Mietitkö sinäkin, pitäisikö vielä yrittää saada yksi lapsi? Harkitse tarkkaan, sillä nyt on saatu selville, että lapset pilaavat äidin ulkonäön!

Toisin kuin voisi luulla, kyseessä ei ole se, että ei tule mentyä suihkuun pesemään hiuksia, eikä tule nypittyä kulmakarvoja, käytyä kampaajalla, meikattua…. Eikä se, että haahuaa ympäriinsä verkkareissa joissa on räkää ja puklua, vaan se, että raskaus, synnytys, imetys ja lapsenhoito lisäävät stressiä solutasolla, mikä vaikuttaa ulkonäköön.

Mikäli siis toivoo pysyvänsä simpsakkana ja nuorekkaana, ei pitäisi tehdä kuin maksimissaan kaksi lasta, väittää tutkimus.

Tutkimuksessa osallistujille näytettiin kuvia 500 naisesta. Tutkittavien mielestä ne naiset, joilla oli eniten lapsia, näyttivät vanhemmilta.

Voisi ajatella, että syynä on ihan pelkästään unenpuute ja arjen kuormittavuus, mutta tutkijat ehdottavat, että lapsen saaminen nopeuttaisi kropan vanhenemista. Raskaus, synnytys ja imetys kuormittavat elimistöä kovasti.

Osasyynsä voi toki olla silläkin, että itsensä puunaamiseen jää vähemmän aikaa, jos lapsia on paljon. Jokainen tietysti päättää omalla kohdallaan, minkä verran siihen haluaa muutenkaan käyttää aikaa.

Ja lopulta siihen, minkä kokoisen perheen toivoisi saavansa, tuskin vaikuttaa kovinkaan paljon se, miten naama mahdollisesti lastenhankintaan reagoi. Lasten kanssa on ehkä vähemmän aikaa kauneudenhoitoon, mutta myös vähemmän aikaa ulkonäön murehtimiseen!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia