Ystävästään huolestunut nainen kertoi tarinansa:

”Olen tuntenut ystäväni lapsuudesta saakka. Muutama vuosi sitten hän meni naimisiin charmikkaan ja varakkaan miehen kanssa.

Aluksi mies vaikutti ihan tavalliselta. Vähitellen alkoi ilmestyä outoja piirteitä hänen toimintaansa. Hän humaltui huolestuttavan paljon, kun olimme juhlimassa. Tämä rupesi toistumaan.

Myöhemmin mies alkoi määräillä ystävääni. Tai en tiedä milloin määräily alkoi, mutta pari vuotta suhteen alusta näin sen itse. Mies oli hyvin ehdoton kaikkien päätösten suhteen, ystävälläni ei ollut sananvaltaa.

Ystäväni joutui jäämään lapsen kanssa kotiin kokonaan. Miehellä oli rahaa, niin miksi naisen pitäisi käydä töissä?

Rahaa ei kuitenkaan tullut samalla tavalla ystävälleni ja lapselle. Se oli niitä ”kahden elintason” perheitä. Miehellä on varaa luksukseen, kotiäiti keittää makaronia.

Itsestä tuntuu nyt pahalta kun vain kuuntelin sitä. Osasin olla apuna vasta kun ystäväni oli päättänyt erota.

Ero ei ollut helppo. Ei kai ero koskaan ole, mutta ystäväni erotessa mies uhkaili ja raivosi.

Kaikki meni kuitenkin hyvin, tai ”hyvin”, ystäväni sai asunnon ja pääsi muuttamaan lapsen kanssa. Nyt hän rakentaa uutta elämää mutta olen huolissani.

nainen katolla kädet ilmassa
Kuva Roberto Nickson, ylin kuva Sommi H.

Ero ja miehen uhkailut ja riehuminen ottivat hänelle koville. Mutta hän ei ole mennyt terapiaan, eroryhmään tai vastaavaan.

Niiden sijaan hän käy energiahoitajilla ja enkelihoitajilla ja sellaisilla. Ensin ajattelin että onko sillä väliä jos ne auttavat. Mutta ystävästä on tullut outo ja hän on alkanut uskoa kaikkeen näkymättömään ja yliluonnolliseen. Jutellessamme hän saattaa kertoa kuinka joku enkeli on tässä kanssamme nyt. En usko sellaiseen, mietin onko hänellä harhoja.

Ennen hän oli kriittinen ja puhui huuhaasta. Kuului kirkkoon mutta ei ikinä puhunut mitään uskonnollista. Muutos hämmentää, pelottaakin.

Minua on alkanut pelottaa että tästä ei ole enää hänelle apua vaan haittaa. Tuntuu että hän on uponnut syvälle näihin ”henkimaailman juttuihin”. Minä en kuulemma ymmärrä enkä ole tarpeeksi avoin. Olen ymmärtänyt että näihin hoitoihin ja näkijöihin menee aika paljon rahaa. Minusta tuntuu että häntä rahastetaan nyt kun hän on puolustuskyvytön.

Mitä minun pitäisi tehdä? Kannattaako jatkaa terapian ehdottelua? Saako enkelijuttuihin puuttua jos ne auttavat häntä? Minua ahdistaa, että häntä huijataan ja että tästä seuraa iso romahdus myöhemmin.”

Nimim. Lapsuudenystävä

Miten sinä neuvoisit tarinansa kertonutta naista? Pitääkö asiaan puuttua, vai pitääkö antaa ystävän toipua omalla tavallaan? Onko sinulla kokemusta siitä, että ystäväsi eivät ymmärrä uskomuksiasi? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Ystäväni hurahti eron jälkeen, mitä teen?!”

