Toivottavasti kukaan ei enää ajattele, että naisten pitäisi näyttää väkisin mahdollisimman nuorilta. Mutta harva taitaa enää aikuisena haluta näyttää vanhemmalta kuin on.

Hiuksilla on iso vaikutus siihen, miltä kasvonpiirteet näyttävät, ja minkälaisen vaikutelman iästä saa.

Jos tykkäät omista hiuksistasi sellaisina kuin ne ovat: hyvä juttu. Mutta jos haluat varmistaa, että sinua ei turhaan luulla vanhemmaksi kuin olet, tsekkaa nämä asiat:

Otsahiukset

Otsahiuksia pidetään yleensä nuorekkaina, ja ne tietysti kätkevät otsan ryppyjä. Kampaajat vinkkaavat, että noin poskipäihin ulottuva, rento leikkaus antaa pehmeän vaikutelman. Samoin toimii hiukan liian pitkä kokonainen otsatukka, sellainen joka tulee kulmakarvojen yli. Jos haluat ennemmin viestiä itsevarmuutta ja valtaa, leikkaa paksu ja terävä otsatukka.

Sivujakaus

Jakauksen siirtäminen sivulle lisää volyymia kampaukseen. Tuuheus on asia, jota hyvin moni suomalainen nainen hiuksiinsa kaipaa.

Mieti väriä

Jos haluat piilottaa harmaita, raidoittaminen voi toimia värjäämisen sijaan. Mieti myös sitä, miten hiusten väri toimii ihosi kanssa. Jos olet kovin vaalea, tummaksi värjääminen voi saada sinut näyttämään kalpealta ja väsyneeltä.

Kevyet raidat voivat korostaa kasvoja ja tuoda ilmeeseen valoisuutta.

Luonnollinen tai luonnolliselta vaikuttava väri voi toimia paremmin kuin voimakkaasti värjätyn näköinen väri.

Laineet

Kevyet laineet ovat asiantuntijan mukaan suoria hiuksia nuorekkaammat. Kerrostaminen voi nostaa laineita esiin ja tehdä ilmeestä pehmeämmän.

nutturapäinen nainen
Kuva Kimia Zarifi, ylin kuva Markus Spiske.

Ponnari tai nuttura

Hiusten kiinnittäminen korkealle päälaelle voi antaa kasvoja kohottavan vaikutelman. Vältä sen sijaan kovin tupeerattuja, muhkeita ja hiuslakalla kovetettuja kampauksia, jos haluat näyttää nuorekkaalta.

Leikkaus

Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että pitkät hiukset vetävät piirteitä alaspäin, ja lyhyet kampaukset ovat siksi parempia. Hiuksensa saa toki pitää pitkinä jos haluaa. Tällöin hienovarainen kerrostus kasvojen lähellä voi keventää ilmettä.

Hoito ja muotoilu

Kiiltävät hiukset näyttävät terveiltä ja antavat nuorekkaan vaikutelman. Jos käytät paljon lakkaa tai kuivashampoota, se voi tehdä hiuksista kuivan ja elottoman näköiset.

Monilla hiukset kuivuvat iän myötä, jolloin kosteuttavien tuotteiden käyttäminen voi tehdä hiuksista freesimmän näköiset.

Asusteet

Jos katukuvaa katsoo, tyypillinen hiusdonitsien, huivien tai pinnien käyttäjä on alle kolmekymppinen. Jos haluat lisätä nuorekasta vaikutelmaa, ehkä harkitset hiusasusteiden käyttöä. Älä ainakaan lopeta niiden käyttämistä vain siksi, että olet muka ”liian vanha”. Jos pidät asusteista, käytä niitä!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Tekeekö kampauksesi sinusta vanhemman näköisen? Tee näin!”

 • nedne sanoo:

  Minä en ole ikinä ymmärtänyt, että miksi ihmisen pitäisi näyttää ikäistään nuoremmalta? Miksi ei saisi näyttää ikäiseltään? Mitä pahaa siinä on? Siksi en ihan ymmärrä mitään ”näin näytät nuorekkaalta” -vinkkejä. Miksi pitäisi näyttää nuorekkaalta?

  Minä olen 35 v ja minua luullaan jatkuvasti ikäistäni jopa 10 vuotta nuoremmaksi ulkonäköni peusteella (pitkät hiukset, hoikka, sopusuhtainen, käytän istuvia vaatteita, naamani ei ole ryppyinen, jne). On siis totta, etten ole ryppyinen, turvonnut, lihava, pukeudu tanttamaisiin vaatteisiin, liian pieniin tai liian suuriin vaatteisiin, enkä meikkaa niin että se korostaisi kasvoissani olevia juonteita. Nuo mainitut seikathan kyllä vanhentavat.

  Mutta silti en osaa ottaa tuota ”näytät paljon nuoremmalta kuin olet!” -lausahdusta kehuna. Enkä ymmärrä mitä pahaa on siinä, että joku näyttää ikäiseltään.

  On kyllä totta, että moni on nykyisin jo 25-vuotiaana silmänympäryksiltään ryppyinen ja naamastaan vanhan näköinen, mutta siltikään siinä ei ole mielestäni mitään pahaa jos 70-vuotias näyttää 70-vuotiaalta tai 30-vuotias 30-vuotiaalta. Miksi seitsemänkymppisen pitäisi näyttää nelikymppiseltä ja kolmekymppisen kaksikymppiseltä?

  Ja mitä minun pitäisi tehdä näyttääkseni kolmevitoselta?

  • Mummu sanoo:

   En minäkään ymmärrä,miksi et voisi olla vaikka viiskymppisenä viiskymppisen näköinen,ei ne eletyt vuodet vähene vaikka mitä tekisit.
   Minä olen kohta 60 vee ja omasta mielestäni näytän siltä eikä se minua vaivaa.Tukkani on vyötärölle asti ihan ittekseen kasvanut eikä ole koskaan tullut opeteltua meikkaamista.Nuorten kielellä rakastamani vaatteet on ”höntsyt”,joustavat,mukavat ja helpot.En ole lihava enkä laiha,olen saanut 4 lasta ja kaikki heistä ovat ”höntsyilijöitä”😍.
   Vain yksi tuttavani on joskus sanonut että näyttäisin nuoremmalta jos leikkaisin otsatukan,kysyin häneltä miksi minun pitäisi näyttää nuoremmalta kuin olen,hän ei osannut siihen vastata ja asia jäi siihen.