Tämä on kaupallinen yhteistyö Valioravinnon kanssa.

Silmissä tuntuu kuin niissä olisi hiekkaa. On pakko räpytellä koko ajan, ja ilman silmä- tai aurinkolaseja tuuli tuntuu ikävältä. Iltapäivää kohti silmiä joutuu sikistämään yhä enemmän, ja tuntuu että enää ei edes näe kunnolla. Hiekan tunne alkaa tuntua suorastaan hiekoitussepeliltä ja huumori alkaa loppua.

Nenää kirvelee, ja jopa sattuu. Ikävään tunteeseen saattaa jopa herätä yöllä. Nenä tuntuu tukkoiselta, vaikka ei ole tukossa. Flunssia tulee koko ajan, ja nenästä tulee verta. Todennäköisesti vielä aamukiireessä valkoiselle paidalle.

Suu kuivuu, kieli tuntuu ikävältä ja karhea ruoka ärsyttää. Nieleminen on hankalaa, ja hampaat hankaavat ikävästi poskeen. Vesilasista haaveilee kuin kaivosta erämaassa, mutta juominen auttaa vain hetkeksi.

Pimppiä kutisee ja kirvelee niin että järki lähtee. Pikkuhousut hankaavat ja seksi tuntuu ikävältä. Huolimatta siitä, että pimpin truuttaa täyteen liukkaria, pelkää koko ajan että taasko sattuu. Siitä on romantiikka kaukana!

Kaikki nämä ovat kuivien limakalvojen oireita. ”Kuivat limakalvot” voivat ehkä kuulostaa pikkuvaivalta, mutta oireet voivat olla tosi tukalia, ja ”tosi tukalia” tarkoittaa sitä että ne ajavat HULLUUDEN PARTAALLE. Jatkuvasti kun tuntuu jossain paikassa, tai kaikissa näissä, epämiellyttävä tunne, niin ei itku ole kaukana. Eikä kyseessä ole pelkkä epämukavuus, kuivat silmät voivat vaikeuttaa työntekoa, kuiva suu syömistä ja kuivat emättimen limakalvot seksiä, joten vaiva vaikuttaa hyvin olennaisiin asioihin ihan joka ikinen päivä.

Nämä Suomen talvet ja keväät vielä pahentavat ongelmia. Ilma on kuivaa sisällä lämmityksen takia, ja ilma on kuivaa ulkona pakkasen takia, ja se ilma on lisäksi täynnä katupölyä sun muuta.

Kuivat limakalvot voivat johtua monesta syystä, kuten hormoneista, lääkkeistä ja erilaisista ärsykkeistä, kuten vaikka siitä kuivasta sisäilmasta. Tai sitten ei mistään, limakalvojen kuivuus voi olla ihan vaan ominaisuus – ai ku kiva!!

Vaivoja voi hoitaa voiteilla ja öljyillä ulkoisesti, ja ne helpottavat oloa nopeasti. Mutta kuivia limakalvoja voi hoitaa myös sisäisesti. Koko kroppa kuivuu, jos ei muista juoda tarpeeksi nestettä, ja lisäksi riittävä rasvahappojen ja vitamiinien saanti voi auttaa pitämään limakalvot kosteina ja olon mukavampana. Ihon ja solukalvojen rakennusaineiden saanti ravinnosta pitää yllä limakalvojen hyvinvointia.

Valioravinnon Omega7®-kaksoistyrniöljy helpottaa kuivien limakalvojen aiheuttamia oireita tutkitusti: Se vähentää silmien limakalvojen kuivuutta (Journal of Nutrition 2010), edistää suun limakalvojen hyvinvointia (IADR Conference Poster 2002), lievittää kuivien limakalvojen ärsytystä ja tulehdusta (Proc. Conf. Biologically-active Phytochemicals 2001) ja vähentää emättimen kuivuutta ja emätintulehduksia (AgroFOOD Ind. 2003).

Helpotusta saman tien saa voiteesta, joka on suunniteltu vahvistamaan ja kosteuttamaan limakalvoja. Omega7 Intiimivoide sisältää SBA24-kaksoistyrniöljyä, kosteuttavaa natriumhyaluronaattia ja pH-tasapainoa ylläpitävää maitohappoa. SBA24-kaksoistyrniöljy sisältää omega-3, -6, -7 ja -9-rasvahappoja, sekä antioksidantteja, jotka lievittävät limakalvojen ja ihon tulehdusta.

