Äideillä ja isoäideillä (ja isillä ja isoisilläkin!) on kaikenlaisia niksejä, jotka auttavat erilaisissa terveysongelmissa. Siis jos auttavat.

Onko näistä yleisesti käytetyistä nikseistä mitään hyötyä?

Sipulia sukkiin

Sipulinpuolikkaden lisääminen sukkiin yöksi flunssan parantamiseksi on vanha perinnekonsti. Se ei kuitenkaan asiantuntijoiden mukaan toimi. Jos niksistä tuntuu olevan apua, kyseessä on placebo-vaikutus. Vaaraton keino se toki on, jos ärsyttävää hajua ei oteta huomioon, joten sipuleita voi halutessaan tunkea sukkiin jatkossakin.

Krapularyyppy

Krapularyyppy on vanha klassikkokeino. Tarkoitus on siis parantaa krapula juomalla uusi annos alkoholia. No se ei tietenkään toimi. Alkoholin palamistuotteiden poistumista elimistöstä ei voi nopeuttaa uudella naukulla. Oireet saattavat kyllä lieventyä, mutta ne palaavat myöhemmin uudelleen. Älä kokeile!

Öljyä korvaan

Muutama tippa öljyä korvaan ja vaikku ja korvakipu on tiessään? Puolet totta. Korvavaikkua voi todella irroitella tiputtamalla oliivi- tai manteliöljyä korvaan, mutta kipuun se ei auta. Ja kivun syy kannattaa aina tsekkauttaa lääkärillä.

Suolavesikurlaus

Suolavesikurlauksen pitäisi auttaa kipeään kurkkuun ja flunssaan. Se on varsinkin lasten inhoama niksi, suolavesi kun maistuu kamalalta. Mutta asiantuntijoiden mukaan niksi toimii! Suolavesi auttaa huuhtomaan bakteereita kurkusta. Lisäksi niksi on käytännössä ilmainen ja myös turvallinen.

Yömyssy

Yömyssyn eli iltaisin nautitun alkoholiannoksen pitäisi auttaa nukahtamaan ja kenties jopa nukkumaan paremmin. Tämä on puppua. Vaikka alkoholi saattaa kyllä nukuttaa, unen laatu on selvästi huonompaa kuin ilman alkoholia ja jo pieni annos vaikuttaa. Alkoholin nauttiminen illalla johtaa siihen, että uni ei virkistä.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia