”Joka kerta hammaslääkärikäynnin jälkeen saa kuulla olevan se huono äiti. Niin, hampaita pestään ja puunataan. On sähköharjat. Ei napostella. Meille ei osteta edes mehua. Kotona saan kuulla olevani paska äiti, kun muillakin perheissä juodaan mehuja. Viikonloppuna (ei edes jokaisena), jos limpparia ostetaan, se on sokeritonta. Viikonloppuherkkuja kohtuudella, joskus ei ollenkaan.

Tunnen syyllisyyttä siitä, kun lapset sanovat että muutkin lapset saa herkutella. Hammaslääkärissä puolestaan saan lääkäriltä vihaista palautetta, kun lapsen hampaat ovat huonossa kunnossa. Viime käynnillä lääkäri sanoi, nämä hampaat on kyllä hyvin pesty, mutta ruokavalion täytyy olla rempallaan. Joka kerta yhtä turhauttava selittää, että kun meillä ei syödä, ei juoda herkkuja! Kaikki on ihan minimissä jo muutenkin kuin hampaiden takia, koska sokeri ole terveellistä muutenkaan.

Kuva S.B. Vonlanthen.

Kavereita kun tulee yökylään, on niillä hirveet herkkuvarastot mukana, kuten sokerilimpparia. Ei ole kiva, kun omat lapset sitten katsovat kieli pitkällä kun toiset syövät. Tunnen taas olevani huono äiti. Kysyn näiltä lasten kavereilta, onko teillä reikiä hampaissa: ei ole. Teen huomion siitä, että he eivät pese edes hampaita, ei ole edes harjaa mukana. En tiedä pesevätkö kotona. Niin joo, hammaslääkäri sanoi nyt täytyy jättää KAIKKI sokeri pois. No kyllä kyllä, selitäpä tämä lapselle, kun kaveri mättää kaksin käsin karkkia suuhun ja hänellä ei reiän reikää. Terveisin äiti, joka lähti taas itku kurkussa hammaslääkäriltä.”

Kerro rajoitatko sinä herkkujen syöntiä?

Nimim. Ihmettelevä

Burnout olikin mahdollisuus

Artikkelikuva Patrick Fore.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 33 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

33 vastausta artikkeliin “Apua olenko huono äiti jos kiellän sokerin?”

  • Myös hammaslääkäri sanoo:

    Hammaslääkärinä olen pahoillani ettei perheenne ja hammashoitolan henkilökunnan yhteistyö ole sujunut toivotulla tavalla.
    Hyvä suuhygienia, ateriarytmi, xylitol toimivat yhdessä. Harjaaminen 2 x päivässä fluoritahnalla, jota ei syljetä pois ja xyltoltabletti tai purkka, kumpi perheellenne sopii, ruokailun jälkeen. Namuset aterian yhteyteen ja kaikillahan meillä on välistä oikeus herkutella. Happamat ruuat ovat ”yhtä pahoja” kuin ne sokerilliset. Useita happohyökkäyksiä hampaat eivät kestä mutta jokainen meistä synttäreillä syö jotain ihanaa.
    Ota rohkeasti yhteyttä hammashoitolaan ja pyydä aika ”kädestä pitäen” neuvoja varten. Aina on mahdollista myös pyytää että haluaisit vaihtaa hamnashoitotiimin jäsentä. Tsemppiä.