Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Visit Oulu.

Kelpaisko sullekin rantaloma Oulussa? Hyvä! Jatka siis lukemista, sillä nyt arvotaan majoituslahjakortti lomalle Ouluun!

Oulu on paitsi loistava lomakohde, myös oiva paikka asua, kertoo eräs oululainen äiti. Teinivuosina tämä Oulun syrjäkylän kasvatti vannoi ettei ikinä jäisi tänne pohjoiseen, missä koulumatkalla vastaan kävelee vähintään poro, ehkä jopa jääkarhu. Vaan kuinkas sitten kävikään. Oulusta löytyi se mieluisin opiskelupaikka, ja koska jo silloin viime vuosisadalla Oulu tunnettiin hyvän koulutuksen paikkana, opiskellessa sai ystäviä ympäri Suomen.

Kuva Visit Oulu.

Opiskelun jälkeen tuli ensimmäinen oma asunto, ihan keskustasta, sillä Oulussa keskustan kattohuoneistokaan ei vaadi mahdottomia tuloja. Sitten oli aika perustaa perhe ja haaveissa oli se oma punainen tupa valkoisella puuaidalla, eikä sitä tarvinnut kaukaa katsella. Oulusta nimittäin löytyy punaisia (ja muunkin värisiä) pikku tupia ihan kivenheiton päässä keskustasta (ja kohtuulliseen hintaan, niin vuokralle kuin omaksikin)!

Kuva Visit Oulu.

Eli Ouluun minäkin juurruin, vaikka teininä sitä ei olisi varmaan uskonutkaan. Vuosien varrella lapset kasvoivat ja minusta tuli enemmän äiti, kuten Oulukin kasvoi enemmän kotikaupungiksi. Vaikka koti vaihtuikin elämässä useaan kertaan, niin kaupunki ei. Oulu on kuitenkin helppo kaupunki, joka tarjoaa kaiken mitä hyvään elämään tarvitaan, ja vielä vähän päälle.

Tässä on kirjoittajan kukkapenkki, ihan melkein Oulun keskustassa!

Ja saman pihan omenapuu! Joka kukkii myös näillä leveysasteilla!

Ja siitä päästäänkin itse aiheeseen: täällä Oulussa viihtyy siis varsin hyvin läpi elämän, mutta tarjontaa löytyy myös vierailijoille. Mitä täällä Oulussa sitten voi tehdä, vaikka kesälomalla? No kiva kun kysyit, mehän kerrotaan, kun täällä on useampikin kesäloma jo kulutettu!

Kuva Visit Oulu.

Lähdetään tutkimaan Oulun tarjontaa lapsiperheen näkövinkkelistä, sillä se on meille se kaikista tutuin. Meidän perheen suosikkikohde on aina ollut tiedekeskus Tietomaa. Siellä pitää päästä käymään vähintään kerran vuodessa, ja siellä on tullut käytyä myös omassa nuoruudessa silloin **-luvulla. Vuonna 1988 Suomen ensimmäisenä tiedekeskuksena avattu Tietomaa onkin palvellut jo reilusti yli miljoonaa asiakasta.

Tiedekeskus Tietomaan teemanäyttelyt esittelevät kaikenikäisille tieteen ja tekniikan eri osa-alueita toiminnallisten kohteiden avulla, kiinnostavasti ja viihdyttävästi. Uusia näyttelyitä avataan vuosittain ja poistuvien näyttelyiden vetonaulat siirretään perusnäyttelyn osaksi. Näyttelyiden lisäksi yleisöä ihastuttaa 3D-näytöksiä tarjoava jättielokuvateatteri sekä tietysti yli sata vuotta vanha Oulun maamerkki: Tietomaan torni. Entinen nahkatehtaan vesitorni, jonka lasihissi on aina koettava uudestaan. Elämyksiä ja tietoa tulviva tietomaa on paitsi lapsiperheiden suosiossa, myös koulujen retkikohde, ja on siellä vietetty myös työpaikan virkistymispäiviä.

Toinen vuosikymmenten ajan vierailijoita tiedon ohessa viihdyttänyt kohde on Kierikkikeskus, joka esittelee kivikauden elämää Oulussa ja Suomessa. Ylpeänä voi sanoa, että minä sain olla mukana niillä ihan ensimmäisillä koulun retkikohteena olleilla yleisökaivauskerroilla Kierikissä, ennen kuin Kierinkinkankaalle avautui kivikautista elämää laajemmin esittelevä Kierikkikeskus. Silloin vuosia sitten arkeologisia kaivauksien esittelyä yleisölle vasta aloiteltiin, ja siitä lähtien Kierikissä onkin kaivellut kesäisin niin koululaisia kuin muitakin kivikaudesta kiinnostuneita. Kierikkikeskuksesta on vuosien mittaan kasvanut elävän arkeologian kivikautinen kylä, jossa riittää monenlaista tekemistä koko perheelle.

