”Odotus kutkuttaa vatsanpohjaa. Tänään on taas se päivä kuukaudessa kun saan tavata teidät, omat lapseni. Saamme viettää kokonaista viisi tuntia yhdessä. Avaimet kolisevat, vartija huikkaa että nyt mennään, tapaaminen alkaa. Tekisi mieli juosta kun tiedän teidän odottavan tapaamistilassa. Käytävä tuntuu loputtoman pitkältä. Ovi aukeaa ja te juoksette suoraan syliini. Pidättelen onnen kyyneleitä. Hetken saan taas olla teille äiti, joka on fyysisesti läsnä.

Aika kuluu kuin siivillä teidän kanssanne touhutessa. Halaan ja suukotan teitä, saan pitää sylissäni. Elämäni onnellisimman tunnit. Kello käy liian lujaa. Taas kuuluu käytävältä kolinaa. Vartija astuu ovesta sisään. ”Tapaaminen on päättynyt!” Tytär ottaa kädestä kiinni, ”Äiti pois, äiti mennään pois”. Itkee. Pikkuveli herahtaa myös itkuun, isoveli pidättelee kyyneleitä. Sisimpääni sattuu katsoa teidän suruanne ja hätäänne, tiedätte että seuraavaan kertaan on taas pitkä aika.

Teidät viedään pois, jokainen itkee, tytär huutaa äitiä. Ovi pamahtaa jäljestänne kiinni. Vartija saattaa taas käytävää pitkin. Kyyneleet valuvat poskilleni. Sisälle sattuu, kipu ja ikävä on mieletön, tuntuu että hajoan pieniksi palasiksi. Sellin ovi pamahtaa kiinni. Seuraavan kerran näen teidät taas kuukauden päästä. Syyllisyys on musertava. Koen olevani maailman huonoin äiti.

Elämässä kaikki ei mene aina niin kuin suunnittelee. Päivä päivältä, askel askeleelta kuljen kohti vapautta ja uutta elämää. Haen apua selättääkseni ongelmat, joita elämä ja omat huonot valintani ovat tielleni heittäneet. Teen töitä itseni kanssa, jotta jonakin päivänä voin olla teille se maailman paras äiti jonka te, rakkaat lapseni ansaitsette.”

Nimim. Äiti kalterien takaa

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Artikkelikuva Ye Jinghan.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 13 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

13 vastausta artikkeliin “Äiti kalterien takaa”

 • Itkuinen edelleen sanoo:

  Ai kamala kun itku tuli 😭 se että näkee lastensa vietävän pois.. se tunne on jotain hirveää..

 • Mikä on tärkeää sanoo:

  Olen aina ihmetellyt, mikä saa äidin tekemään rikoksen, josta tietää häkinoven paukahtavan? Mikä oli tärkeämpää kuin saada pitää vapaus ja omat lapset lähellä?

 • Epäilijä sanoo:

  Olen ammatissani lukenut toisten kirjoittamia tekstejä jo vuosikymmeniä. Minua tämä teksti ei koskettanut: henkilö, joka osaa kirjoittaa näin sujuvasti ja pystyy siihen tälläkin hetkellä, ei uskoakseni ole kolmen lapsen äiti, joka on suorittamassa vankilatuomiota ja sisäisesti rikki. Epätoivosta ja tuskasta syntyy yleensä ihan toisenlaisia tekstejä. Tämä on niin ehjä ja siloiteltu, että luulen tämän kirjoittajan tehneen tekstinsä läppärillään oman keittiön pöydän ääressä lasten jo nukkuessa lähellä omissa huoneissaan. Netissä emme aina voi tietää varmasti, siksi epäilen!

 • Vihainen ystävä sanoo:

  Tämän tapauksen taustoja en tiedä. Mutta eräs hullu ex nainen joka murhasi ystäväni.Todellakin toivoisin että tämän naisen ei anneta tavata kolmea lastaan ja eikä lapsia pakoiteta näjemään äitiä Hän riisti julmasti lapsilta isän.Nämä lapset tietävät kuka vei isän hengen ja lapset vihaavat jokainen häntä

 • Toinen äiti sanoo:

  Rukoilen sinun ja lastesi puolesta. Että saat selätettyä ongelmasi ja pääset aloittamaan vapauduttuasi puhtaalta pöydältä. Että työskentely itsesi kanssa kantaa hedelmää eikä sinun koskaan enää tarvitse tehdä niitä valintoja jotka vievät vankilaan. Rukoilen että sinä ja lapsesi saatte voimaa ja lohtua kestää ikävän kunnes vapaudut ja voit olla heille se maailman paras äiti jonka he ansaitsevat. ❤️

 • Nimetön sanoo:

  Ei valitettavasti sympatiaa heru. Kolme lasta ja äiti istuu vankilassa. Suomessa ei kauhean helposti vankilaan päädy eli olisi kannattanut edes lasten tähden se vankilatuomio aikoinaan välttää.

  • Helsinkiläinen sanoo:

   Niin, ja tuossakin tekstissä ensisijainen asia on minä-minä-minä ja kuinka min-minä-minä niin kärsin.

   Mitenkäs se, että lapset ovat saaneet äidin, joka järjesti itsensä vankilaan? Ja lapsia vielä juoksutetaan sinne vankilaan kokemaan tapaaminen ja ero, jotta heiltä ei pääsisi unohtumaan suru ja kärsimys? Ja sitten aina lasten paluu arkeen, jossa pitää koko ajan miettiä, mitä voi sanoa muille, ettei paljastaisi perheen olevan rikki? Lapset, jotka joutuvat aikuistumaan liian pieninä? Mutta ei, aijaijai kun minä-minä-minä täällä vankilassa kärsin.

 • Ei syitä rikokseen sanoo:

  Nii tän viestin jälkeen saan varmaan etkö pysty ajattelemaan toisia yms muuta.. Mutta ehkä ois kannattanut miettiä seurauksia ennenkuin lähti rikoksen polulle? Eikä todellakaan kannata tulla sanoo et on ollut rankka lapsuus se ei tee susta rikollista vaan sinä itse.. Itsellä rankka hyväksikäyttö, vanhempien alkoholin käyttö ja pahoinpitely lastenkoti kierre taustalla eikä musta tullut alkoholistia tai rikollista koska tiedän mihin se voi johtaa.. Mun mielestä lapsia kohtaan on niin väärin ja en pysty ymmärtämään sun kaltaisia oikeasti huonoja äitejä.. Toivottavasti sun lapset ovat fiksuja

 • Vinnie sanoo:

  Toivottavasti resonoit tekojasi myös kaikiltäta kannoilta.
  Se että motivoidut lastesi hyvinvoinnin edessä nyt on tärkeintä mutta missä se oli kun teit nämä huonot päätökset.

  Sinun on tehtävä syvää itsetutkiskelua ja kysyttävä itseltäsi millainen ihminen haluan olla ja kuinka voin kunnioittaa itseäni, jotta et sorru vääriin ratkaisuihin heti kun tunnet että et niillä lapsiasi satuta tai se sama voima joka sinut ennenkin sai asiat sössimään leijailee ympärilläsi.

  Minun isäni oli vankilassa, hän itse pilasi välinsä minuun, kasvoin hänestä erilleen jo ennen kuin hän sinne joutui ja tullessaan sieltä pois, hän ei ollut pahoillaan muusta kuin siitä että ei saanut jatkaa elämäänsä haluamallaan tavalla.

  Tuntemattomat ketä hän satutti eivät merkinneet mitään hänen itsesäälissään vaikka me merkitsimme tuntuivat sanat jo tyhjiltä sen rinnalla miten hän oli meidät asettanut toiselle sijalle jo syntymästämme saakka.

  Toivottavasti saat hyvitettyä tekosi itsellesi, läheisillesi, rikosten uhreille ja yhteiskunnalle siinä määrin että voit korjata elämäsi. Olet sen velkaa monille.

 • Jonna sanoo:

  Toivon todella että tämä aika on kasvattavaa,ja saat paremmasta elämästä kunnon otteen.

 • Äitee sanoo:

  Olet tehnyt elämässäsi huonoja valintoja, joista kaikki maksatte nyt. Joskus elämä opettaa rankemman kautta, toivottavasti oppi menee perille. Asioilla on seuraamuksensa ja teoistaan joutuu maksamaan. Tunnen suurta surua lasten puolesta, jotka tässä ovat viattomia kärsijöitä. Uskon, että rangaistus on sinulle ekstra kova lasten takia, mutta varmasti opit arvostamaan elämää kalterien ulkopuolella ja pysyt jatkossa erossa ongelmista. Tsemppiä vapauden odotukseen ❤️

 • Sossuntäti sanoo:

  Itku tuli tätä lukiessa. Todella toivon, että saat tarvitsemasi avun ja asiat kuntoon, jotta voitte vielä viettää onnellista perhe-elämää. Olet jo ottanut ne isoimmat askeleet, kantanut vastuun valinnoistasi ja päättänyt tehdä jatkossa paremmin. Voimia, lopussa kiitos seisoo.

 • Jeks sanoo:

  Et sinä tosiaan ole mikään huippu äiti NYT, mutta jatkosta päätät itse. Voimia päätökseen, se on vain ja yksin sinun.