Vehnänalkioöljy sisältää luonnollista E-vitamiinia sekä omega-3 ja -6-rasvahappoja.

Silmien kuivuutta helpottaa saman tien Omega7-Eye Silmäsuihke. Sen tehoaineet ovat tyrniöljy ja hyaluronaatti, ja suihke täydentää Omega7-Eye -kapseleiden vaikutuksia.

Silmäsuihke on silmätippoja monivaikutteisempi. Suljetulle silmäluomelle suihkautettuna se kosteuttaa ja rauhoittaa myös silmänympärysihoa, ja on helpompi annostellakin kuin tipat. Hyaluronaatti parantaa kyynelnesteen vedensitomiskykyä ja suojaa silmän limakalvoja soluvaurioilta. Tyrniöljy taas vähentää merkittävästi kosteuden haihtumista pois silmän pinnalta.

Kuivaako sulla silmää, suuta tai jotain muuta?! Älä kärsi vaan voita voiteleva tuotepaketti! Osallistu arvontaan jättämällä kommentti vaikka siitä, mikä tuote kiinnostaa eniten tai sano mitä vaan ja olet mukana arvonnassa!

Tämä on kaupallinen yhteistyö Valioravinnon kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 77 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

77 vastausta artikkeliin “Älä sisko kärsi kuivuudesta SIELLÄ äläkä missään muuallakaan!”

 • Aavikkoarmi sanoo:

  Kuiva kuin erämaa, sieltä ja täältä. Silmät ja alapää pahimmat, silmät ovat paksuista silmätipoista (silmälääkärin määräämät) kuin kännisellä, ihokin kiristyy silmien ympärillä. Voi sun, tilaan Omegat

 • MinuElli sanoo:

  Kaksoistyrnioljy voisin kokeilla ainakin, kuivuus vaivoja pitkään

 • Sinttu sanoo:

  Silmien kuivuminen ongelma, silmäsuihketta voisin kokeilla!

 • Korppu sanoo:

  Hyvä kirjoitus ja juurikin kuin olisi kirjoitettu minusta.

 • Nimetön sanoo:

  kysymys kirjoittajalle. Voiko vehnänalkioöljyä laittaa suoraan ulkoisille genitaaleille? Ohje pullon,kyljessä 5 ml sisäisesti päivässä, myös voi käyttää salaateissa. Kiitos vastauksesta.

 • Jossuli sanoo:

  Käytössä helokkiöljykapselit. Näitä en ole käyttänyt.

 • Mummi muumioituu sanoo:

  Voiteilla ulkoisesti, neuvoi farmaseutti kun valitin suun ja silmien kuivuutta. Olikohan sama vaiva farmaseutilla, ja santapaperia housuissa… Ehdottomasti tyrniöljykapselit kiinnostavat. Arpokaa siis, tänne pliis.

 • Kristiina Mäkelä sanoo:

  Minua kiinnostaa tyrnikapselit ja silmäsuihke,koska arttikkeli teki syvän vaikutuksen.Uskon näihin tuotteisiin🤗

 • Päivi sanoo:

  Omega7-Eye Silmäsuihke

 • Cataria sanoo:

  Koko paketti tulis tarpeeseen, kroppaa kuivuu ihan liikaa, kun ei vesi maistu ollenkaan

 • MariT sanoo:

  Silmätipat kiinnostaisivat.

 • Saharadry sanoo:

  Kaksoistyrniöljykapselit kiinnostavat. Taitavat olla aika hintavia mutta pakko kokeilla jos saisi apua näihin vaivoihin. Juuri artikkelissa kuvattuja vaivoja.

 • Pikkumummi sanoo:

  Silmäsuihke kiinnostaa

 • Unkiiko sanoo:

  Silmäsuihke kiinnostaa, koska en ole kokeillurt sitä vielä. Tyrniöljykapselit on jo käytössä.

 • Maria sanoo:

  Kuivat silmät riesana, joten silmäsuihke kiinnostaa eniten.

 • Anneli sanoo:

  Tuo, joka on tarkoitettu kuiville limakalvoille pimppiin kiinnostaa kovasti En saa käyttää hormonilaastareita, sillä sairastin geenimutaation vuoksi viime vuonna rintasyövän. Nuo kaikki itse asiassa kiinnostaa, sillä lisänä on vielä nivelreuma