Huonossa Äidissä on aiemmin julkaistu kirjoituksia siitä, että lääkäri ei ota vakavasti naisen oireita. Entäs jos asialla on lapsi? Otetaanko todesta se, mitä hän kertoo, vai ajatteleeko lääkäri aikuisena ja ammattilaisena tietävänsä aina paremmin mistä on kyse?

Saimme Avaudu tästä -lomakkeen kautta tämän nuoren kokemuksen lääkäristä:

”Harrastan cheerleedingiä ja eräissä treeneissä yksi tyttö tippui pyramidistä pääni päälle niin että se taittui eteenpäin ja kuului vähän rasahdusta muistuttava ääni. Aloin heti itkeä koska niskaani sattui niin paljon. Valmentajani antoi minulle heti buranaa ja vei sivuun lepäämään, sitten äitini tuli hakemaan minua harjoituksista (joissa en pustynyt olemaan loppuaikaa kivun takia).

Äiti vei minut suoraan terveyskeskuksen vastaanotolle. Hoitaja ohjasi meidät odottamaan. Minuun särki niin paljon, että äitini piti käydä hakemassa minulle lisää buranaa. Kun vihdoin kolmen tunnin odotuksen jälkeen lääkäri kutsui minut menimme hänen huoneeseensa. Hän kysyi ensin mitä oli tapahtunut ja käski liikuttamaan päätä. Kun yritin, mutta en pystynyt kivun takia, hän sanoi, että yritä nyt ei sinua noin paljon satu! Liikutin niskaani millin verran sivulle ja itkin.


Kuva Shutterstock, ylin kuva Rawpixel.

Sitten lääkäri kokeili niskaani ja totesi: -Joo, ei tässä mitään oo se on vaan vähän vääntynyt. Ota buranaa jos oikeesti tarvitset. Äitini vielä kysyi häneltä: Etkö voisi antaa vaikka jotain niskatukea kun tyttö ei pysty kannatella päätään kunnolla. Lääkärin vastaus oli: -Ei, sellaisen saa vain jos on joku oikea vamma.

Meni kolme päivää eikä kipu ollut helpottanut, joten minulle varattiin uusi aika (yksityiselle, koska julkisesta jäi niin huono fiilis). Kun saavuin lääkäriin lääkäri kyseli minulta mitä minulle oli käynyt, millaisia oireita oli yms. Lopulta kun hän kuuli mitä oli tapahtunut hän sanoi: -Sinulla on varmaan joku lihasvamma, annetaan sinulle niskatuki ja varaan sinulle ajan magneettiin, sekä annan reseptin panacodiin.

Käytin tukea seuraavat 4 päivää ja se helpotti paljon. Söin myös panacodia iltaisin ja sain taas nukuttua yöllä. Kun magneettikuvaustulokseni tulivat saatiin selville, että niskassa oli revähtänyt lihaksia ja yksi revennyt. Jouduin pitänään tukea vielä 2 viikkoa, mutta jos olisin saanut kunnollista apua heti, tilanne olisi ollut paljon helpompi hoitaa. Mitä tästä opimme: lääkäriä ei aina kiinnosta, eikä hän usko sinua.”

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Uskooko lääkäri lasta?”

  • YksMutsi sanoo:

    Ja ihan parasta olisi lääkärin lasta uskoa!! Muussa tapauksessa tämä äiti laittaa lääkärin ihmettelemään maalimaa aika monelta ja vallan ihmeelliseltä kantilta!! Mur! 👩‍👦☝️