Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Separett.

Mökkihuussi. Se rakas pakollisuus, jonka kanssa on pakko elää joka kesä, ja välillä myös keväät ja syksyt mökistä riippuen. Mökkivieraitakin yleensä löytyy eniten siinä kohtaa kun huussia pitää täyttää, mutta ei siinä kohtaa, kun sitä pitää tyhjentää.

Huonon Äidin huussitestaaja kyllästyi viisi vuotta sitten muutamaan mökin huussiseikkaan, kuten huussin lattialle siroteltuihin hakkeisiin, kärpäsiin ja tyhjentämiseen. Oli aika harjoittaa hardcore-googlailua ja kaverien pommittamista ja molempien perusteella nimi Separett tuli tutuksi ensimmäistä kertaa. Ystävän kokemus Separettin polttavasta käymälästä kuulosti loistavalta sekin, mutta tällä kertaa valinta osui Separett Villa 9000 -malliin.

Villa 9000 toimii 230 voltin sähkövirralla eli mökillä pitää olla sähkö. Se vie saman tilan kuin tavallinen vessanpönttö ja näyttää suurelta osin tavalliselta vessanpöntöltä.

Käymälä erottelee pissan ja kiinteän kaman kahteen eri väylään, eli pissa menee omaa osastoaan pitkin säiliöön, joka on kaivettu maahan. Pissalla käydään kuin vesivessassa sillä erotuksella, että pissalla käytyä ”allas” on hyvä huuhdella vesikannuvedellä. Pissapaperit on testaajan mökillä kerätty poljinroskikseen. Ne voisi heittää myös toki sinne toiseen osastoon, jonne kiinteä jätös eli kakka menee, mutta sitä lienee turha täyttää pissavessapapereilla, luontevasti tietenkin kakkoshädän pyyhinnän paperit pudotetaan sinne kakan sekaan.

Kun pöntöllä ei istuta, kakkaosaston näkösuojana on luukku eli pissalla käydessä kakkoja ei näy. Luukku aukeaa pöntölle istuttaessa ja jos on kakkatilanne, kakka putoaa tähdättynä säiliöön luukun takana. Jätöksiä ei näe ennen kuin on aika jätesäiliön tyhjennykselle. Tyhjennys tapahtuu niin, että säiliö nostetaan Separettista ylös ja säiliössä oleva maatuva pussi heitetään jätteineen kompostiin. Testaajalla on vessajätekomposti erikseen, kukin tekee toki komposteilleen mitä haluaa. Tyhjennysväli on ollut seuraavanlainen: neljän hengen kovalla kesäkäytöllä eli jos ollaan koko kesä mökillä, Separett pitää tyhjentää kerran kuussa.

Separettin paras osa on sisäänrakennettu tuuletin. Se poistaa muodostuneita hajuja ja estää myös kärpästen kiinnostuksen vessan ympäriltä. Tuuletin pidetään koko ajan päällä, silloin se toimii parhaiten. Tuuletin on hiljainen sekä tehokas, huussi ei haise siis yhtään millekään.

Testaajamme huussiin ei tule vesijohtovettä, joten testaaja pitää Separettin vieressä valmiina kertakäyttöisiä pyyhkeitä käsien pyyhintään sekä desinfioivia pyyhkeitä, jos Separettin reunoja pitää pyyhkiä kuten vessaa ikään. Vessan ulkopuolella pitää tietenkin olla käsienpesuhana erikseen.

Separett on täyttänyt viiden vuoden testissä kaikki sille annetut odotukset ja on ollut hintansa väärtti. Mökkilaajennuksessa polttava vessa toteutetaan tällä kokemuksella samalta toimijalta nykyisen lisäksi. Separettin polttavalla kuivakäymälä Cindillä niin pienestä kuin isostakin hädästä jäljelle jää vain pieni määrä helposti käsiteltävää tuhkaa.

Olisiko teilläkin aika päivittää mökkikäymälä nykyaikaan? Huonon Äidin lukijat saavat nyt koodilla HUONO15 huiman 15 % alennuksen koko Separett-valikoimasta! Koodi on voimassa 10.10.2021 asti.

Lisäksi arvotaan yhdelle onnekkaalle mökkeilijälle ihan ikiomaksi testiversion tuuletinpäivitetty versio, entistäkin hiljaisempi Villa 9010 -kuivakäymälä! Villa 9010 toimii joko 230V tai 12V virralla, eli sille riittää esimerkiksi aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö. Kerro meille kommenteissa oletko sinä päässyt jo kokeilemaan vedettömiä vessaratkaisuja, erottelevaa tai polttavaa käymäläistuinta, ja olet mukana arvonnassa! Kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi Separett Villa 9010 erotteleva kuivakäymälä. Arvonnan jälkeen kommentit yhteystietoineen poistetaan.

EDIT! Arvonta on arvottu ja Villa 9010 -kuivakäymälän voitti Sari L.! Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.

P.S. Kenenkään ei nyt tarvitse pahoittaa mieltään mökkihuussiin taiteellisesta maalausosaamisesta, se on taiteellinen maalaus ja sillä sipuli!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia