Mulla on ollut aika hyvä viikko. Valvoin ainoastaan neljä yötä. Viime viikolla valvoin kaksi yötä ja sitä edelliset kolme viikkoa taisin nukkua kuin tukki. Tällä viikolla sain pari kertaa kuulla olevani huono äiti, viime viikolla kerran. Sitä edelliset kolme viikkoa taisin kuulla sen joka ikinen päivä. Neljän vuoden aikana luku taitaa olla nelinumeroinen.

Viimeisen kuukauden aikana olen ollut kadonneen lapsen äiti, vankilassa olevan lapsen äiti, narkomaanin äiti ja rikoksen uhrin äiti.

Hetken ehdin olla myös maailman toiveikkain äiti, mutta se rapisi tässä muutama päivä sitten.

Samalla olen ollut äiti kolmelle muulle lapselle. Miten luulette, että olen onnistunut?

Tai ei sillä väliä mitä luulette.
Ei ole edelleenkään niin kammottavaa lausetta, mitä kukaan voisi sanoa pahemmin, kuin minä itse itselleni. Ei niin pientä tuhahdusta, välinpitämättömyyttä tai katsetta, mitä en huomaisi sinussa, kun arvostelet minua tai sairasta lastani.

Jaksan edelleen iloita monien saavutuksista, ilon aiheista, normaalista elämästä. Olen myös aidosti onnellinen, jos sinun lapsesi menestyy tai oppii jotain ihan pientäkin.

Voisitko sinäkin iloita kanssani, kun lapseni edelleen soittaa minulle, vaikka tilanne olisi kuinka paha? Pystyisitkö sinäkin olemaan kanssani onnellinen, jos lapseni olisi yhden päivän selvinpäin tai kävisi sairaanhoitajan juttusilla kerrankin omasta tahdostaan?
Saisinko joskus kertoa tarinani ilman, että joudun samalla puolustelemaan itseäni tai lastani?

Pahoja asioita tapahtuu hyville ihmisille.
Toivon sydämestäni, että sinulle/ läheisillesi/ lapsellesi tai tulevalle lapsenlapsellesi ei koskaan tapahtuisi mitään, tai hän ei sairastuisi mielenterveysongelmiin eikä sekaantuisi päihteisiin.

Mutta jos niin tapahtuu, olisitko sinäkin huono äiti?
Haluaisitko kuulla sen päivittäin?

Nimim. Äideistä huonoinko?

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Älä kerro, että olen huono, tiedän sen itse liian hyvin”

 • :) sanoo:

  Olet superäiti! Minäkin olen noita mainitsemiasi asioita, mutta en vankilassa olleen äiti (vielä, toivottavasti ei tarvitsekaan). Ensinnäkin, olethan tietoinen että facebookissa pyörii aktiivisena Irti Huumeista ry:n vanhempien ryhmä, joka on täynnä superäitejä ja superisiä? Siellä ei hehkuteta lasten yliopistopaikkoja, kevätjuhlia, tropiikin matkoja eikä muutakaan pinnallista – siellä juhlistetaan elämää ja rakkautta ja sitä, että joku on taas selvinnyt päivän eteenpäin! Ja jonkun muksu on tehnyt jotain mahtavaa, vaikkapa soittanut äitienpäivänä, ollut viikon selvänä tai onnistunut käymään kaupassa! Ja se ryhmä on siellä aina, ei vain kerran kuussa kokoontumalla – ja just silloin kun itse olet sen ainoan menon kuukaudelle varannut.

  Sanooko lapsesi että olet huono äiti? Tuskin sanoo, mutta päihteet lapsessasi saavat sanomaan vaikka mitä kauheuksia. Ne on ne päihteet, ei se lapsi. Aikuinenkaan lapsi. Ole onnellinen että lapsesi soittaa, teillä on välit. Ja ole onnellinen, että olet läsnä muille lapsillesi, välillä varmaan vain pelkästään fyysisesti, mutta kuitenkin. Päivä kerrallaan, Superäiti! Olet sinä vaan mahtava, kun jaksat! Tänäänkin jaksoit nousta sängystä, mahtavaa! Aina on vaihtoehto luovuttaa, jäädä sänkyyn makaamaan, mutta ei, sinä nousit, päätit olla luovuttamatta! Olet sinä vaan mahtavan hyvä!

  Ja hei, sinulla ei ole mitään syytä puolustella ja selitellä elämääsi tai lastasi. Jos näin on, olet tekemisissä väärän ihmisen kanssa.

 • Satu sanoo:

  Voisin olla!
  Et ole huono äiti, vaikka asiat on huonosti! Kiitos tästä, arvostan 💙

 • Nykyään raitis sanoo:

  Itse olen ollut nuori joka on käyttänyt koviakin päihteitä. Ei siinä äidin kasvatuksella ollut mitään tekemistä sen kanssa, minulla oli kotona kaikki hyvin. Pärjäsin myös koulussa todella hyvin. Se päihteiden käyttö vain oli kivaa.
  Mun äiti on ollut maailman paras äiti mulle, ja samoin olet sinä omille lapsillesi.

 • Äiti 74 sanoo:

  Paljon voimia parhaalle äidille, sitä sinä olet lapsillesi ❤️❤️❤️

 • Myös nukkumattomia öitä välillä sanoo:

  Et sinä enkä minä olla huonoja äitejä! Me ei olla tehty valintoja lastemme puolesta, he ovat itse sen tien valinneet. Me yritämme vain auttaa ja tukemaan niin paljon kuin pystymme. Kukaan joka ei ole kokenut samaa lasten kanssa, ei voi koskaan tulla sanomaan mitään tuollaista. He eivät ymmärrä mitään! Me ollaan vahvoja äitejä! Voimia saa hyvistä päivistä, esim. kun lapseni sanoi: ilman minua hän ei varmaan enää olisi tässä.❤️Paljon voimia sinulle ja hyvää kesää!

 • Huumeet vei isoveljen... sanoo:

  Et ole huono äiti. Kuulostat empaattiselta ja välittävältä. Elämä ei aina mene niin kuin elokuvissa. Riittää kun tekee parhaansa ja kohtelee muita niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan.