Tiedät varmaan tarinan: puolisot eroavat, ja miehellä on uusi nainen kenties kuukauden päästä. Naisella on uusi mies aikaisintaan vuoden päästä. Kenties viiden vuoden päästä. Tai sitten ei ikinä.

Se on toki yksilöllistä, että kuinka nopeasti löytää uuden kumppanin, tai kuinka nopeasti sellaista haluaa edes alkaa etsiskelemään. Mutta tyypillisesti kuvio menee niin, että miehellä on uusi pian, ja naisella paljon myöhemmin. Sama pätee myös leskiin. Miespuolisilla leskillä ei tunnu olevan mitään vaikeuksia löytää uutta rakkautta ja kumppania, naispuoliset lesket eivät monesti ala edes seurustella puolison kuoleman jälkeen – eivät ainakaan pian eron jälkeen.

Miksi näin?

Toiset sanovat, että miehet eivät ole niin vaativia. Heille riittää se, että heillä on joku nainen. Suhde aloitetaan, vaikka kyse ei olisi suuresta rakkaudesta. Naiset taas saattavat etsiä merkityksellistä suhdetta ja juuri oikeaa ihmistä, joka kolahtaa juuri oikealla tavalla. Ei voi sanoa, että toinen tapa olisi oikea ja toinen väärä, ainakaan niin kauan kuin suhteen osapuolet tietävät, millä perusteilla heidät on suhteeseen valittu. Jos yhteen päätyy suurta rakkautta toivova nainen ja ”kunhan nyt joku on” -mies, lähtökohdat eivät ole kovin hyvät.

Lisäksi kyse on myös siitä, mitä yleisesti hyväksytään ja mihin kannustetaan. Siinä, miten mies ja nainen tyypillisesti toimivat eron jälkeen, on paljon eroa. Näitä asioita myös odotetaan. Jos joku käyttäytyy toisin, se aiheuttaa ihmetystä.

Nainen eroaa:

Kun nainen eroaa, hän keskittyy itseensä. Hän käsittelee eroa. Nainen menee terapiaan puimaan tunnelukkojaan ja henkilöhistoriaansa. Hän ruotii edellisiä suhteitaan, toiveitaan, halujaan ja tarpeitaan sekä ystävien kanssa että itsekseen. Nainen lähtee yksin matkalle. Hän osallistuu joogaretriittiin ja alkaa harrastaa vesivärimaalausta. Nainen sanoo, että lapset ovat nyt kaikkein tärkeintä. Hän saattaa tyypistä riippuen harrastaa irtosuhteita tai pidättäytyä seksistä kokonaan. Hän sanoo myös: Olen onnellinen yksin. Elämäni on täyttä. En tarvitse miestä.

Mies eroaa:

Mies menee Tinderiin ja hankkii naisen.

Miehen ei edes odoteta käsittelevän eroa. Miehen ei oleteta tarvitsevan aikaa yksin eron jälkeen. Naisille se on sääntö: Ensin pitää olla yksin ja toipua!

Eronnut mies voi ihan hyvin sanoa, että hän haluaa uuden suhteen. Jos nainen sanoo, että haluan rakastua ja aloittaa suhteen, sitä toppuutellaan. Katie Bingham- Smith kirjoittaa ScaryMommy-saitilla näin:

”Sinkkuäitien odotetaan keskittyvän itseensä ja lapsiinsa. Sinkkuäitien pitää odottaa jokin tietty aika, ennen kuin he saavat aloittaa suhteen ja rakastua. Se on ok, että harrastaa seksiä eri miesten kanssa, mutta sinkkuäiti ei voi sanoa, että haluan rakastua.

Sinkkuäidin pitää olla onnellinen itsekseen, eikä hän saa tarvita miestä. No, en minäkään tarvitse miestä, mutta minä haluan miehen.”

P.S. Muut ihmiset tietävät paitsi sen, milloin olet valmis suhteeseen, myös sen, että erosit liian helpolla!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 vastausta artikkeliin “Saako eronnut nainen etsiä rakkautta?”

 • lisaowen sanoo:

  Nimeni on LISA ja olen USA: sta, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittää suurta Agadagaa, joka todella teki elämäni miellyttävän tänään. Tämä loistava mies, tohtori Agadaga toi ihana mieheni takaisin minulle, minulla oli kaksi kaunista lasta minun aviomies, noin neljä vuotta sitten, minä ja mieheni ovat olleet yksi riita tai toinen, kunnes hän lopulta jätti minut yhdelle nuorelle naiselle. Tunsin, että elämäni on ohi ja lapset luulivat, etteivät he enää näe isäänsä. vahva vain lapsille, mutta en voinut hallita tuskaa, joka pahoinpitelee sydämeni, sydämeni oli täynnä surua ja tuskaa, koska olin todella rakastunut mieheni kanssa. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivovat aina, että hän tulee takaisin minulle, kunnes jonain päivänä tapasin hyvän ystävänni, joka oli myös sellaisessa tilanteessa kuin minä, mutta hänen ongelmansa oli hänen entinen poikaystävä, jolla hänellä oli ei-toivottu raskaus ja hän kieltäytyi ottamasta vastuuta ja hylkäsi hänet. Hän kertoi minulle, että minulla oli pieni tapaus ja että en olisi syytä huoleen siitä ollenkaan, joten kysyin, mikä oli ratkaisu ongelmalleni ja hän antoi minulle tämän suuren miehen. sähköpostiosoite.Olen epäilevä, jos tämä mies oli ratkaisu, otin yhteyttä tähän suuriin ihmiseen ja hän kertoi minulle, mitä tehdä ja minä teen heidät kaikki, hän sanoi minua odottamaan vain 72 tuntia ja että mieheni tulee ryömimään hänen polvilleen vain anteeksiantoa varten, joten minä uskollisesti tehin mitä tämä suuri mies pyysi minulta ja varmasti 72 tunnin kuluttua hän oli takaisin minulle jälleen yhteyttä Agadaga apuun tänään agadagaspiritualhome@gmail.com

 • Johanna_78 sanoo:

  Osui ja upposi. Mä taidan mennä Tinderiin jo tänään. 😊

 • Clematis1978 sanoo:

  Ehkä sinkkumammojen pitäisi kokeilla samaa eli hankkia vaan mahdollisimman nopeasti uusi. Ehkä ei kannata jäädä jahkailemaan ja rypemään vaan uutta kehiin ja jalat kohti kattoa. Eihän sen uuden kanssa tarvitse heti muuttaa yhteen ja jakaa arkea, jos ei siis halua.
  Kannattaisko sen täydellisen etsintä lopettaa ja ottaa keskinkertainen kehityskelpoinen mies. Monet sinkkukinkut sattais yllättyä siitä millainen varapatteristo kunnon miehiä on kuitenkin tarjolla kun kaikki iki-ihanat epäluotettavat monennaisen miehen on koluttu läpi.

 • Naitatti sanoo:

  Ai että tää kolahti ja kovaa. Onneksi sentään seksi on sallittu meille sinkkuäideillekin 😀