin hyvä. Saisit siitä ihan hirveesti ajattelemisen aihetta ja elämäsi helpottuisi. Voimia tilanteeseen ja armollisuuteen sekä ymmärtäväisyyden kasvattamiseen sinua sekä miestäsi kohtaan.

 • Mietteitä vaan sanoo:

  No jos et halua lähteä täytyy löytää keskusteluyhteys, läheisyys, seksi, parisuhde, perhe. Pitää lähteä luottamaan häneen isänä. Jättää lapsen kanssa. Ja jos tekee kotitöitä tai on lapsen kanssa, niin aina muistaa ihan vähäm kehua. Ei sanoa että jäikö tuokin tekemättä tai voisiko tehdä erilailla. Jos toinen pyyhkii pöydän, ei mennä ja pyyhitä uudelleen.
  Yritä innostaa miestä mukaan sinun ja lapsen arkeen positiivilla keinoilla. Mitä mies tykkäsi tehdä?
  Mutta huolestuttavaa, että koet ettei seksin puute ole isoin ongelma etkä kaipaakaan sitä. Ehkä mies kaipaa? Ja ihan taatusti kaipaa! Ja kaipaa sinuakin!

 • Äit75 sanoo:

  Ihmisten pitää kehittyä ja oppia parisuhteessa. Kokeile vaikka alkaa rakentamaan hyvää ilmapiiriä esim. Kehumalla puolisoa pienistäkin asioista. Yritä tuoda iloa ja huumoria sun ittes vuoksi ja lähelle. Tiedän että on haastavaa mutta pahemminkin vois olla jos sulla olis esim. 13v oireileva poikapuoli joka puskee joka tuutista vihaa ja levottomuutta. Aikuinen mies osaa kuitenkin tulla vastaan ja olla omalla tavallaan rakentava niin halutessaan. Isä ei ehkä nää lähelle. Mitähän tekis niskahieronta?

 • Liian myöhään eronnut sanoo:

  Jos miehesi ei suostu asiasta keskustelemaan niin onko enää mitään mieltä jatkaa yhdessä. Jos seksiin on pois ollut kuvioista niin tuskinpa palaa yhteinen kemia. Lapsen takia ei liittoa kannata jatkaa, siinä kärsivät kaikki. Itse kadun eniten sitä etten lähtenyt ajoissa, mutta pidin tärkeänä ehjää perhettä lasten takia. No psykiatrilla riittää töitä minun ja kahden nuoremman lapseni kanssa. En osannut suojella lapsiani tarpeeksi isänsä käytökseltään kun yritin selvitä jokapäiväisestä elämästä käytännössä katsoen yksin. Kävin töissä , kodinhoito ,ruuat ,pyykit lastenharrastukset yms kaikki oli minun vastuullani. Ja toki myös koko perheen eläminen oli minun pussistani pois. Ex-mies ei suostunut kuluihin osallistumaan vaikka töissä kävikin.
  Omasta kokemuksestani sanoisin että eroa ajoissa lapsen takia ja myös itsesi.

 • Nöpö sanoo:

  Laita miehelle ehto käytökselle sekä juomiselle ja aikaraja toteutukselle. Jämäkästi ja selkeästi ilmoitat asian etkä mäkätä enempää. Jos homma ei muutu, ero vireille ja lähde harkinta-ajaksi pois kotoa lapsen kanssa, vielä paluumahdollisuudella jos muuttuu tavat. Jos ei niin lopullinen ero, olet sitten mahdollisuudet antanut. Muista jäänmurtaja selkeä, miehille ehkä tarpeen ihan kirjallisena jonka jälkeen ei valitusta eikä kitinää mistään. Voit vaikka sen sijaan mainita: ”Teot puhuu puolestaan, aikaraja on tiedossasi”

 • Matkalla sanoo:

  Suomessa on yli 100 000 alkoholin suurkuluttajaa, ei vielä alkoholisteja, mutta matkalla siihen. Tämä eristys on monelle joko pikajuna suurempiin ongelmiin tai herätys parempaan elämään.

  Itselleni tuli yllätyksenä kuinka riippuvainen mieheni on pubistaan. En tiennyt että aina käydessään kaupassa, hän pysähtyi myös tuopille tai parille. Nyt kun ne on kiinni, on kotona kireä tunnelma. Ei siis kotona juo juurikaan.

  Luulen että korona aiheuttaa vauvoja sekä eroja reippaasti.

 • Maija sanoo:

  Kokeilkaa pariterapiaa.

  Itse kituuttelin vastaavassa suhteessa vuosia. Tosin siinä ei ollut juomista, mutta muuten täsmää. Lopulta viisi vuotta sitten erosin. En ole katunut kertaakaan. Nykyään minulla on ihana huomioiva mies ja uusperhe. Lapseni ovat sanoneet, että hyvä, että erositte.

 • vällyihin vipinää sanoo:

  Ihmiset reagoivat stressiin ja tähän tilanteeseen eri tavoin. Monella on huoli terveydestä ja taloudesta. Jotkut lamaantuvat. Miehesi saattaa kuulua heihin.
  Seksiä ei ole ollut vuoteen, eikä se haittaa sinua. Entä miestäsi? Oletteko puhuneet, mistä tämä johtuu? Onko miehesi juominen alkanut vaivata sinua vasta nyt koronan aikana? Kuulostaa, ettei ongelmanne ole korona, vaan teillä on ollut suhteessa pulmaa jo aiemmin ja nyt se korostuu, kun olette samassa tilassa koko ajan. Tämä tulee olemaan monen parin ongelma. Eroja laitetaan vireille enemmän lomien jälkeen. Miten mahtaa käydä koronan jälkeen?

 • Santtu sanoo:

  Mies on alkoholisti. Tämä tilanne karanteenissa on nyt mahdollistanut päivittäisen juomisen. Alkoholi vie hänen mielenkiintonsa, eikä jatkuvan juomisen seurauksena energiaa riitä enää muuhun. Ikävä kyllä en usko että tilanne parantuu ellei hän muuta suhdettaan alkoholiin, ja luulen että tässä tapauksessa juominen on vain jätettävä kokonaan.

 • Lapsen kanssa lähtenyt sanoo:

  Lähtisin, vaikka se kipeää tekisi. Ihan oman ja lapsen mielenterveyden takia. Ja ehkä miehesi vihdoin heräisi kun otat lusikat jakoon ja lähdet. Hän pitää sinua itsestään selvyytenä.