Kiroilemista paheksutaan edelleenkin, tekipä sen artisti Emma-gaalassa tai lapsi hiekkalaatikolla. Kiroileminen on rumaa, paha tapa ja sivistymätöntä, väitetään. Vaikka lopultahan kirosanatkin ovat vain sanoja.

Vaikka kiroilua rumana pidetäänkin, siitä on paljon hyötyjä. Näillä voi lohduttautua, jos olet niitä, joilta ärräpäitä lentelee koko ajan:

Kiroileminen on tehokasta viestintää

Kirosanat painottavat asioita ja lisäävät viestin tehoa, sillä ne paljastavat myös tunnetason suhtautumisen asioihin.

Kiroileminen on rehellistä

Tutkimuksessa on todettu, että runsas kiroileminen on yhteydessä suurempaan rehellisyyteen. Ehkä kyse on siitä, että kun ei koe tarvetta sensuroida puheitaan, pysyy helpommin totuudessa?

Kiroileminen on älykkyyden merkki

Paljon kiroilevilla on laajempi sanavarasto kuin niillä, jotka eivät ole yhtä pahoja suustaan. Runsas kiroilu on liitetty myös korkeampaan älykkyysosamäärään.

Kiroileminen auttaa kipuun

Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kiroilemisella on kipua helpottava vaikutus. Ärräpäiden päästely vapauttaa kehon omia kipua hillitseviä kemikaaleja.

Kiroileminen auttaa treenaamaan kovempaa

Viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan kiroileminen treenin aikana auttaa treenaamaan kovempaa. Muiden sanojen hokemisesta ei ollut vastaavaa hyötyä.

Kiroileminen rauhoittaa

Asiantuntijoiden mukaan kiroileminen parantaa verenkiertoa, nostaa endorfiinitasoja ja rauhoittaa.

Lähde.

P.S. Haittaako jos lapsi kiroilee? Entä äiti?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia