Siitä varoitellaan kauheasti: Suhde menee pilalle lasten saamisesta.

Syitä on monia: ei yhteistä aikaa, näette toisenne enää vanhempina, seksi ei kiinnosta, lasten kanssa ei pääse lähtemään minnekään, oma tai toisen kroppa on pilalla, elämä mennyttä… Hirveä liuta synkeitä syitä.

Paljon vähemmän puhutaan lasten saamisen positiivisesta vaikutuksesta parisuhteelle. Sellainenkin toki on!

Essential Baby -julkaisussa listattiin kolme syytä sille, miksi lasten saaminen huonontaa parisuhdetta …ja kolme syytä sille, miksi lasten saaminen parantaa suhdetta:

Miinusta on…

…se, että spontaanit lähdöt kahdenkeskisiin illanviettoihin ovat hsitoriaa. Matkailla toki vauvankin kanssa voi, ja syödä ulkona, mutta teatterit, leffat ja baari-illat kaksin tai yhdessä isommalla porukalla ovat hetkeksi mennyttä. Myöhemminkin tarvitaan hoitaja apuun. Kahdenkeskinen vapaa-aika on vähissä, ja se rassaa suhdetta.

…se, että on vaikea olla hyvä puoliso, kun joutuu koko ajan antamaan itsestään. Kun on väsynyt, jopa uupunut, ja puklun peitossa, voi puolison huomioiminen tuntua pelkästään lisältä vaatimuslistaan.

…se, että kommunikaatiosta tulee vaikeampaa. Jo pelkästään väsymys tekee sen, että toista on vaikea kuunnella ja ymmärtää. Mutta on tosi vaikeaa myös yrittää selvittää erimielisyyksiä kun vauva tai taapero tai kenties molemmat koko ajan keskeyttää jollakin asialla, itkulla, kysymystulvalla tai pissahädällä. Asioiden selvittely siirtyy yöhön ja silloinhan tunnetusti jaksaa jutella fiksusti ja aikuismaisesti.

Plussaa on…

…se, että toistenne tukeminen raskausaikana, synnytyksessä ja vauva-aikana voi todella vahvistaa suhdetta. Voitte nähdä toisenne ihan uusin silmin!

…se, että puolison näkeminen lasten kanssa on vaan ihanaa. Huomaat miten hauska, huolehtiva, lempeä ja hellä hän osaa olla. Se on sekä rakastettavaa että seksikästä.

…se, että keskinäinen siteenne vahvistuu. Kukaan muu maailmassa ei rakasta lastanne yhtä paljon kuin sinä ja puolisosi.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia