”Kaiholla muistelen sitä, kun lapset olivat pieniä. Silloin ajattelin, että perjantai- ja lauantai-illat eivät olleet entisensä, kun vapaasta ei voinut lainkaan nauttia. Kun oli niin väsynyt, että ei pystynyt muuta kuin makaamaan Lego selän alla, sohvatyynylle kuolaten.

Kuvittelin että sitten helpottaa kun lapset kasvaa. Että sitten on aikaa ja voimia katsoa myöhäisillan elokuvia ja harrastaa seksiä ja syödä hyvin ja juoda viiniä.

Vähänpä tiesin. Kun lapset kasvoivat, viikonloppuilloista tuli täysi helvetti.

Teini aloittaa rahan mankumisen viikonlopun menoja varten jo perjantaina aamupäivästä. Kotiin tullessa teini vetää raivarit ja alkaa ulista miksi lempivaatteita ei ole pesty. Vaikka pyykkejä ei tietenkään ole tuotu pestäväksi saati itse pesty.

Raivoamisen jälkeen teini makaa kaaoksessa olevan huoneen pinojen päälimmäisenä ja huoneesta kuuluu 850 PLING! kun sovitaan että minne mennään viihteelle tänään.

Teini kasaa itsensä ja lähtee mutta vain örähtää jotain vastaukseksi kun yrittää kysyä, että mihin olet menossa.


ylin kuva Shutterstock.

Sitten teini menee menojaan ja alkaa odotus.

Odotat ja odotat, kökötät valveilla kyttäämässä että tuleeko se kotiin. Mieltä painaa jatkuva huoli siitä että onko se juonut kavereiden yllyttämänä pullon kossua ja jäätynyt tien laitaan. Ketään et saa kiinni jos tämä on tilanne, koska olet yrittänyt kysyä että kenen kanssa olet jos akku loppuu, mutta teini ei vastannut.

Koko ilta menee odottaessa ja sydän syrjällään miettimisessä etkä toellakaan juo mitään viinä kun joudut olemaan hälytysvalmiudessa jos jotain käy tai teini pitää hakea kotiin.

Lopulta niin käy ja joudut lähtemään pyjamassa yön selkään hakemaan teiniä kun ”täältä ei tule busseja, katoin aikataulut väärin” tai muu selitys.

Tietenkin kun ajat yöpuvussa hermorauniona poliisi pysäyttää sut epävarman ajelun takia ja puhalluttaa.

Sitten kun teini tulee tai olet hakenut hänet, pitää aloittaa epäluuloinen nuuskiminen että mitä on tehty. Onko teini juonut? Onko teini polttanut? Onko se polttanut jotain muuta kuin tupakkaa?

Että HURRAA onneksi on taas viikonloppu!!! Kyllä tämä tulee tarpeeseen! Rentoudutaan ja nautitaan yhdessäolosta!

Kuinka ihanaa olikaan kun ainoa huoli oli se kuola joka valui tyynylle, että lähteekö se silkkisestä tyynynpäällisestä vai oliko kuola värjääntynyt salmiakkikarkeista niin että jää tahra.

Vaikka pieni lapsi väsyttää ja herättää 15 kertaa yössä, niin siitä sentään tietää missä se on!”

Nimim. ”Ihana” viikonloppu

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 72 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

72 vastausta artikkeliin “Teini tuhosi perjantai-iltani”

 • Moona sanoo:

  Kukaan ei osaa uhriutua yhtälailla kuin nyky äitylit
  Kattokaa peiliin jos lapset on hankalia, sen sijaan että itkette ja valitatte kun yhteiskunta ja sukulaiset ei tee teidän puolesta kaikkea.

 • Nanny McPhee sanoo:

  Todella surullista miten vanhemmilla on nykyään vanhemmuus ihan hukassa. Teineillä on monenlaista kipuilua elämän ja itsensä kanssa kyllä, ja siinä aikuisten täytyy olla tukena, mutta toisten kunnioittaminen ja sääntöjen noudattaminen kuuluu kaikille iästä riippumatta. Liian paljon katsotaan sormien läpi huonoa käytöstä vain siksi ”kun se nyt kuuluu siihen teini-ikään”. Ei kuulu. Jotain on pahasti mennyt pieleen jos alaikäinen lapsi voi vain lähteä kotoa kertomatta minne menee ja sitten olla teillä tiettymättömillä koko illan ja se sallitaan ilman mitään seuraamuksia. Teinin aivot eivät ole vielä kehittyneet tarpeeksi, eikä hän ole kypsä tekemään päätöksiä omien rajojensa suhteen (vaikka itse tuntisikin olevansa), ja voi siksi laittaa itsensä seuraan ja tilanteisiin, joiden seuraamukset voivat olla hyvinkin kauas kantoisia. Siksi aikuisten täytyy olla aikuisia ja ottaa vastuu ja varmistaa että nuori kasvaa turvassa ja kehittyy vastuuta kantavaksi tasapainoiseksi aikuiseksi. Joskus se tarkoittaa rajojen asettamista tiukastikin jos muu ei auta. Eli tässä tapauksessa sitä, että kotoa ei lähdetä jos ei kerrota minne mennään ja puhelin pois jos siihen ei vastata kun vanhemmat soittaa. Rajojen asettaminen on vaikeampaa teini-ikäiselle jos ei niitä ole koskaan aikaisemmin asetettu ja kaikenlainen kaytös on sallittu pienestä asti, mutta vielä ei ole myöhäistä kuitenkaan. Vanhemmat, olkaa rohkeasti vanhempia! Se teini on aikuinen pian ja arvostaa silloin viimeistään sitä, ettei annettu pilata elämää silloin kun oma järki ei vielä ollut täysin mukana.

 • Stay strong sanoo:

  Nuoret ovat erilaisia, mutta totta kasvatus jatkuu lapsen ollessa nuoruusiässä. Yhtäaikaa biologia sanelee erkaantumaan vahemmmista ja aivot eivät ole kyspsiä aikusmaisiin päätöksiin. Johdonmukaisuutta, pitkää pinnaa ja ymmärrystä teineille❤️ pitäkää heidät turvassa vaikka miten ”kaikki muut saa tehdä ja kaikki paras tapahtuu muualla kun kotona”.

 • Marieli sanoo:

  Soon just näin!
  Onneksi tämäkin on vain vaihe. Aikansa kutakin.
  Sitten ko ne muuttaa omaan kämppään,ei tiedä ihan kaikkee niitten yökuoksuista.
  Kyllä se siitä🤩😍

 • Kaikki eivät ole samanlaisia sanoo:

  Itse en osaa samaistua. Tiedän missä teini menee, silloin harvoin kun sattuu ulkona olemaan. Hän ilmottaa aina kun odottaa esim. Bussia ja jos bussi onkin myöhässä. Ilmottaa millon on matkalla kotiin päin. Normaalisti hän on kokoaika kotona. Hän ei myöskään jatkuvasti pyytele rahaa, päinvastoin kauhistelee hinnan nousuja. Toki pyykkejä hän ei välttämättä aina vie sinne mihin pitäisi.. Mutta ”huutelen” likapyykkien perään, viimeistään silloin ku oon konetta laittamassa päälle. Teini myös tietää etten lähde välttämättä hakemaan yhtään mistään koska ei ole autoa.

 • Mama sanoo:

  Vieraalta kuulostaa meidän perheessä. Nämä on seurausta vanhempien arvovalinnoista. Minun teini (kolmas lapsi ja kuopus joka asuu enää kotona) viettää iltojaan kavereitten kanssa sovitussa paikassa ja haetaan sovittuna aikana. Sopimukset pitää ja nuoreen luotetaan. Eikä tarvitse epäillä päihteitten käyttöä.

 • Fiksut lapset, fiksummat teinit, viisaat aikuiset. sanoo:

  Aika vierasta oli teksti vaikka 6lasta. Ei oo koskaan lapset huutanut, haistatellu ja kärttäny jatkuvasti rahaa. Yhtä tyttäristä kyydin ny viikonloppuisin mutta ei ollut sekään jatkuvaa. Enkä ole vahtinut niitten juomisia tai poltteluita kun ne ei alaikäsenä kukaan juonu tai polttanut. Eikä olla mitään uskovaisia että siitä ois johtunut. En tiedä sitten ollaanko jotenkin omituisia kun lapset on aina ollu fiksuja eikä koskaan oo mennyt niitten takia viikonloput pilalle.

 • Äityli sanoo:

  Täytyy sanoa kun tuota lukee, että pääsimpä aikoinaan helpolla 5 lasta. Yhden kerran poliisit soittanut että voisitteko hakea nuoren puhalsi näin paljon. Hain hänet, oli ainoa kerta kun kukaan heistä sekoili mitenkään, missään.

 • JJK sanoo:

  Missä on talon yhteiset säännöt?
  Jopa teinillä kuuluu olla säännöt joita hänen on toteltava.
  Kun teini lähtee ulos, niin pitää olla sopimus että milloin viimeistään on tultava kotiin, kavereilla täytyy mieluusti oltava jomman kumman vanhemman puhelinnumero, jos teinin puhelimelle sattuu jotain.
  Ja jos ei tehdä kuin on sovittu, niin arestiin mars. Se voi ehkä tuntua teiniltä maailman lopulta, mutta ainaskin oppii ja tietysti asioista kuuluu puhua ja tehdä sopimuksia, joista ei sitten jousteta kuin pakkotilanteissa.