Myös piknik Ainolanpuistossa on meidän perheen jokakesäinen perinne, joka kuuluu lomaan kuin Toripolliisi… no, Oulun torille. Piknikpaikaksi Ainolanpuisto, tunnetaan myös Hupisaarten kaupunginpuistona, on ehdoton valinta koska puistosta löytyy paljon muutakin kuin puistoa! Itse asiassa valkoisten puusiltojen yhdistämistä saarista muodostuvassa puistossa sijaitsee yksi Oulun parhaista leikkikentistä, joita muuten Oulun alueessa on huikeat 160. Lisäksi löytyy kesäkahvilaa, jonka yhteydessä toimii myös kaikille avoin kasvitieteellinen puutarha, ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen kesäteatteri, jossa nähdään tulevana kesänä niin näytelmiä kuin stand uppiakin.

Kuva Visit Oulu.

Vielä aktiivisempaa tekemistä ja kokemista etsiville Oulusta löytyy mm. lasten liikennepuistoa, parkour- ja skeittipuistoja, pumptrack-rataa, Vauhtipuistoa, Seikkailupuisto Huikiaa, Superparkia ja Oulun Kiipeilykeskusta. Sillä kesäloma lasten kanssa on yhdistelmä yhdessäolosta nauttimista kesäisen luonnon keskellä ja vauhdikasta menoa, lapsille mieluisimmalla tavalla. Ja Oulussa riittää mistä valita.

Kuva Visit Oulu.

Eikä kesä ole kesä ilman uimista! Oulun useista uimarannoista löytyy jokaiselle oma suosikki, mutta erityisesti lasten kanssa koettavaksi kannattaa valita Nallikarin hiekkaranta. Meren aalloille pulahtaminen on elämys jo itsessään, mutta upea hiekkaranta jättikiipeilyverkkoineen on sitä ihanaa extraa. Eikä pelkästään lapsille, vaan joskus äiditkin innostuvat leikkiin mukaan.

Kuva Visit Oulu.

Parhaiten Oululaisuuteen pääsee tutustumaan liikkumalla paikasta toiseen joko pyörillä, sillä Oulussa pyöräily on enemmän kuin IN, tai vaikka kaupunkijuna Kompiaisella. Oulun pyöräilyreitit ovat vertaansa vailla, ja moni kaupunkilainen taittaa niin työ-, koulu-, kuin vapaa-ajan matkatkin kahdella renkaalla. Vaikka koko perheen kera, sillä välimatkat ovat lyhyitä.

Ja jos haluaa hieman pidemmällekin lähteä, niin lyhyen ajomatkan päässä Oulun lähialueelta löytyy paljon lisää nähtävää ja koettavaa lapsiperheille. Miten olisi vaikka kesän paras roadtrip? Oulu on oivallinen starttipiste Pohjolan rengastielle, joka on Oulun seudun kokemusrikas reitistö autoilijoille, perheille, luontoilijoille ja myös julkisia suosiville matkailijoille.

Kuva Visit Oulu.

Pohjolan rengastien varrelta löytyy mm. kylpyläpäivä Kalajoella, jonka hiekkasärkät tunnetaan lomakohteena läpi Suomen ja vähän ulkomaillakin. Kalajoella on lasten suosikkivesipuisto Jukupark, ja siellä sijaitsee myös yksi Joulupukin lempihotelleista, Santa’s Hotel Sani – kylpylähotelli ainutlaatuisen luonnon ja sporttisten aktiviteettien helmassa. Vesileikkejä, hemmottelua ja merinäköalaa, mitä muuta sitä voisi toivoa!

Kuva Visit Oulu.

Kalajoelta matka voi jatkua vaikka Rokua Geoparkiin, löytöretkeiljän unelmakohteeseen. Rokuan kansallispuiston upeissa maisemissa sielu lepää ja keho virkistyy, ja koska luonnon keskeltä tekemistä löytyy useammaksikin päiväksi, on tarjolla tietysti myös erilaisia majoitusmahdollisuuksia jokaiselle matkailijalle: järvenrantamökkiä, leirintäaluetta ja leirikeskusta, tai erämaahotellia ja kylpylähotellia!

Kuva Visit Oulu.

Yksi Oulun parhaista puolista on siis asumisen lisäksi tekemisessäkin se, että kaikki on lähellä. Aktiviteetista toiseen pääsee vaivatta vartissa, pyörällä, bussilla tai autolla, ja sen vuoksi täällä Oulussa yhdelläkin reissulla ehtii kokea hurjasti kaikkea kivaa!

Terveisin Paljasjalkainen Oululainen

Tekisikö sullakin mieli lomalle Ouluun? Esimerkiksi nauttimaan auringosta ja meren aalloista Nallikarissa, oppimaan uuttaa Tietomaassa tai tutustumaan historiaan Kierikkikeskuksessa? Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle matkalahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin! Poiju Villat ovat moderneja saaristolaishenkisiä huviloita, joissa koko perhe (4 + 2 henkilöä) majoittuu mukavasti luonnon keskellä. Kerro meille kommenteissa mistä sinä tunnet Oulun, ja olet mukana arvonnassa!!

Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken yhden majoituslahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin. Lahjakortti oikeuttaa kahden yön majoitukseen Poiju Villoissa, varaustilanteen mukaan. Arvontaan voi osallistua 26.6.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. EDIT! Arvonta on arvottu ja voittajaan on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu. Kiitos kaikille osallistuneille!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia