Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Dermosil.

Viilenevä sää, kuiva sisäilma ja kasvomaskin käyttö laittavat etenkin kasvojemme ihon lujille. Vaikkei ihosi näyttäisikään vielä hälytysmerkkejä, kannattaa rientää ajoissa apuun ja valita hoitorutiinit ihosi tarpeiden mukaan.

Kuka muu tunnustaa, että naamioiden, seerumeiden, tehohoitojen ja kuorintojen kanssa aletaan läträillä kohtuuttomasti siinä kohtaa, kun kasvojen iho alkaa oireilla? Säännöllisellä kasvojenhoitorutiinilla voidaan ylläpitää ihon hyvinvointia ja välttää turha panikointi.

Ota ihonhoitorutiini haltuun

Perusvaiheet jokapäiväisessä hoitorutiinissa ovat pesu ja kosteutus. Pesu poistaa kasvoilta epäpuhtaudet ja meikin, laadukkaat kosteuttavat tuotteet sitovat iholle sen tarvitseman kosteuden, ravitsevat ja hoitavat ihoa. Ihon on helpompi säilyttää elinvoimaisuutensa, kun se saa tarvitsemansa huolenpidon aamuin illoin.

Päivän mittaan iholle kertyy hikeä ja epäpuhtauksia, jotka helposti ärsyttävät ihoa ja estävät sitä hengittämästä. Iho kannattaakin pestä päivittäin, jotta se voisi hyvin. Näin lika ei pääse tukkimaan ihohuokosia ja olo tuntuu hyvältä. Pesun jälkeen on tärkeää sitoa kosteus ihoon kosteusvoiteella, jotta iho ei pääse kuivumaan.

Dermosil Sensitive-sarja herkälle ja atooppiselle iholle

Suomalaiset ovat herkkäihoista kansaa; atooppinen ihottuma on Suomen yleisin ihosairaus, joka on yleinen vaiva myös lapsilla. Dermosil ja Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ovat yhteistyössä kehittäneet Sensitive-sarjan, joka on suunniteltu erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle. Sarjalle on myönnetty Allergiatunnuksen käyttöoikeus. Huono Äiti -yhteisön herkkäihoinen testaaja pääsi kokeilemaan Sensitive-sarjan tuotteita. Testaaja kertoo ihonsa reagoivan herkästi hajustettuihin tuotteisiin, talvikuukausina kärsivänsä erittäin kuivasta ja kutisevasta ihosta sekä tummien vaatteiden aiheuttavan ihottumaa sääritaipeisiin ja käsivarsiin.

Testaaja kertoo:

Kasvot

Aamulla pesin kasvot Cleansing Mousse -puhdistusvaahdolla, josta jäi iholle hyvä tuntuma eikä iho tuntunut nitisevän kuivalta. Silmänympäryksiin taputtelin Soothing Eye Cream -silmänympärysvoidetta. Testailun vuoksi toiselle puolelle kasvoja levitin Face Extra – ja toiselle puolen Facial Cream -kasvovoidetta. Face Extra on näistä kahdesta selvästi tuhdimpi voide, mutta imeytyy lopulta hyvin. Ehkä näin alkusyksystä, kun iho ei ole vielä kuivimmillaan, käyttäisin Face Extraa yövoiteena ja kuivien alueiden täsmähoitoon. Facial Cream sopii hyvin päivävoiteeksi meikin alle.

Tiedättekö sen ärsyttävän tunteen, kun joidenkin kasvovoiteiden päälle levitettäessä meikkivoidetta, se rullautuu eikä levity kunnolla? Kummankaan näiden Sensitive-sarjan voiteiden kanssa ei käynyt niin. Tuhdimman Face Extran päälle meikkivoidetta sai taputella hieman kauemmin, lopputuloksesta tuli silti tasainen ja paakkuuntumaton. Silmänympärysvoide on koostumukseltaan helposti levittyvää ja imeytyvää, meikkivoide levittäytyi sen päälle nätisti.

Vartalo

Myös säärien kosteutukseen testailin kahta eri tuotetta. Toiseen sääreen levitin Body Lotion -ihonhoitovoidetta, joka on kätevässä ja isossa 500 ml pumppupullossa. Toinen sääristä kosteutettiin Extra Treatment -voiteella. Nimensä mukaisesti tämä jälkimmäinen on paksumpaa ja uskon sen olevan mainio apu talvi-ihon ihottumille ja vaikkapa kuivien kantapäiden hoitoon. Nopeasti imeytyvä Body Lotion tuntui siltä, mitä säärieni iho tällä hetkellä tarvitsee. Perusvoidetta suositellaan käytettävän 1–2 kertaa päivässä, koska se sitoo ihoon kosteutta, pehmentää ja suojaa ihoa.

Kädet

Hand Cream -käsivoide imeytyi kohtuullisen nopeasti, eikä iho tuntunut tahmaiselta.

Vinkki kasvomaskin käyttäjille

Minua inhottaa laittaa kasvomaski meikin päälle. Maski aiheuttaa ihoärsytystä ja epäpuhtauksia, joita alla oleva meikkivoide tehostaa. Vaikka elämä enimmäkseen onkin etäilyä, on tilanteita, joihin haluan mennä ehostettuna. Kun on aika laittaa maski takaisin kasvoille, olinpa missä tahansa, saa Cleansing Tissue -puhdistusliinan avulla kätevästi ja hellävaraisesti pyyhkäistyä maskin alle jäävän alueen meikittömäksi.

 

❤️ Haluasitko sinäkin testata tuotteita? Nyt se on mahdollista, ja erityiseen hintaan! Huonon Äidin ystävänä saat nyt uniikkeja etuja Dermosilin verkkokaupasta! ❤️

Kampanjakoodilla HUONOÄITI, saat ostoksistasi 10 % alennuksen, ja koodilla LAHJAIHOLLE saat yli 35 euron tilauksiin kaupan päälle Sensitive Ihonhoitovoiteen! Kampanjakoodit ovat voimassa 18.10.2020 saakka, kampanjakoodeja voi käyttää yhden per tilaus.

Eikä siinä vielä kaikki! Jos ostat 1.10.-29.10. välisenä aikana Sensitive Extra -voiteen, saat kaupan päälle automaattisesti Sensitive Face Extra -kasvovoiteen!!

OSALLISTU ARVONTAAN! Kerro meille millainen on sinun ihotyyppisi, esim. kuiva, herkkä, tai sekaiho, ja osallistut arvontaan, jossa kolme onnekasta voittaa 100 €:n arvoisen Dermosil tuotepaketin herkälle iholle!! Arvontaan osallistuaksesi jätä myös sähköpostiosoitteesi. Kommentit yhteystietoineen poistetaan arvonnan jälkeen.

MUOKS! Arvonta on nyt arvottu, ja 100 €:n Dermosil tuotepaketin voittivat Saana-Maria K., Sirpa T., ja Kirsi S.! Onnea voittajille! Kommentointi on nyt suljettu, ja kommentit yhteystietoineen poistetaan.

Lähde: Herkän ja atooppisen ihon hoitovinkit on saatu Dermosilin Ihonhoito-oppaasta, jonka asiantuntijana on toiminut Teija Launis, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kuntoutussuunnittelija

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.