Tissit pingottavat ja väsyttää, ihan kuin tuntuisi pientä kuvotustakin. Seksiä on tullut harrastettua ja ilman ehkäisyä… Mutta raskaustestiä ei ole käsillä, koska olet mökillä tai et pysty odottamaan että pääset kauppaan tai apteekkiin? Mikä nyt neuvoksi!

Kotitekoinen raskaustesti tietenkin!

Tunnetuin kotitekoinen raskaustesti on valkaisuaine. Haulla ”bleach pregnancy test” löytyy vaikka kuinka paljon kokeiluja valkaisuaineen käyttämisestä raskaustestinä. Sen pitäisi toimia niin, että ensin pissataan kuppiin ja sitten kuppiin kaadetaan valkaisuainetta. Jos seos alkaa vaahdota voimakkaasti, on raskaana. Pieni kuplinta ei tarkoita positiivista tulosta. Vaikutuksen sanotaan johtuvan HCG-hormonista, jonka pitoisuutta virtsassa myös tavallinen raskaustesti mittaa.

Naiset ympäri internetiä vakuuttavat, että valkaisuainetesti toimii. Mitään tieteellistä tutkimusta asiasta ei ole olemassa. Asiantuntijat varoittavat myös, että valkaisuaine on myrkyllistä eikä siitä syntyviä huuruja pitäisi kenenkään, varsinkaan raskaanaolevan hengitellä. Suositeltavaa valkaisuaine-raskaustestin tekeminen ei ole, mutta jos ehdottomasti haluat kokeilla sitä, niin varmista hyvä ilmanvaihto.

Muita vaihtoehtoja kotitekoisille raskausteisteille ovat esimerkiksi sokeri, hammastahna, etikka, saippua ja voikukka.


Kuva Coley Christine.

Sokeritestissä sekoitetaan noin ruokalusikallinen pissaa ruokalusikalliseen sokeria. Mikäli sokeri paakkuuntuu, tulos on positiivinen. Jos sokeri alkaa liueta, tulos on negatiivinen. Väitetään, että HCG-hormoni estää sokeria liukenemasta.

Hammastahna-raskaustesti tehdään sekoittamalla valkoiseen hammastahnaan pissaa. Jos seoksen väri muuttuu sinertäväksi, tulos on positiivinen.

Etikalla raskaustesti tehdään sekoittamalla valkoista etikkaa ja virtsaa muoviastiassa. Jos etikan väri muuttuu, tulos on positiivinen.

Saippuatestiin taas tarvitset suhteellisen ison palasaippuan. Merkillä tai ainesosilla ei ole väliä. Lisää pissaa saippuan päälle ja tarkkaile: kuplat tarkoittavat positiivista tulosta.

Voikukka-raskaustesti taas syntyy keräämällä voikukanlehtiä ja asettamalla ne muovialustalle, esimerkiksi tarjottimelle. Sen jälkeen kipataan pissaa päälle ja tarkkaillaan tilannetta. Mikäli lehtiin ilmestyy punaisia laikkuja, tulos on positiivinen.

Erilaisia kotitekoisia raskaustestejä on käytetty aina, mutta kaupalliset ja luotettavat testit ovat syrjäyttäneet ne. Varsinkin kemikaalittomia testejä voi silti huvikseen kokeilla, vaikka niiden luotettavuudesta ei olekaan mitään takeita. Muista kuitenkin selvittää asian oikea laita myös aidolla raskaustestillä.

Panikoinnin hetkelläkin fiksuinta on yrittää malttaa mieli ja ostaa oikea raskaustesti kaupasta tai apteekista. Ne ovat oikein käytettyinä erittäin luotettavia!

Lähteet 1, 2.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia