Oulun poliisi varoittaa hengenvaarallisesta ilmiöstä, joka kohdistuu varsinkin lasten polkupyöriin:

”Syksy on tuonut esiin erittäin vaarallisen ilmiön. Oulun poliisille on tehty useita rikosilmoituksia, joissa pyöräilijä on huomannut, että pyörän eturenkaan kiinnitystä on joku käynyt tahallisesti ”löysyttämässä”. Tapauksia on tullut ilmi muun muassa koulujen ja eri liikuntapaikkojen pihoilla koulupäivän tai harrastuksen aikana.”

Kun pyöräilijä lähtee liikkeelle tällaisella pyörällä, seurauksena on todennäköisesti kaatuminen. Oulun poliisin tietoon tulleissa tapauksissa kaatumisista on seurannut käsivamma, mutta tällainen ilkivalta aiheuttaa jopa hengenvaaran.

Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa ilkivalta on pääasiassa kohdistunut lasten tai nuorten pyöriin. Joitain tekoja on kohdistunut myös aikuisten pyöriin. Poliisi tutukii tapauksia muun muassa vahingontekoina, vammantuottamuksena tai pahoinpitelynä.


Kuva Markus Spiske, ylin kuva 童 彤.

Poliisi toivoo, että kotona ja kouluissa otetaan asia puheeksi: ”Kyseessä on hengenvaarallinen ilmiö, joka on syytä lopettaa heti alkuunsa. Pyöräilijöiden kannattaa aina tarkistaa ennen liikkeelle lähtöä, että renkaat ovat hyvin kiinni. Havaituista vahingonteoista poliisi kehottaa tekemään rikosilmoituksen.”

KERRO ilmiöstä lapsillesi! Muistuta, että he tarkistavat pyörän joka kerta ennen liikkeelle lähtöä. Täsmennä myös, että kyseessä on toisen ihmisen hengen vaarantava teko, jota ei missään tapauksessa saa tehdä, eikä mikään harmiton pila. Lapset saattavat tehdä tällaisia asioita ymmärtämättä tekojensa seurauksia. Siksi heille on tärkeä kertoa, miten vaarallinen asia on kyseessä.

Muista tarkistaa myös oma pyöräsi ennen liikkeelle lähtöä.

P.S. Onhan teillä kaikilla myös heijastimet käytössä?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia