Tuntuu sinustakin siltä että puoliso katoaa toisinaan vessan just silloin kun olisi jotain tärkeää tekemistä? Epäilyttävästi samaan aikaan kun pitäisi vaihtaa kakkavaippa tai tyhjentää tiskikone? Että ihan tahallaan välttelisi kotitöitä ja piiloutuisi pöntölle?! Et ehkä olekaan vainoharhainen, sillä tutkimus paljastaa että jopa kolmasosa miehistä tekee tätä tietoisesti. Eli joka kolmas mies ainakin joskus lukittautuu vessaan vain saadakseen hetken hengähtää. Me naisethan ei tietysti ikinä käytettäisi lukon tuomaa rauhaa tällä lailla ronskisti hyväksi, eihän?

Mutta siis koska osa ihmisistä ei kuulemma tiennyt että vessa on lapsiperhekodin rauhallisin paikka (paitsi kun taapero ei halua olla yksin, vauvaa ei saa jättää yksin, koululainen tarvii jotain JUST NYT, tai puolisolta on jotain hukassa), piti asiasta tehdä ihan tutkimus. Englannissa kysyttiin tuhannelta mieheltä vessakäyttäytymisestä ja tuloksena oli että keskimääräinen mies kuluttaa yli seitsemän tuntia vuodessa huussissa, ihan vain piilottelemassa. Joskus kotitöiltä, joskus koko perheeltä.

Kyselyyn vastanneista 45 prosenttia kertoo että oma aika on perheessä kortilla, ja kahdenkymmenen viiden prosentin mielestä heidän puolisonsa eivät ymmärrä kuinka raskasta ja kiireistä arki heillä on. Joten vessasta on tullut elintärkeä turvasatama. Elintärkeä, koska 25 prosenttia kertoo myös ettei tiedä miten selviäisi ilman “vessapiiloutumista”.

Tutkimukseen vastanneet miehet kertoivat myös, että keskimäärin joka kymmenes vessareissu kotona keskeytyy, koska puolisolla tai lapsilla on asiaa. Voi raukkoja, saavat rauhassa kykkiä vain yhdeksän kertaa kymmenestä…

Pelastuspatukka piilossa tampoonilaatikossa

Kuva Huono Äiti, ylin kuva Edgardo Lagmay.

Mutta samaa asiaa kyseltiin oikeasti myös naisilta, ja naisetkin käyttävät vessaa pakopaikkanaan. Eivät tosin ihan yhtä paljon kuin miehet, vastanneista naisista noin viidesosa kertoo pakenevansa perhettä pöntölle. Toimitus ainakin myöntää että on useammin kuin kerran piiloutunut vessaan syömään suklaata, ettei menettäisi hermojaan.

Mitä tästä voidaan päätellä? No ainakin sen verran, että oma aika todella on vähissä ruuhkavuosien keskellä. Ehkä vanhempien tulisi ottaa enemmän aikaa itselleen kodin ulkopuolella, tai vaikka kellarissa, ihan yksin. MOLEMPIEN VANHEMPIEN (mutta ei ehkä yhtä aikaa, lapsia ei voi välttämättä jättää yksin). Ettei tarvitse piiloutua puoleksi tunniksi pöntölle lukemaan uutisia (Facebookista). Varsinkin jos taloudessa on vain yksi vessa…

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Piilotteleeko puolisosi pöntöllä?”

  • Helsinkiläinen sanoo:

    Minun tuntemani äidit eivät edes laita vessanovea kiinni, koska muuten oven takana on välittömästi ovea hädissään takova ja parkuva lapsi.

  • Hohhoijaa... sanoo:

    Ihan näin se meillä menee tai siis niitä vessareissuja ”huonovatsaisella” riittää ja ne ei tosiaan ole mitään 5min ”istuntoja”. Olen jo ehdottanut, että tarpeiden teko onnistuisi paremmin ilman kännykkää, mutta olen vain pikkumainen ja ilkeä jos edes ehdotan tätä. Itse kun en vieläkään voi edes sulkea ovea, sillä sen kerran kun olen sitä kokeillut, niin heti on lapsilla asiaa tai ihmettelevät missä äiti on… Eipä silti, kotona sentään pääsee edes vessaan silloin kun pitää päästä, eikä tarvitse kysellä keneltäkään lupaa tai ottaa useampaa pientä ulkopuolelle odottelemaan, että rauhaa kai se on sekin, mutta ei ne vaan kovin tasaisesti jakaudu nuo vastuut siitä ”hetken hekumasta”! Kyllä se on koko ihmiskunnan historian ajan ollut se nainen, joka oman hyvinvointinsa kustannuksella kantaa vastuun jälkeläisistään, etteivät nuo tutkimustulokset mikään yllätys ole! Onneksi on toimiva ruoansulatus niin, että riittäähän se 2min toki isompaankin hätään (+käsipesuun) kun on tehokas!