”Laulussa kysytään ”mistä tunnet sä ystävän?”. Innostuimme eräänä iltana hyvällä ystäväporukalla pohtimaan tätä oikein kunnolla.

Ystävät ovat tärkeitä. Kasvatusasioissa haetaan paljon tukea. Autetaan puolin ja toisin. Mutta uskalletaanko sanoa mitään vähänkään ”arvostelevaa”?

Meidän ystäväporukassa on syntynyt kiihkeitäkin keskusteluja, mutta kaiken kaikkiaan hyvässä hengessä. Useimmiten ystävä tietää myös parisuhteen asioista paljon. Varsinkin naiset tuppaavat kertomaan puolison ärsyttävät tavat ystäville.

Moni ystävä tietää ennen puolisoa, että toinen osapuoli on vaikka käynyt vieraissa. Mutta miten hyvä ystävä toimii? Onko hyvä ystävä alibina ja valehtelee pettäjän puolesta? Voiko ystävä kyseenalaistaa ja olla eri mieltä?

Lentääkö siinä ystävyys ovesta ulos, jos ollaankin eri mieltä? Vai pitääkö ystävän vain myötäillä, vaikka mikä olisi?


Kuva Sean Stratton, ylin kuva Jenelle Hayes.

Joskus tuntuu, että joillakin ihmisillä ystävät on varsinaisia myrkynkeittäjiä. Liekö päämääränä suojella vai mitä, mutta kaikki syyt käännetään aina toisen osapuolen niskaan. Meidän porukassa takana on pitkä (lähes 30 vuotta) ystävyyssuhde. Liekö elämänkokemusta vai mitä, mutta aina osataan kyseenalaistaa eikä aivan purematta niellä kaikkea.

Monesti asioita katsotaan niin kapealla putkella, että ystävän tarjoama näkökulman laajennus on ihan paikallaan. Eikö se ole todellista rohkeutta sanoa ystävälle, että tosi hölmösti toimittu??

Meidän porukassa on ollut ehkä hyvä tuuri. Jokainen on hoitanut oman parisuhteensa niin, että ystäviä ei ole tarvittu peittelemään ja valehtelemaan. Ja se on onni se.”

Nimim. Mistä tunnet sä ystävän?

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia