Nykyisin monet vanhemmat haluavat tietää syntyvän lapsen sukupuolen etukäteen. Mutta jos ei turvaudu ultraääneen tai malta odottaa sen tulosta, voiko lapsen sukupuolta päätellä raskausoireista?

On olemassa paljon teorioita siitä, millä tavalla lapsen sukupuoli vaikuttaa raskausoireisiin. Niiden paikkansapitävyys on sitten eri asia…

Onko näissä väitteissä perää? Gynekologi vastaa:

Vatsan muoto

Se, että vatsa on levinnyt myös sivuille kertoo tytöstä se, että vatsa on selkeästi erottuva edessä, pojasta, väitetään. Tämä ei kuitenkaan gynekologi Alex Polyakovin mukaan ole totta. Vatsan muoto riippuu lihaksistosta, painonnoususta ja vauvan asennosta, ei sukupuolesta. Huonon Äidin koehenkilö kertoo: Kaksi poikamahaa, mutta kaksi tyttöä!

Mieliteot

Tyttöä odottava kaipaa makeaa ja poikaa odottava suolaista, uskotaan. Tämäkään ei gynekologin mukaan pidä paikkaansa. Kyseessä on ennemminkin stereotypia siitä, mistä miehet pitävät ja mistä naiset. Huonon Äidin koehenkilö vastaa: Himoitsin kaikkea, ei selvästikään liity sukupuoleen!


Kuva Irina Murza, ylin kuva Luma Pimentel.

Pahoinvointi

Tyttöä odottava kärsii pahemmasta pahoinvoinnista kuin poikaa, onkos se totta? Gynekologin mukaan tässä uskomuksessa on perää. Tyttövauvaa odottavien äitien hCG-tasot ovat korkeammat, mikä voi johtaa siihen, että pahoinvointi on rankempaa. Toki poikkeuksia aina on! Huonon Äidin koehenkilön mielipide: Tähän uskon. Omasta kokemuksesta ja tuttavapiiristä.

Sydämensyke

Tyttövauvan syke on korkeampi kuin poikavauvan, uskotaan. Jos syke on 140 lyöntiä minuutissa, niin tulossa on tyttö. Gynekologin mukaan juuri ennen synnytystä tyttövauvojen syke on korkeampi kuin poikavauvojen, joten uskomus johtuu tästä. Sukupuolen määrittämiseen sykettä ei kuitenkaan voi käyttää. Huonon Äidin koehenkilö vastaa: Tytöllä oli korkea syke.

Äidin karvoitus

Mikäli äitiin kasvaa tavallista enemmän karvoja, varsinkin mahaan, sanotaan hänen odottavan poikaa. Lääkäri kertoo, että poikavauvan hormonit eivät vaikuta äitiin, vaan karvankasvu johtuu äidin omista hormoneista. Huonon Äidin koehenkilö muistelee: En muista että karvankasvu olisi lisääntynyt. Toisaalta, en nähnyt jalkojani kovin hyvin!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Tyttö vai poika? Voiko sukupuolen päätellä raskausoireista?”

  • Erilainen äiti sanoo:

    Mulla meni kaikki päinvastoin kuin tossa artikkelissa. Pojasta levisin kaikkiin maailman suuntiin, söin jäätelöä ( enkä ees tykkää jäätelöstä) ja oksensin niin, et kävin parin viikon välein tiputuksessa.
    Tytöstä pelkkä maha, suolainen maistui ja vähän pahoinvointia. Kävin kuntonyrkkeilyssä melkein loppuun asti.
    Molemmat melkein 4,5 kg ja molemmat ok asennossa.
    Ne niistä uskomuksista 🙂