Vaivaako exä mielessä? Janottaako vanha suola? Selvä. Faktantarkistus ensin: todennäköisesti et tule saamaan sormeesi yhtä isoa hääsormusta kuin Jennifer Lopez Ben Affleckilta. Voi olla, että sinun ja exäsi tarina ei kuitenkaan ole se uusi Bennifer. Ennen sen tekstarin lähettämistä, pysähdy hetkeksi ja mieti miksi hän on exä. Jos tämän jälkeenkin tekstarin lähettäminen tuntuu hyvältä idealta katso Huonon Äidin hyvät vinkit siihen miten palata exän kanssa yhteen tekemättä siitä totaalista sotkua.

Ota rauhallisesti

Ilta tekstailu. Sekstailu. Illaliset. Kaikki tuo on varsin jännittävää, olethan taas väleissä exäsi kanssa, jonka luo niin kovasti välillä haikailit. Ennen parikuvien postaamista Instagramiin ja Facebookiin ja asioiden virallistamista, ota rauhallisesti. Ei ole mitään oikeaa tai väärää vauhtia asioiden etenemisen suhteen, mutta on hyvä ymmärtää, että näiden asioiden kanssa ei kiirehditä. Tarvitset aikaa selvittääksesi mitä oikeasti tahdot suhteelta ja kumppaniltasi. Käsilläsi on oiva mahdollisuus keskustella kaikki asiat selväksi. Puuttuiko jotain tärkeää viime kerralla, jonka kumppanisi pystyisi nykyään täyttämään? Tuntuiko sinusta esimerkiksi, että hän piti sinua itsestäänselvyytenä? Ota hetki aikaa ja pohdi itseksesi tai vaikka kavereiden kanssa.

Uusi luku vanhassa suhteessa

On tärkeää ymmärtää, että kyse on suhteen uudelleen sytyttämisestä eikä uudesta suhteesta. Olette aiemmin olleet yhdessä ja tunnette toisenne, mutta aika muuttaa ihmisiä. Tutustukaa siis toisiinne ja kyselkää paljon, mielipiteet, arvot ja tavoitteet ovat saattaneet muuttua. Älä oleta seurustelevasi saman ihmisen kanssa, kuin kolme vuotta sitten. Niin sanotun ” puhtaan alun” saaminen ihmisten välisissä suhteissa on mahdotonta.  Keskustelkaa siitä, mitä teitte ollessanne erossa. Yksityiskohtiin ei tarvitse mennä, ja emme suosittele menemäänkään, mutta on tärkeää käydä läpi yleisellä tasolla esimerkiksi mahdolliset  seurustelukumppanit. Näin vältytte yllätyksiltä ja kivulta tulevaisuudessa, kun asiat on käsitelty jo alkuvaiheissa.

Käsittelette vanhat ongelmat ja keskustele luottamuksesta

On melko todennäköistä, että vanhat riidan aiheet ja ongelmat tulevat nostamaan päätä uudestaan. On tärkeää, että keskustelette näistä ongelmista ENNEN, kuin alatte riitelemään niistä uudestaan. Tämä on tärkeää, koska tunnetusti ihmiset tuppaavat löytämään parempia ratkaisuja ongelmille rauhallisena ollessaan. Älkää lakaisko näitä ongelmia maton alle, sillä tiedämme kokemuksesta, että tällä menettelyllä ongelmat vain paisuvat isommiksi.

Luottamus. Parisuhteiden A ja O. Koska olette aiemmin jo eronneet, on hyvin mahdollista, että luottamuksen kanssa on ongelmia. Parisuhteet yleensä päättyvät, koska jompikumpi osapuoli tuntee tulleensa petetyksi tavalla tai toisella. Jos luottamus on kerran menetetty sen uudelleen rakentaminen tulee olemaan vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Sinun täytyy tunnustella ja pohtia, onko exä kaiken tämän työn arvoinen.

Se mikä on tuttua, ei välttämättä ole hyvää. Tehän erositte jo kerran, vai mitä? Kommukaation ongelmat ja ei-toivottu käytös aiheuttavat ison osan eroista. Ainoa tapa saada tuo kierros päättymään on, jos te molemmat olette halukkaita kuuntelemaan toisianne, tekemään töitä yhdessä ja mennä yhdessä kohti yhteistä maalia. 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Sinulle ei välttämättä käy yhtä hyvin kuin J.Lo’lle jos hamuat exää takaisin”

  • C -72 sanoo:

    Hyvin totta, mutta kyllä JOSKUS voi timanttia tulla sormeen 🙂
    Me seurustelimme -90-l alussa, avoliitossakin asuimme, tiet erosi mutta löysimme toisemme 3 vuotta sitten… Häitä vietettiin viime kesänä, 30v eromme jälkeen ❤