Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Visit Oulu.

Tämän kesän kuumin lomatrendi on Road Trippailu, ja koska meitä on moneen makuun, myös Road Trip -lomailijatyylejä löytyy useampia. Se mikä sopii Liikkuja-Lissun reissuun, ei välttämättä toimi Nautiskelija-Niinalla. Tutustuttiin kesän parhaaksi Road Tripiksi tituleeratun Pohjolan Rengastien tarjontaan, ja löydettiin lomamuistoja pursuavat kohteet kaikille Road Trippaajatyypeille!

Kuva Visit Oulu.

Pohjolan Rengastie on Oulun seudun kokemusrikas reitistö, jolta löytyy jokaiselle lomalle kokemuksia, elämyksiä, nähtävää ja koettavaa. Pohjolan Rengastiestä voi nauttia juuri sulle sopivimmalla tavalla, autolla, pyörällä, jaloin kuin linja-autollakin! Oiva starttipaikka road tripille on Pohjois-Suomen pääkaupunki Oulu, jonne saapuu vaivattomasti niin etelästä kuin pohjoisestakin autolla, junalla tai vaikka lentäen.

Tälle Road Tripille ei välttämättä tarvitse siis omaa matkailuautoa tai henkilöautoa, vaan mielenkiintoisia kohteita löytyy niin kävelymatkan kuin pyöräilymatkankin päästä, ja Oulusta Pohjolan Rengastien toisiin kohteisiin järjestetään myös päiväreissuja bussilla!

Elämys-Eija

Eija haluaa kerryttää kokemuksia, elää ja heittäytyä! Eikä Eijan heittäytymisenhalulta ole turvassa puoliso tai lapsetkaan, koska Eijan johdolla perhe on tutustunut uusiin asioihin jo pienestä pitäen, halusi tai ei. Eijalle on tärkeää että reissuilla sattuu ja tapahtuu kaikkea uutta ja ihanaa, ja jopa vähän erikoisempaakin, koska elämä on liian lyhyt paikallaanoloon!

Elämys-Eijan road tripin kohokohdat ovat tietysti kiipeilyä Oulussa, kuumailmapallolento Oulussa, maastopyöräilyä ja savusaunan löylyjä Syötteen tunturimaisemissa, ja suppailua ja saunontaa saunalautalla Oulujoella.

Kuva Visit Oulu.

Historia-Hellevi

Siis Hissafani. Historiabuffi? Histoiriaintoilija? No kuitenkin, historiasta kunnolla kiinnostunut Hellevi haluaa oppia vanhaa! Hellevin mielestä hyvään lomaan kuuluu vähintään yksi museovirailu (mieluiten kolme+), pari rauniota (ei sellaista ruuhkavuosista löytyvää hämärästi äitiä muistuttavaa hahmoa, vaan niitä rakennusten jäänteitä) ja muutama tunti opastettuja historiakierroksia!

Hellevin kartalle kannattaakin merkitä Turkansaaren ulkomuseo, johon voi tutustua oppaan avulla ja josta löytyy vuonna 1694 rakennettu Turkansaaren museokirkko, 1300-luvulta saakka satamana ja markkina-alueena toiminut Iin Wanha Hamina, jossa voi osallistua yhdelle (tai useammalle) monista opastetuista kävelykierroksista, ja historiallinen Wanha Raahe, jossa mm. järjestetään 1800-luvun raahelaista elämää esitteleviä, aitoa historiaa ja tunnelmaa pursuavia Elämää Langin Kauppahuoneella -tarinatuokioita. Historian voi suorastaan maistaa wanhan ajan tyyliin tarjotuilla leivoskahveilla!

Kuva Visit Oulu.

Liikkuja-Lissu

Lissun lomalla ei hidastella! Liikkuja-Lissu on suunnitellut puuhaa jokaiseen päivään, aamusta iltaan. Hotellissa, motellissa, mökissä tai matkailuautossa ei köllötellä, vaan majoituspaikka on tasan nukkumista varten, ruoasta saa nauttia, koska liikkuessa tulee nälkä ja keho kaipaa ravintoa, mutta kauppoihin mennään vain hakemaan hyttysmyrkkyä ja muita tähdellisiä tavaroita, ja rannalle lähdetään ainoastaan jos siellä järjestetään joogaa tai vesijuoksujumppaa. Tai rantalentisturnaus. Lapset on Lissu jättänyt mummolaan, koska lapset vain hidastaisivat matkaa. Pienillä jaloilla pääsee vain pientä vauhtia!

Lissun road tripin kohteet valikoituvat aktiivisuus edellä, ja listalle pääsevätkin melontaretki merellä Raahessa, pyöräily Hailuotoon (vesieste ylitetään lautan avulla), ja pysähdys Limingan Park Hotellilla, josta pääsee näppärästi Limingan laajoille maastopyöräreiteille.

Kuva Visit Oulu.

Perheloma-Pirjo

Pirjon loma mennään perhe edellä, sillä lapset ovat pieniä vain vähän aikaa ja koska lapsiperhearki kestää vain pienen hetken (vaikka tuntuisikin ikuisuudelta), siitä pitää nauttia täysillä. Perheloma-Pirjo on just se mutsi, jolta kannattaa kysyä suositukset kotieläinpuistoista, huvipuistoista, leikkipuistoista… Pirjo tietää mistä lapset tykkää!!

Vahva veikkaus, että Pirjon suositukset lasten suosikkikohteista Rengastien varrelta löytyvistä lomakohteista ovat Vauhtipuisto Oulun Hietasaaressa, sisäliikuntapuisto SuperPark myös Oulussa, vesipuisto JukuPark Kalajoella, sekä aktiivinen retkipäivä Rokua Geoparkin luontoon ja Rokua Health & Spa kylpylään, tai Kempeleen Vihiluotoon uimaan ja ihmettelemään luontoa, lintuja ja lampaita. Bää!

Kuva Visit Oulu.

Nautiskelija-Niina

Niinan mielestä lomasta kuuluu nauttia kokonaisvaltaisesti. Kesälomalla ei tunneta aikatauluja eikä kiirettä, vaan tehdään sitä mikä tuntuu hyvältä, silloin kun tuntuu hyvältä. Pääasia on että akut latautuu, ruoka on hyvää ja kaikilla on kivaa.

Niinan kannattaakin ehdottomasti tehdä road trip hemmottelusta toiseen ja valita kohteiksi Tunturihotelli Iso-Syötteen Arctic Spa, Kalajoella sijaitseva Santa’s Resort & Spa Hotel Sani, ja uniikki, historiallinen, täysin remontoitu ja suojeltu boutique-hotelli De Gamlas Hem Hotel & Restaurant Oulun keskustan läheisyydessä. Hyvä ruoka on Niinan lomalla tärkeää, ja mahdollisuuksia unohtumattomiin ruokahetkiin Niina löytää kaikista Rengastien kohteista.

Eikä saa unohtaa pohjolan parhaita löhöilyhiekkarantoja Oulun Nallikarissa, Kalajoen hiekkasärkillä ja Hailuodon Marjaniemessä, josta löytyy myös omaperäinen edelleen toiminnassa olevan majakan juurella  sijaitseva Luotsihotelli.

Kuva Visit Oulu.

Löysitkö itsesi (tai kumppanisi) tästä kattavasta lomailijaesittelystä? Unohtuiko meiltä joku tärkeä tyyppi? Jos ei nyt ihan täysin natsannut, niin omanlaisen Road Tripin voi suunnitella myös itse, Pohjolan Rengastien palveluhaun avulla, kurkkaa ihmeessä itse!

Ja jos tuntuu, että Oulu ja Pohjolan Rengastien muut kohteet voisivat rikastaa teidänkin kesälomaanne, joko yksin, koko perheen tai puolison kanssa kahden tutustuttavaksi, niin kannattaa osallistua lomakylälahjakortin arvontaan. Tässä näin! Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle matkalahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin! Poiju Villat ovat moderneja saaristolaishenkisiä huviloita, joissa koko perhe (4 + 2 henkilöä) majoittuu mukavasti luonnon keskellä. Kerro meille kommenteissa mitä juuri sun road trippiin pitää ehdottomasti kuulua, ja olet mukana arvonnassa!!

Kuva Visit Oulu.

Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken yhden majoituslahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin. Lahjakortti oikeuttaa kahden yön majoitukseen Poiju Villoissa, varaustilanteen mukaan. Arvontaan voi osallistua 26.6.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. EDIT! Arvonta on arvottu ja voittajaan on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.  Kiitos kaikille osallistuneille!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia