”Kaiholla muistelen sitä, kun lapset olivat pieniä. Silloin ajattelin, että perjantai- ja lauantai-illat eivät olleet entisensä, kun vapaasta ei voinut lainkaan nauttia. Kun oli niin väsynyt, että ei pystynyt muuta kuin makaamaan Lego selän alla, sohvatyynylle kuolaten.

Kuvittelin että sitten helpottaa kun lapset kasvaa. Että sitten on aikaa ja voimia katsoa myöhäisillan elokuvia ja harrastaa seksiä ja syödä hyvin ja juoda viiniä.

Vähänpä tiesin. Kun lapset kasvoivat, viikonloppuilloista tuli täysi helvetti.

Teini aloittaa rahan mankumisen viikonlopun menoja varten jo perjantaina aamupäivästä. Kotiin tullessa teini vetää raivarit ja alkaa ulista miksi lempivaatteita ei ole pesty. Vaikka pyykkejä ei tietenkään ole tuotu pestäväksi saati itse pesty.

Raivoamisen jälkeen teini makaa kaaoksessa olevan huoneen pinojen päälimmäisenä ja huoneesta kuuluu 850 PLING! kun sovitaan että minne mennään viihteelle tänään.

Teini kasaa itsensä ja lähtee mutta vain örähtää jotain vastaukseksi kun yrittää kysyä, että mihin olet menossa.


ylin kuva Shutterstock.

Sitten teini menee menojaan ja alkaa odotus.

Odotat ja odotat, kökötät valveilla kyttäämässä että tuleeko se kotiin. Mieltä painaa jatkuva huoli siitä että onko se juonut kavereiden yllyttämänä pullon kossua ja jäätynyt tien laitaan. Ketään et saa kiinni jos tämä on tilanne, koska olet yrittänyt kysyä että kenen kanssa olet jos akku loppuu, mutta teini ei vastannut.

Koko ilta menee odottaessa ja sydän syrjällään miettimisessä etkä toellakaan juo mitään viinä kun joudut olemaan hälytysvalmiudessa jos jotain käy tai teini pitää hakea kotiin.

Lopulta niin käy ja joudut lähtemään pyjamassa yön selkään hakemaan teiniä kun ”täältä ei tule busseja, katoin aikataulut väärin” tai muu selitys.

Tietenkin kun ajat yöpuvussa hermorauniona poliisi pysäyttää sut epävarman ajelun takia ja puhalluttaa.

Sitten kun teini tulee tai olet hakenut hänet, pitää aloittaa epäluuloinen nuuskiminen että mitä on tehty. Onko teini juonut? Onko teini polttanut? Onko se polttanut jotain muuta kuin tupakkaa?

Että HURRAA onneksi on taas viikonloppu!!! Kyllä tämä tulee tarpeeseen! Rentoudutaan ja nautitaan yhdessäolosta!

Kuinka ihanaa olikaan kun ainoa huoli oli se kuola joka valui tyynylle, että lähteekö se silkkisestä tyynynpäällisestä vai oliko kuola värjääntynyt salmiakkikarkeista niin että jää tahra.

Vaikka pieni lapsi väsyttää ja herättää 15 kertaa yössä, niin siitä sentään tietää missä se on!”

Nimim. ”Ihana” viikonloppu

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 61 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

61 vastausta artikkeliin “Teini tuhosi perjantai-iltani”

  • JJK sanoo:

    Missä on talon yhteiset säännöt?
    Jopa teinillä kuuluu olla säännöt joita hänen on toteltava.
    Kun teini lähtee ulos, niin pitää olla sopimus että milloin viimeistään on tultava kotiin, kavereilla täytyy mieluusti oltava jomman kumman vanhemman puhelinnumero, jos teinin puhelimelle sattuu jotain.
    Ja jos ei tehdä kuin on sovittu, niin arestiin mars. Se voi ehkä tuntua teiniltä maailman lopulta, mutta ainaskin oppii ja tietysti asioista kuuluu puhua ja tehdä sopimuksia, joista ei sitten jousteta kuin pakkotilanteissa.