Etkö jaksa enää hetkeäkään tätä helkutin sirkusta? Ettei vaan stressi painaisi?

Tutkimuksessa saatiin selville, että tiettyjen ilmaisujen käyttäminen paljastaa että ihminen kärsii stressistä.

Tietenkin sitä olettaisi, että nämä ilmaisut ovat niitä, mitä kuulee kun merimies potkaisee ovenkarmiin tai paljon pahempi vaihtoehto: äiti-ihminen tajuaa aamukuudelta että kahvi on todellakin loppu ja kissakin mitä ilmeisimmin just oksentaa matolle.

Mutta ei. Kyseessä ovat ilmaisut kuten ”todella” ja ”uskomatonta”. Olettaisimme että esimerkiksi lauseissa Siis tämä on todella hanurista ja Aivan uskomatonta shittiä, mitkä saattavat livahtaa suusta aika moneenkin otteeseen päivän aikana.

Muuten osoittautui, että stressaantunut ihminen puhuu vähemmän. Eihän sitä jaksa välttämättä edes sanoa mitään jos on todella poikki, hyvä jos jaksaa mulkoilla vihaisesti/ turhautuneesti/ tai vastaavasti ympäristöään ja stressinaiheuttajia.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että puhe paljasti stressin paremmin kuin ihmisten oma arvio siitä, kuinka stressaantuneita he olivat. Lääkärit voisivat mahdollisesti käyttää potilaiden käyttämien ilmaisujen analysointia näiden sairastumisriskin arviointiin, stressi kun saa aikaan solutason muutoksia, jotka altistavat sairastumiselle (tästä kelpaa stressata vähän lisää!).

Itse voi kuunnella kollegaa tai puolisoa, että kuinka todella uskomaton juttu hänelle on nyt käynyt, ja tietää siitä, miten lähellä pimahdusta ollaan!

Tutkimustulos kannattaa ehdottomasti kertoa myös heille, että ei heidänkään tarvitse tehdä arvioita pelkästään kirosanatulvan perusteella, vaan muillakin sanoilla on iso merkitys! Todella uskomaton merkitys jopa!

Lähde.

Ylin kuva Andre Hunter.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia