”Hei sinä, joka olet aloittamassa suhdetta ihmisen kanssa jolla on lapsia ja puhuu toistuvasti pahaa lastensa toisesta vanhemmasta. Haluan sanoa sinulle, että suhtaudu siihen varauksella, koska kokemukseni mukaan syy siihen voi olla joku näistä:

1. Hänen exänsä on oikeasti hankala, ja tulee vaikuttamaan vahvasti teidän parisuhteeseen. Mieti jaksatko lähteä tällaiseen elämään mukaan.

2. Hänen exänsä on ollut joskus hankala, mutta ei enää. Tapailemasi henkilö vain ei sitä tajua, vaan on jäänyt niihin menneiden vuosien riitoihin makaamaan.

3. Hänen exänsä ei ole koskaan ollut hankala, vaan tapailemasi henkilö on todennäköisesti itse katkera/vihainen/pettynyt suhteen päättymiseen tai eron jälkimeininkeihin, ja näkee oman exänsä kaiken pahan alkuna ja juurena. Hän on myös todennäköisesti sokea kaikelle joustamiselle ja avulle mitä saa exältä ja muistaa vain ne kerrat kun tapailemasi henkilön tahtoon ei ole haluttu/pystytty joustamaan.

Sinä et välttämättä heti alkuun pääse näkemään minkälainen tämä exä on, joten jäät vain hänen sanansa varaan. Suhtaudu varauksella, äläkä ainakaan lähde mukaan siihen että toista vanhempaa haukutaan lapsille. Ja todennäköisesti suhteenne tulee olemaan hankala ja raskas, oli se syy näistä kolmesta mikä tahansa. Pahimmillaan sinut on vedetty mukaan riitoihin, jotka johtuvat vain omasta puolisostasi.”

Nimim. Suhteen polkuja

Kaikille maistuvat Huono Äiti valmisruoat kaupoista kautta maan!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Älä usko kaikkea mitä uusi kumppani eksästään kertoo”

 • Vivian sanoo:

  Helppohan tuo on sanoa mutta moni varmasti haluaa uskoa pahaa puolisonsa exästä syystä tai toisesta ja kuuntelee mielellään moista.
  Ja osaahan ei tosiaan edes haittaa vaikka puoliso valehtelisi exästä mitä sattuu.
  Meitä on moneen junaan, jos osaa käyttäytyä asiallisesti niin minulle on ihan sama mitä exäni sanoo ja hänen uusi puolisonsa uskoo.
  Minä en niitä puheita joudu kuuntelemaan ja lapsetkin tietävät kuka missäkin arvostaa rehellisyyttä, minun ei tarvitse asiasta sanoa mitään tai moisesta edes välittää 🙂
  Joskus on vain parempi päästää irti ja todeta että tekosi puhuvat puolestasi josten antaa toisten huudella jos haluavat..

 • Hankalaa sanoo:

  Exien pitäisi pystyä jatkamaan omaa elämäänsä. Erot ovat hankalia ja menneisyydessä on aivan varmasti sattunut ja tapahtunut. Ihmiset muuttuvat ja kasvavat. Ikuinen katkeruus ja mollaaminen vie vain omia voimia ja tuhoaa uuden suhteen ja välit omiin lapsiin.

 • Simple sanoo:

  Hyvä ohje.
  Koskee kaikkia ihmisiä ei vain exiä.
  Koskaan ei kannata uskoa sokeasti ja mennä riitoihin mukaan.

 • Nyksä ja eksä sanoo:

  Yli 10 vuotta erosta. Onneksi meillä ei ilkeillä eikä vittuilla. Asiat hoituu js molemmin puolin varmasti toivotaan hyvää toisillemme.