Sä et sit oo mun äiti, sanoo lapsi ja mulkaisee kulmiensa alta. Katse on sekä huolestunut että täynnä syvää inhoa. Tämä siksi, että äidillä on päässään lippalakki.

Lippalakki on niin nolo, että lapsi haluaa irtisanoutua tästä perheestä. Äidin ei tosiaan ole syytä ilmestyä minnekään moinen hirvitys päässään.

Tunteen muistaa elävästi omasta teini-iästään. Äiti oli uskomattoman nolo. Siis ihan hirveän kamalan hikoiluttavan ahdistavan hävettävän nolo.

Muiden äidit olivat ihan ok. Joillain oli jopa trendikäs ja cool äiti. Tai ainakin rento, jopa kiva. Sellainen jolla oli normaalit vaatteet ja joka ei kysynyt tyhmiä. Mutta oma äiti, huh huh.

Yhtenä päivänä se sitten koittaa omalle kohdalle. Omasta mielestään on hip ja pop, mutta lapsi pyörittää silmiään, siis et todellakaan. Sä et tajua mitään muodista, sanoi eräskin lapsi. Muotialalla työskentelevälle äidilleen.

Äidin jutut ovat huonoja. Äidin vaatteet ovat kaameita. Ne vaatteet, jotka äiti valitsee lapselle vasta kaameita ovatkin!

Kotonakin äitiä saa hävetä, mutta ehdottomasti pahimpia ovat julkiset tilat. Kun äiti on paikalla jossain julkisessa tilassa, lapsesta tulee vaivautuneesti vääntelehtivä spagetti, joka muljauttelee silmiään koko ajan ja kommunikoi turhautuneesti huokailemalla. Lapsi kulkee monta metriä takana, jotta kukaan ei vaan luulisi, että hän on liikkeellä tämän uskomattoman nolon ihmishylkiön kanssa, saati olisi sukua tälle.

Pahoja ovat myös kaikki ne paikat, missä voi tulla kavereita tai tuttuja vastaan. Koska äidit paitsi näyttävät tyhmiltä, he ovat tyhmiä. Äidin suusta voi tulla ihan mikä tahansa urpo kommentti, tai itse asiassa jokainen äidin sanoma asia on urpo kommentti. Kauheinta on nuorisoslangia puhuva äiti, sellaiselta tahallaan häpäisijältä pitäisi teinin mielestä ottaa lapset kokonaan pois!!

Nimim. Tosi nolo mutsi

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Sä et sit oo mun äiti!”

  • Mikä meni pieleen? sanoo:

    Nykynuoret ei kyllä häpeä enää vanhempiaan niin kuin itse aikoinaan. Tästä on ollut tuttavapiirissä puhe usein. Ovat myös opettajien kanssa monesti hyvää pataa. Ei ole ikäviä lempinimiä opettajille, toista oli meidän aikaan. Oma lapsi kysyi täyttäessään 18 v, että millloin äiti mennään yhdessä kapakkaan? Eipä olisi tullut mieleen pyytää omaa äitiä mukaan aikoinaan…