Tiedätkö, mitä tehdä jos lapsi nielee lääkkeitä tai pesuaineita? Minkälaisten vammojen kohdalla ensiapu kotona ei riitä, vaan tarvitaan sairaalahoitoa?

Michiganin yliopiston tekemän kyselyn mukaan yli puolet 0-5-vuotiaiden lasten vanhemmista ei tiedä.

Vanhemmilta kysyttiin, miten he reagoisivat erilaisissa tilanteissa, kuten lapsen saadessa palovamman tai tämän niellessä lääkkeitä. Vain 48% vanhemmista sanoi, että he tietäisivät kuinka toimia, jos lapsi olisi tukehtumassa. Kahdeksan prosenttia veisi lapsen ensiapuun sen sijaan että yrittäisi hoitaa tilanteen itse.

Onnettomuustilanteet ovat yllättäviä ja niissä voi olla vaikea toimia. Siksi olisi tärkeää pitää ensiaputaidot ajan tasalla. Ensiaputietämys myös lisää vanhemman luottamusta siihen, että hän kykenee auttamaan lastaan onnettomuustilanteessa.

Ensiapukursseja järjestää muun muassa Punainen Risti

Terveysneuvontaa saa oman kunnan terveydenhuollosta ja yksityisiltä lääkäriasemilta. Hätätilanteessa soita hätänumeroon.

Myrkytystietokeskus auttaa myrkytystilannetta epäiltäessä.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia