Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Avautumiseni koskee ystäyyttä. Miespuolinen ystäväni löysi nelikymppisenä naisen ja meni naimisiin. Aluksi kaikki me ystävät olimme todella onnellisia hänen puolestaan. Mutta sitten taivaalta alkoi löytyä mustia pilviä. Nainen oli meille miehensä ystäville näennäisen ystävällinen. Jos tapasimme niin vaimo oli mukana. Pikkuhiljaa tuli selväksi, että meitä ei enää toivottu miehen elämään. Ei illanviettoja, ei kahvitteluja, ei mitään. Entiset yhteiset pelivuorotkin mies pelasi vaimonsa kanssa. Vaimo yksinkertaisesti oli joka paikassa mukana. Jos satuin soittamaan ystävälleni ja nainen oli kotona, loppui puhelu lyhyeen. Jos nainen taas ei ollut kotona saatoimme rupatella kuin ”ennen vanhaan”. Haluan korostaa, että välillämme ei koskaan ole ollut mitään seksuaalista. Ei kertakaikkiaan mitään. Hän on ollut minulle ikäänkuin veli, jota minulla ei koskaan ole ollut.

Tuntuu oudolta miten meidät ”vanhat ystävät” piti saada pois miehen elämästä. Oma mieheni on aina hyväksynyt kaikki ystäväni eikä ole rajoittanut tekemisiäni. Voidaan käydä reissussa, harrastaa ja tavata muutenkin vain omia ystäviä. En tiedä onko ystävän vaimolla syynä mustasukkaisuus, omistushalu vai mikä. Yhteisiä lapsiakaan heillä ei ole, että siinäkin mielessä kuvittelisi aikaa riittävän.

En tiedä onko päätös jättää ystävät pois elämästä molempien yhteinen vai vaimon tekemä. Koen vaikeaksi nostaa puheeksi, sillä ajattelen toisaalta myös niin, että jos ystäväni niin haluaa näin toimia niin se hänelle suotakoon. En halua hänen olevan ystäväni velvollisuudentunteesta. Voin kuitenki aidosti sanoa, että minulla on ikävä häntä.”

Nimim. Kaveria ei (yleensä) jätetä

Artikkelikuva Oliver Hale.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 38 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

38 vastausta artikkeliin “”Saako vaimo siivota ystävät ulos miehen elämästä?’”

  • Nimetön sanoo:

    Voiei kohta ne hankkii lapsia ja unohtaa sut kokonaan mitä sulle sitten tapahtuu kun lasten harrastukset alkaa ja aikaa on vielä vähemmän viettää sun kanssa?

  • Nimetön sanoo:

    Mikset voi olla onnellinen heidän puolestaan kun viihtyvät toistensa kanssa? Miksi mielestäsi on ok puhua pahaa kaverisi naisesta? Ja mitä jos itse löytäisit poikakaverin ja kävisitte yhdessä elokuvissa ,etkä olisi aina kolmas pyörä..

  • Nimetön sanoo:

    Ootkohan itse mustasukkanen ja omistushalunen?