Bakteerivaginoosi on kiusallinen vaiva, jonka moni nainen sietää syvässä hiljaisuudessa. Vaiva on paitsi epämukava, se voi myös aiheuttaa muita terveysongelmia, kuten hedelmättömyyttä ja kohottaa virtsatietulehduksen, sukupuolitautien tarttumisen ja jopa ennenaikaisen synnytyksen riskiä.

Amerikassa tutkimusten mukaan keskimäärin joka kolmas nainen kärsii bakteerivaginoosista jossain vaiheessa elämäänsä, useat useammin kuin kerran, mutta jostain kumman syystä sen hoito (antibioottikuuri) on jumittunut 1980-luvulle. Usein hoito ei myöskään tepsi ja vaiva uusiutuu.

Bakteerivaginoosi pähkinänkuoressa: Bakteerivaginoosi on emättimen bakteerikannan häiriö, jossa hyödylliset bakteerit korvaantuvat haitallisilla, ja lisääntyvät sitten ihan mahdottomasti aiheuttaen kipua, kutinaa, kirvelyä ja pahanhajuista ja runsasta valkovuotoa.

Bakteerivaginoosi ei ole sukupuolitauti eikä vieraiden bakteerien aiheuttama tulehdus, vaan oman bakteerikannan kivulias vinksahtaminen, joka voi johtua mm. pesuaineista, ruokavaliosta, lääkityksestä ja… no, seksistä. (Toim. huom. Etukäteispahoittelut jos käytettiin vahingossa vääriä termejä tai kuvattiin asia vähän sinnepäin)

Kuva Hans Reniers.

Nyt voi kuitenkin näkyä valoa tunnelin päässä! Massachusetts General Hospitalin Vulvovaginallisten Häiriöiden Ohjelman johtaja Dr. Caroline Mitchell on käynnistänyt innovatiivisen tutkimuksen vaginanesteiden siirron vaikutuksesta bakteerivaginan hoidossa.

Siirrossa otetaan vaginanesteitä terveiltä ja tutkituilta luovuttajilta, joilla on usein niitä hyvälaatuisia maitohappobakteereita vaikka muille jakaa, ja jaetaan niitä sitten muille. Siis niille joita vaivaa krooninen bakteerivaginoosi. Näin saadaan tervettä bakteerikantaa taistelemaan vaginallisen hyvinnoin puolesta!

Seuraavaksi sitten jäädään odottamaan tutkimuksen valmistumista, ja parin muunkin samaa asiaa tutkivan asiantuntijaryhmän tulosraportteja. Aiemmin on tutkittu mm. ulostebakteerien siirron positiivisia vaikutuksia terveen bakteerikannan saavuttamisessa potilailla, joten odotettavissa on helpottavia havaintoja.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Vaginanesteen siirto voi mullistaa kiusallisesta vaivasta kärsivien elämän”

  • Koiran ystävä sanoo:

    Ihan järkeenkäypää sillä tätä kikkaa ovat jo eläinlääkepuolella käytetty eli ollaan otettu talteen hyvävatsaisen koiran kakista hyvät bakteerit ja niitä sitten annetaan näille herkkävatsaisille ressukoille (taitaa olla maitohappobakteerin nimellä ja näitä bakteereita on paljon erilaisia).