 • Enkeleitä onko heitä? sanoo:

  Ymmärrän huolesi. Ihanaa, että hänellä on hyvä ystävä.
  Olen itsekin kiinnostunut huuhaa-jutuista jo kymmeniä vuosia. Olen itse kokenut ja myös nähnyt monien saavan ihan oikeaa apua ja mielenrauhaa energiahoidoista ja enkeleistä. Mutta olen myös nähnyt heitä, joilla mopo karkaa ihan käsistä. Riippuu ihan ihmisen tilanteesta ja ennenkaikkea mielenterveydestä, miten osaa pitää jalat maassa ja pään pilvissä.
  Sinun kannattaa ehkä kuunnella ystävääsi. Seuraa tuoko nämä jutut hänelle hyvää vai onko hän menettämässä elämänhallintaansa? Koska ero on ollut vaikea, sinun on ehkä vaikea erottaa, mikä ”outous” johtuu erotuskasta, mikä huuhaasta. Anna hänelle aikaa.
  Itse en koskaan puhu näistä jutuista, jos tiedän, ettei ihminen itse ole kiinnostunut.
  Neuvoni siis on, että älä tuomitse heti. Se voi lyödä kiilaa teidän välille ja hänen on myöhemmin vaikeampi ottaa apuasi vastaan, jos tarve tulee.

 • Varovasti sanoo:

  Itsellä eniten tuossa tilanteessa huolestuttaisi se, että ystävän eksä tajuaa käyttää ystävän hurahtamista hyväkseen. Jos kerran ystävä on noin selvästi hurahtanut että puhuu enkeleistä ja hukkaa rahaa, on se liian helppo kääntää siihen suuntaan ettei ystävä ole ehkä oikeassa mielentilassa ollakseen toimiva äiti. Ja se voi mennä todella ikäväksi kun toinen vanhempi maalaa toisesta mielenvikaista kuvaa.

 • Haluatko auttaa? sanoo:

  Minusta on parempi sanoa asiasta kuin olla hiljaa. Itsellä on paljon kokemusta siitä, että ihmiset eivät tee tai sano yhtään mitään, vaikka näkevät asioiden olevan keturallaan. Ihan hyvätkin ystävät voivat todeta, ettei kuulu heille. MUTTA oikea ystävä kyllä puuttuu tai ainakin yrittää puuttua, oman järkensä sallimissa rajoissa. Jos rahaa menee nyt uskomushoitoihin, sitä voi mennä seuraavassa vaiheessa esim. naisia parisuhteessa huijaavalle miehelle. Itse ehkä ystävänä kysyisin myös itseltäni, miksi en ole itse osannut tai halunnut auttaa ystävääni, kun tämän pitää kääntyä enkeleiden puoleen. Haluanko oikeasti auttaa, vai onko tavoitteena oman mukavan olon säilyttäminen?

 • Jeppis sanoo:

  Olen kyllä samaa mieltä tästä että rahastetaan haavoittuvalla ihmisellä..ehkä yrittäisin ohjailla ystävää ”realistisemman”avun hakemiseen.. tällaiset enkelijutut eivät mielestäni sinänsä ole haitaksi mikäli hän kokee saavansa jonkinlaista lohtua, mutta jos varovasti kokeilisi puhua rahanmenosta ja lapsen hyvinvoinnista myös..

 • Miee sanoo:

  Ehkä sanoisin suoraan, että olet muuttunut vähän oudoksi sen jälkeen, kun aloitit nuo hoidot. Ehkä niistä ei ole sinulle oikeanlaista apua. Ja muutakin sanoisin… Minusta tuossa nimenomaan on enkelihoitajat päässyt mieleltään järkkyneeseen ihmiseen käsiksi ja vaikuttamaan hänen ajatusmaailmaansa. Ei hyvä.
  t. Uskovainen itsekin, mutta tuollainen toiminta on jo sairasta…

 • lara sanoo:

  niinkauan kuin tästä ole haittaa muille niin antaisin olla.
  Isäni myös uskoo metsän väkeen ja tekee kaiken maailman taikoja mutta silti ihan perus järjissään, kykenee työntekoon, hanskaa rahaasiat ja muutekin ihan toimiva ihminen.
  Tuppaan sanoa että hän on sopivasti kajahtanut.