Huono Äiti sai avautumisen:

”Lapsen ovat mukana useissa harrastuksissa, joten olen muutamissa WhatsApp-ryhmissä, joita vapaaehtoisvalmentajat käyttävät koordinoidakseen vanhempien kanssa. Voi luoja, mitä vanhempia!

Valmentaja: ”Hyvää viikkoa kaikille! Muistakaa, että palaamme tiistaina klo 17 hallille” Seuraavat viestit, kaikki vanhemmilta: ”Minä päivänä se oli?” ”Onko aika kuten ennenkin? Varusteet??” ”Olemmeko vielä samassa hallissa?” jatkuu….

Valmentaja: ”Kotiottelu tänä lauantaina vs XXXX, tapaaminen klo 12 alkaen klo 12.30.” Vanhemmat: ”Onko ottelu tänä viikonloppuna?” ”Mihin aikaan?” ja henkilökohtainen suosikkini, vanhempi, joka lähettää tekstiviestin pelipäivänä kello 10.45 ja sanoi, että heidän lapsensa ei tulekaan, koska …joku mikä vaan tekosyy tähän.

Ja niin edelleen ja niin edelleen, joka viikko. Jos olisin valmentaja, ottaisin loparit nollapalkkaisesta hommasta ja kirjoittaisin ryhmään: hei idiootit, oppikaa vaikka lukemaan ja sitten Googlaamaan.

Enkä edes nyt lähde siihen, että vanhempien pitäisi vapaaehtoisesti myydä jotakin joukkueen tai koulun hyväksi. Kun ei pysty. Ei pysty yhtä vessapaperirullaa myymään. Mitä siellä kotona käytetään vessassa, froteepyyhkeitä vai??

Nimim. Voi persaus​

— Huono Äiti

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “En kestä muiden lasten tyhmiä vanhempia”

 • Pipari sanoo:

  Olen se ryhmän vetäjä…
  Näitä lukutaidottomia todellakin riittää.
  Kerran oli yllätysherkkuja lapsille, mutta mahdollisten allergioiden takia laitoin vanhemmille viestiä. Se alkoi, että ”älkää kertoko lapsille”…
  Niin eikös yhdelle oli kerrottu ja hän tietysti tätä tietoa jakoi innolla eteenpäin… No pikku juttu sikses, mutta miksi se yllätys piti tärvellä?

 • Nimetön sanoo:

  Aika vihamielisesti kohtelee vanhemmat toisiaan. Relax, ihmiset on erilaisia, ei kannata kaikesta provosoitua. Yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Itse en ole tavaramyynteihin osallistunut, vaan kysynyt tilinumeron, johon voi laittaa rahaa. On toiminut hyvin.

 • Nimetön sanoo:

  Joo, ei kiitos. Minusta on todella arveluttavaa eettisesti, että tyrkytät kavereille / sukulaisille / tuttaville krääsää, jota eivät halua ostaa, mutta osa ei vaan kehtaa kieltäytyä. Aivan syvältä. Onneksi lapseni lopettivat (omasta tahdostaan) sellaisen harrastuksen, jossa tuota tyrkkymyyntiä olisi pitänyt tehdä. Rahaa voi ihan vaan kerätä vanhemmilta lisää, jos osoitetaan selvästi mihin se menee eikä seura- ja muut maksu siihen riitä.

 • Noita Nokinenä sanoo:

  Tämän kirjoittanutta ilmeisesti tympäsee minä. Mä en halua myydä tai ostaa ylihintaista pskapaperia/pesuaineita/karkkeja, voin ostaa sen sen halvemmalla kaupasta. Mä ihan mielelläni maksan harrastuksista vähän enemmän kuin vietän vähän vapaa-aikani myymällä noita ylihintaisia tuotteita puoliväkisin tutuille, leipomalla jotain mokkapaloja tai pitämällä kioskia. Oma luku on nämä supermammat, joilta kuulemma kysellään jatkuvasti, että koskas Veetin luokka/joukkue taas myy papereita. Ei ole mulla tuollaisia tuttavia.

  Lapsen harrastus ei tarvitse olla myös mun harrastus.

  Näitä tolloja, jotka ei ymmärrä lukemaansa, ihmettelen myös. Miten he selviävät elämästään, jos nuo paikassa X, pvm, klo 18 -viestit ei mene jakeluun. Ilmeisesti heille pitäisi lähettää viesti henk koht, ryhmäviesti ei riitä. Sääli niitä lapsia.

 • Lateksi sanoo:

  Ha! Ei kannata antaa vanhempien elää kuin pellossa. Säännöt selkeiksi ja noudattamatta jättämisestä selkeä seuraus. Peleihin pääsee vain ne, jotka hoitavat asiansa ja käyvät treeneissä. Jos peruu viime tinkaan muusta syystä kuin sairastelusta, niin sitten kuukauden pelikielto. Sitovat ilmoittautumiset peleihin aina vähintään viikko etukäteen.

  Toki säännöt pitää käydä läpi etukäteen, mutta vanhemmat venyttävät liekaa juuri niin paljon kuin sitä annetaan myöden. Jojon ja valmennuksen kannattaa ottaa tiukempi linja.

  Olen minäkin nähnyt toimintaa, jossa pikkulasten futispeleissä juuri minimi 4 pelaajaa, kun 3 muuta päättikin mennä rannalle tai nukkua pitkään ihan vaan tuosta noin vaan… Tuollaisen menon sallimalla vaan muutkin kärsivät ja riski vaihtaa joukkuetta kasvaa.

  Mutta siis joillekin vanhemmille ihan oman elämän hallinta hakusessa eikä sitä ulkopuolinen oikein voi korjata kuntoon. Jojo/valmennus voi kuitenkin asettaa sekoilulle rajat.

  Ps. Vessapaperin myyntiin kaksi vaihtoehtoa: Joko myyt tai sit lätkäistään ylimääräinen maksu. Kumpikin vaihtoehto ihan ok. Itsekin mieluummin maksan.

 • Äiti sanoo:

  Juuri näin, mutta seurojen varainkeruu? Mihin ne jäsenmaksut sitten menee? Meille riittää ihan koululuokan/ – luokkien varainkeruut, siihen kun ei muuten varoja kärry..

  • Entinen seura-aktiivi sanoo:

   Jäsenmaksut ja varainkeruu me evät tavalla tai toisella yhdistyksen/seuran toimintaan…eli niille lapsille.
   Halli/salimaksut, kisamaksut, joskus valmentajien palkkioita ja matkakuluja. Lasten kisamatkojen kuluja (bussit, mahdolliset majoitukset…)
   Ei se urheiluseura ole mikään bisnes…yleensä mennään aika 0- budjetilla. Kaikki menee mitä tulee.

   • Nimetön sanoo:

    Jos ei rahat riitä, niin kerätään sitten lisää seura- tai muiden maksujen muodossa. Tuo krääsän tyrkkymyynti on todella epämiellyttävää ja ahdistavaa sekä sille myyjälle että ostajalle.

    • SuomenMalli sanoo:

     Ei valitettavasti ole kaikille ihan niin yksinkertaista, että ”kerätään lisää rahaa”. On tosi paljon pienituloisia/monilapsisia/yksinhuoltajia etc. joilla ei ole varaa tähän, mutta joiden lapsille harrastaminen on tärkeää. Toisaalta tuo sekalaisen tavaran luukuttaminen on todella kiusallista, etenkin niille, joilla ei ole laajoja tuttava/työkaveri/sukulaisverkostoja, jotka kuola valuen odottavat seuraavaa punssipallosatsia… Yleensä nämä verkostot ovat paremmat niillä, joilla olisi varaa vaikka maksaakin lisää…