Huono Äiti sai avautumisen:

”Apua. Onko kenelläkään kokemusta raskauden jälkeisestä haluttomuudesta? Niin voimakkaasta, et oon valmis valehtelemaan, et ei tarttis ryhtyä mihinkään kanssakäymiseen. Koko asia on etäinen, ei vaan haluta, ei huvita. Meneekö se ohi? Kun kuitenkin kumppanista pidän paljon ja haluan hänen kanssaan jatkaa loppuelämän. En vaan halua seksiä. Haluan halailla, pussailla, olla vaan lähekkäin, mut en koe halua seksuaalisiin tekoihin. Rakastan häntä, mut en tiedä kauanko voin pitää seksittömänä ilman, et hän lähtee jonku toisen matkaan. Olenko rikki neljännen lapsen jälkeen? Vauva syntyi juhannuksena ja en vieläkään (lokakuun alussa) koe haluja.”

Tilaa uutiskirje tästä

Nimimerkki: Lainaelämä

Raskauden jälkeinen haluttomuus on varsin yleistä ja siihen voivat vaikuttaa monet eri tekijät. Kirjoittajan kysymykseen voimme varmasti vastata, että ei, et ole rikki. Halut tulevat takaisin, mutta se kuinka nopeasti, on täysin yksilöllistä. Joillain menee viikkoja, joillain jopa vuosia. Vauvan syntyminen on aina suuri muutos, joka väistämättä vaikuttaa äitiin enemmän kuin isään.

Arjen väsymys, vauvan keskeytykset ja stressi eivät ole omiaan lisäämään haluja sängyssä. Avoin keskustelu haluista ja mieltymyksistä onkin tälläisina aikoina erityisen tärkeää. Ajan ja tilan järjestäminen läheisyydelle ja rakastelulle on hyvin tärkeää, lapsiperhessä kun spontaanit tempaukset ovat aikalailla mahdottomia. Sukupuolivietti ei katoa mihinkään ja se kyllä tulee takaisin. Yleensä on kyse jostain muusta, kuten läheisyyden ja ajan puutteesta.

Miten sinun kävi raskauden jälkeen, jaa kokemuksesi! Rehellinen keskustelu auttaa monia samassa tilanteessa olevia.

 

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

24 vastausta artikkeliin “En halua yhtään seksiä raskauden jälkeen”

 • Jonna sanoo:

  Näköjään monella raskaudenpelko.
  Jos lapsiluku on täynnä, mies vasektomiaan, missään nimessä ei naisen kannata mitään hormonaalista ehkäisyä käyttää, koska se vie helposti halut.
  Toinen juttu sitten se äitiyteen ”kuuluva” väsymys, se on oikeasti raudan ja deen puutosta, ne ei riitä että on viitteissä. Molemmat kun saa sinne 150 paikkeille, voi miettiä onko muita syitä väsymykseen.
  B12 ja folaatti myös tärkeitä, niin äidille, kuin lapsellekin jo sikiövaiheessa.
  Tässä maassa pidetään naiset väsyneinä ja puutoksista kärsivät naiset tekevät lapsia joilla on puutoksia, ja siitä johtuvia vaivoja, kuten adhd.