Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Reckitt.

Mummolan kesä tuoksui jäätelöltä, vastaleikatulta ruoholta ja syreenin kukinnalta… Ruuhkavuosien kesä on tuoksunut pyykinpesulta, koneeseen unohtuneilta tunkkaisilta pyykeiltä, ja on niitä kukkiakin ollut, ainakin voikukkia ojassa. Ja silloin kun ehti, myös siltä leikatulta ruoholta, joka taas lisäsi pyykinpesua, koska Emma-Eveliina päätti pyöriä leikkurin perässä toukkaa leikkien päällään uusi ihana kesämekko, ja nyt on heleä vaaleankeltainen kukkamekko täynnä myös ruohonvihreää. Sopii teemaan, ainakin.

Eikä pliis puhuta siitä jäätelöstä, sillä joku on tehnyt lasten kanssa sopimuksen, että kesällä karkkipäivän korvaa meidän jokapäiväinen jäätelömme, ja suklaajäätelötahrat pienokaisen pyhäpuvussa (no okei, collegehousuissa) näyttävät kuulkaa epäilyttävästi joltain ihan muulta… Ainakin naapurin tuomitsevien katseiden alla.

Ja ihan kiva että teinipoika uudisti vaatevalikoimaa ainaisten jalkapallopaitojen sijaan trendikkäimmillä valkoisilla t-paidoilla, mutta kuinka monen mielestä teinipojan siisteyskäsitys toimii hyvin vitivalkoisten vaatteiden kera? Kun se valkoinen t-paita muhii treenikassissa kesälomareissun ajan niin tuoksu on päätä huimaava, sanokaa mun sanoneen. Eikä tilannetta EHKÄ pelasta ”huoneen raikastamiseksi” spreijattu puoli purkillista Axea, vaan se aerosolipilvi laskeutuu alakerran kotitoimistoon niin vahvana että suussa maistuu omatkin teiniajat.

Mutta siis se tuoksu ei edes ole se pahin, vaan pahimpia on ne valkoisen vaatteiden epämääräiset tahrat! Perheen aikuiset ovat jo aikaa sitten luopuneet valkoisista vaatteista arkikäytössä, sillä niistä tulee pesun myötä yleensä harmaita, eikä harmaa ole tämänkään kesän trendiväri. (Vai onko? Ei me tiedetä, villi veikkaus vaan.)

Tahranpoistossa tärkeintä on kuulemma nopea toiminta. Mutta se harvoin onnistuu, ainakaan meillä, kun tahrat huomaa yleensä vasta äiti, pyykkikoneen täyttövaiheessa. Nuorisolta (tai kumppanilta) kysyessä kukaan ei tiedä mitä sotku saattaisi olla tai mistä tarhat ovat tulleet. Vaikea siinä sitten kahden viikon lastenhuoneiden lattialla lojumisen jälkeen miettiä että onko tämä nyt verta, marsun pissaa vai vahvaa kahvia, tai suklaata vai kakkaa, ja miten se, mitä ikinä se onkaan, poistetaan.

Eli se siitä nopeasta toiminnasta. Mutta vaatteen voi vielä pelastaa! Tahran saa pois tässäkin vaiheessa oikeiden aineiden ja esikäsittelyn avulla. Vanishin Multi Power ja Multi Power Crystal White -jauheiden avulla sekä värikkäiden että valkoisten vaatteiden pitäminen tahrattomina on helppoa ja vaivatonta.

Vanish Multi Power poistaa yli sata erilaista tahraa turvallisesti ja tehokkaasti, jopa kaulusten ja kalvosinten hikitahrat. Hyviä uutisia kaikille, joiden perheessä on harrastavia teinejä, kesällä puuhaavia teinejä, tai no, ihan vaan teinejä. Vanish Multi Power irrottaa tahrat, kirkastaa värit JA poistaa hajut, myös 30 °C:n pesussa

Vanishin monipuolista tahranpoistojauhetta voi käyttää just kullekin pyykille sopivimmalla tavalla: pyykinpesuaineen joukossa (lisää vain mittalusikallinen jokaiseen pesuun), esikäsittelemällä tai liottamalla.

Vanish Multi Power Crystal White taas on erityisesti valkoisille vaatteille ja tekstiileille (esim. rippi- ja ylioppilasjuhlien pöytäliinat ja niihin imeytyneet mansikkakermakakku-, kahvi-, ja voileipäkakkutahrat) kehitetty tahranpoistajan luottotuote. Vanish Multi Power Crystal White poistaa tehokkaasti kaiken tyyppiset sitkeät tahrat, sekä näkyvät että piilossa olevat, vaikeat ja materiaaliin imeytyneet tahrat, ja auttaa pitämään valkoisen pyykin kirkkaan valkoisena. Kuten värillisten vaatteiden Multi Powerkin, myös Crystal White toimii alhaisissa lämpötiloissakin.

Ja sitten vielä helpot tahranpoisto-ohjeet, kesän tahrojen kunniaksi

Yleiset tarhat (mukaanlukien epämääräiset tahrat)

  • Ota Vanish-pakkauksesta mittalusikka  ja annostele lusikkaan yksi neljäsosa Vanish-jauhetta. Täytä loput  ¾ mittalusikasta vedellä ja sekoita seos hyvin
  • Levitä seos suoraan kuivuneelle tahralle ja vain tahralle, muu osa vaatteesta ei kaipaa erityistä huomiota just nyt. Hiero seosta tahraan mittalusikan pohjalla oikein antaumuksella, kuten hieroisit täishampoota päiväkoti-ikäiselle.
  • Anna vaikuttaa korkeintaan 5 minuuttia. Viidessä minuutissa ehtii esimerkiksi pistää kahvin tippumaan ja unohtaa sen sitten. Odottelun jälkeen huuhtele aine pois ja laita vaate pesukoneeseen.
  • Pese koneellinen heti. Ei ”ihan just”, ei huomenna, ei viikon päästä. Ja ihan normaaliin tapaan, eli pyykit koneeseen, pesuaine palloon tai lokeroon, valitse oikea ohjelma (tai se mitä käytät yleensä), ja paina käynnistysnappia. Jos kone kertoo kauanko pesuohjelma vie aikaa, suunnittele aikataulu niin, että joku on laittamassa pyykit myös kuivumaan mieluiten mahdollisimman nopeasti ohjelman päätyttyä. Tämä voi olla mahdotonta, tiedetään, mutta yritetään parhaamme.

(Vink! Päälle päin näkymättömät tahrat voi poistaa lisäämällä pesukoneeseen mittalusikallisen Vanishia)

”Unohtuneet” tahrat

Kuten aiemminkin todettiin, jotkut tahrat huomataan vasta viikkojenkin jälkeen. Koska unohtuneet sotkut saattavat olla vaikeita poistaa, tahranpoistoaineen pitää antaa vaikuttaa kauemmin. Paras keino poistaa vaatteissa pitkään olleita tahroja on liotus:

  • Annostele vaikka ämpäriin neljä litraa vettä ja lisää yksi mittalusikallinen Vanish-jauhetta. Anna vaatteen liota hetki, mielellään pidempikin hetki. Värilliset tekstiilit saavat liota max. tunnin ajan, ja valkoiset vaatteet jopa kuusi tuntia.
  • Liottamisen jälkeen väännä vaate kuivaksi, laita se pesukoneeseen ja pese tavalliseen tapaan.
  • Jos tahra ei poistu ensimmäisellä käsittelykerralla, toista käsittely uudestaan!

Kelpaisko sullekin kokeiluun paketillinen Vanisheja? Jep, eli tuttuun tapaan osallistu arvontaan ja voita Vanish-tuotepaketti! Kerro meille kommenteissa mikä kesän (tai muiden vuodenaikojen) tahroista ärsyttää eniten, ja olet mukana arvonnassa, jossa yksi onnellinen voittaa Vanishin tuotepaketin tahrojen poistoon!! Osallistumisaikaa on 31.8. saakka, ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

P.S. Vanishilla on muuten myös erinomainen tahranpoisto-opas, joka sisältää ohjeet kaikille tunnistetuille tarhoille materiaalin mukaan! Mukana niin ruoho, moottoriöljy, punaviini kuin ripsivärikin, kaikki ne tavallisimmat, sekä se suklaa (ja ”eritteet”).

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 167 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

167 vastausta artikkeliin “Kesä ja kesän sotkut – NÄIN pääset eroon pinttyneimmistäkin tahroista”