Kaupallinen yhteistyö Visit Suomussalmi

Oletko kokenut Raatteentien? ❤️ Se on mykistävä paikka ja äärimmäisen merkittävä Suomen itsenäisyyden kannalta.
Sitähän on tapana sanoa milloin mistäkin vähäpätöisestä jutusta, että olipas se melkoinen ”raatteentie”. Se oikea Raatteentie on jotain ihan muuta. Raatteentiellä leijuu menneiden sielujen muisto todella vahvasti, jopa niin, että tavallisesti skeptinen teininuorisokin lopettaa räpläämästä puhelimiaan.

 

Raatteen tien taistelu tammikuussa 1940 on yksi talvisodan käännekohtia. Kukistamalla puna-armeijan Suomussalmella suomalaissotilaat estivät valtakunnan jakamisen kahtia.

Tappiot olivat molemmin puolin huomattavat: neuvostodivisioonat menettivät kaatuneita noin 23.000 miestä, ja suomalaiset noin 800 miestä. Ajatelkaa miten paljon nuoria ihmisiä jäi sinne.

Raatteentiellä on paljon viivähdettävää. Kannattaa kokea ainakin kerran elämässä.

Raate sijaitsee itärajan lähellä. Suomussalmen kautta ajettaessa perille pääsee valtatietä 5/E63.
Kuusamoon on 150 km, Kajaaniin 120 km.

Hiljainen kansa

Matkalla Kuusamoon pitää Suomussalmen kohdilla katsoa pellolle. Siellä he ovat, hiljaiset. Pakko pysähtyä, miettiä, vetää henkeä. Ketä he ovat ja mikä on viesti?

Hiljainen Kansa on tuhatkunta turvepäistä hahmoa pellolla viitostien varrella vuodesta 1994. Nykyisellä paikallaan Turvepäitä kohennetaan ja vaatetetaan kaksi kertaa vuodessa; päät saadaan suoraan pellosta, vaatteet järjestetyillä keräyksillä. urvepäisiä olentojaan Reijo Kela käytti ensimmäisen kerran Ilmarin Kynnös -esityksessään Suomussalmella Lassilan pellolla 1988.

– Oletko pysähtynyt vitostiellä Hiljaisen Kansan pariin?👍 Mitä kansa sinulle puhuu?
Hiljainen Kansa on yksinkertainen porukka, äänetön, suuri, vaatimaton. Vai sittenkin hiljaisuudellaan ja turvepäillään juuri äänekkäästi puhutteleva. Kuka kuuntelee hiljaisia?


Pysähdy ensi kerralla ja vaikutu. Vaikka se ei huuda sinua pysähtymään, siinä on juuri se juju. Se on vaikuttava loppukesällä, syksyllä tai talvella. Kuusamoon mennessä, sieltä tullessa, varta vasten poiketessa, Hossan reitin varrella, Raatteentiellä käytäessä. Löydät aina hyvän reitin tavata Hiljaisen Kansan. Lue lisää 👉 https://visitsuomussalmi.fi/
Ai missä? Kuusamon alapuolella, Kajaanin yläpuolella, Kainuussa.

#visitsuomussalmi #elinvoimaamatkailusta #kohtaakulttuuri @visitsuomussalmi #haltioiduhistoriasta

Kampanja on toteutettu osana Elinvoimaa matkailusta – Kuhmo Suomussalmi -hanketta. Hankkeen rahoittajia ovat Kainuun Liitto, Kuhmon kaupunki ja Suomussalmen kunta.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia