”Joka suunnasta tulee samanlaista tekstiä siitä, että lapsiperheen vanhemmilla ei ole seksiä. Siis hyvällä tuurilla kerran kuussa tai puolessa vuodessa. Tai yhteisellä ulkomaanlomalla viime vuonna.

Useilla tutuilla vanhemmilla tilanne tuntuu olevan samanlainen. Joko mies pihtaa tai sitten nainen. Tai ei muuten vaan ole harrastettu viime kesän jälkeen, kun kumpaakaan ei huvita. Ja sen näkee kyllä päällepäin, kun olemuskin on kireä kuin viulunkieli.

Vastikään otin tutun kanssa perheellisten seksiasiat puheeksi. Hän vähän häpeillen kertoi, että heillä on miehen kanssa seksiä monta kertaa viikossa, vaikka lapsia on siis useampi. Itse totesin samaa, eli peitto heiluu kyllä ja oikein molempien mielestä mukavasti! Tunnumme olevan kuitenkin vähemmistössä ja hyvää seksielämää ei edes kehtaa kenellekään mainostaa, kun niin isolla osalla tuntuu sänkyhommat menevän niin huonosti.

Seksuaalisuus on ihana asia ja aamuseksi viikonloppuna parasta, mitä arki voi tarjota. Miksi ihmeessä lapsiperheen vanhempien seksittömyydestä on tullut uusi normaali? Seksi kuuluu ihmisen perustarpeisiin ruuan ja unen lisäksi. On vaikea uskoa, että ihmiset ovat seksittömissä suhteissa onnellisia ja tyytyväisiä. Miten siis pelastetaan lapsiperheitten vanhempien seksielämä?”

Nimim. Tuuli

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 28 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

28 vastausta artikkeliin “Pelastetaan perheellisten seksielämä!”

 • Uusioperhe sanoo:

  Uusioperheessä missä paikoittain 5 lasta ikähaarukalla 8-4 niin peitto heiluu 3-6 kertaa viikossa. Enimmäkseen viikonloppuisin, kun päivät venyvät ja vaan nauttii pelkästään siitä läheisyydestäkin. Viikonlopun aamuseksi on parasta kiiretöntä peiton alla oleilua. Vaik joku saattaa välillä tulla jotain kysyy niin homma vaan jatketaan uudestaan. Molemmat nautitaan. Läheisyydestä emme tingi. Molemmat olleet suhteissa missä ei ollut läheisyyttä saati seksiä.

  Uskoisin jos vaan on halua ja kekseliäisyyttä niin sitä aikaa löytyy kyl toiselle.

 • Tearcandy sanoo:

  Mielenkiintosta.
  En mä koe sitå perustarpeeksi. En mä kaipaa koko seksiä, ajatuskin lähinnä inhottaa että pitäis sellaiseen tuhlata aikaa ja jaksamista.
  Aikoja sit jo ennen lasta päätetty avoimesta suhteesta, joten se ja sama miten mies käy asiansa hoitamassa. 😁
  Läheisyyskin on sellanen asia että on nyt pari vuotta katkolla, en muutenkaan tykkää kiehnätä niin kaikki läheisyys menee nyt tietenkin muksulle mitä tässä irtoo.
  Eiköhän nää ole jokaisen pariskunnan omia asioita, vapaasti päätettävissä ja kommunikoitavissa, eikä tässä ole mikään sosiaalisen normin määrittelyn paikka.

 • Yh sanoo:

  Aina naurattaa tuo ilmaisu ”perustarve.” Olisin varmaan jo aikoja sitten sitten kuollut,jos se olisi perustarve. Yh-äidillä ei seksiä ole. That’s it. Suhde on muutenkin ainut, missä seksi hyvältä tuntuu. Ei kiinnosta tunteeton, satunnainen pano.

 • Onnistuu sanoo:

  Meillä on talossa 6 ipanaa ja kyllä peitto heiluu 2-6 krt viikkoon. Se voi olla pikapano yhessä pyykkejä laittaessa tai suihinotto tai molemmat huomioonottavampi tyyli. Kyllä huomaa jos seksi kertojen väli kasvaa, alkaa molemmat olla hieman kireinä.

 • Nimetön sanoo:

  No, meidän seksielämän pilasi lastenteko. Siis nimenomaan Teko. Sitä sai ensin jyystää yli puoli vuotta ja sitten keskenmeno ja sit toiset puoli vuotta, jolloin sentään onnistuttiin. Se kun ovulaatiotestin ja kalenterin kanssa pakkojyystää aina h-hetkellä monta päivää peräkkäin, niin ei kiitos enää. Ei meistä kumpikaan enää ole innostunut. Elämässä on muuta tärkeää.

 • Voi ei sanoo:

  No huh huh, mitä kommentteja. Vai kuuluu se kyllästyminen ja seksittömyys normaaliin parisuhteeseen. Täysin eri mieltä. On kyllä todellakin hyvä, että asioista puhutaan nykyään. On tervettä tietää, että muitakin mahdollisuuksia on. Itse jaksan syttyä mieheni kosketuksesta ja ihana vihjailu kuuluu elämään.

 • Kyllästymistä sanoo:

  Tiedätkö, että arvelen parien seksielämän lässähtävän (usein) ihan ilman lapsiakin! Se on ihan normaali luonnonilmiö, että sama juttu päivästä toiseen alkaa kyllästyttää. Eihän ihminen syö pelkkää puuroakaan joka päivä, vaikka siitä tykkäisi :). Eli lapsia turha syyttää mielestäni. Toinen asia sitten on, miten seksittömyyden kanssa pärjätään. Lapsettomien parien on helpompi erota, jos todetaan, että seksi ei pysyvästi ajatellen kiinnosta enää kumppanin kanssa. Tämä on ollut omalla kohdallani tarina. Eli ei vikaa kumppanissa, ei lapsissa, ei perhe-elämässä – vaan siinä, että saman kumppanin kanssa ei vaan jaksa innostua.

 • Pikkulapsiperhe sanoo:

  Uusi normaali ehkä sen vuoksi, että yhtälö ”nykyään seksistä puhuminen ei ole enää tabu” ynnä ”negatiivisista asioista huudetaan aina isoimmalla äänellä” on yhtä kuin ”ihmiset kuulevat sen olevan normaalia, ja sen vuoksi tyytyvät tilanteeseen”.

  Itse en voisi elää seksittömässä tai edes vähäseksisessä parisuhteessa tulematta hulluksi. Vähintään pari kertaa viikossa peitto heiluu iltaisin, kun vauva ja taapero menevät ajoissa nukkumaan. Yhdessä tehdään kotityöt niin ei jää myöhään rästihommia, ja jos jää niin on se pyykkikasa siellä vielä huomennakin. Toisekseen seksin ei tarvitse olla pelkkää orgasmikeskeistä perinteistä penetraatiota, jota pitää tuntikausia viritellä ollakseen täydellistä. Ihan yhtä hyvin saatan yhtäkkiä päähäni ottaa mieheltä suihin, just because. Tai päinvastoin. Ja jos ei itse lyhyessä ajassa tule, niin aivan sitten oman käden oikeus käyttöön tai mies vibran varteen.

  Seksi on halun asia. Jos ei haluta (oletusarvolla ettei ole aseksuaali), niin jossain on vikaa. Kun vian on paikantanut, sen voi joko korjata tai päättää voiko sen kanssa jatkaa parisuhteessa. Löyhässä hirressä roikkuminen – tai puolison roikuttaminen – on kidutusta, ja jos rakastaa itseään tai toista, niin sitä ei tee.

 • Piparitassu sanoo:

  Meillä on yksi pieni poika, joten hulinaa ei ole hirveästi mutta seksiä on kyllä lähes päivittäin. Joskus tosi pikaisesti ja joskus iihanan hitaasti. Se ettei sitä ole, on sellainen pitkän ja erityisrankan päivän seuraus kun molemmat sammutaan saman tien pään osuessa tyynyyn ja tällaisia päiviä on harvoin. Se on yleensä maanantai. Mikään ei ole ihanampaa kuin aamuseksi viikonloppuisin jälkikasvun keskittyessä piirrettyihin. Tietenkin keskeytyksiä tulee joskus kun pitää käydä antamassa mehua tai pyyhkimässä pylly mutta siitä sitä vaan sitten jatketaan. Pidemmän kaavan mukaan rakastelun jälkeen sitä jaksaa leikkiä pienokaisen kanssa ja lähteä vaikka leikkipuistoon nauttimaan yhteisestä vapaa-ajasta. Tyydytettyinä olemme hyvät vanhemmat.

  Kaikilla tätä mahdollisuutta ei ole. Kaikki vanhemmat eivät saa sitä omaa rauhaa kuin pikkuhetkeksi kerrallaan. Pienen lapsen kanssa vietetty päivä voi olla niin kuormittava ettei sitä päivän jälkeen jaksa edes ajatella seksiä vaikka ehkä haluaisikin. Sama pätee mihin tahansa liikuntaharrastukseen haastavan pikkulapsiarjen keskellä. ”Haluan sitä, tiedän, että tarvitsen sitä ja että siitä tulee hyvä ja rentoutunut olo mutta en jaksa. En vain jaksa”

 • Marru sanoo:

  Hieman hämmentynyt olo artikkelin lukemisen jälkeen. Mihin se läheisyys ja seksi muka katoaisi? Kyllä se peitto heiluu useamman kerran viikossa ja eri aikaan päivästä. Välillä joutuu lapsiarjessa keksimään keinoja toteuttaa, mutta sekin on hauskaa.

 • Sofia sanoo:

  Surullista mutta totta. Seksiä on muutaman kerran vuodessa. Miestä ei kiinnosta. Ei auta puheet, terapiat, hepeneet, hotelliyöt tai ulkomaanmatkat. Hyvä isä hän on meidän pienille (4 ja 2.v.) lapsille. Ongelmat alkoivat kun eräänä kertana ei ottanut eteen, sai tästä trauman, jonka työstäminen on jäänyt puolitiehen. Enää en itseäni ”tyrkytä” vaan haen seksin tarvittaessa muualta. Meillä on muuten hyvä ja toimiva avioliitto, mutta en aio tappaa seksuaalisuuttani ja voida huonosti vain siitä syystä ettei toinen enää ko. suoritukseen pysty tai kykene.

 • Ei kiinnosta sanoo:

  Mua yököttää koko seksi sitä joka paikassa ollaan tunkemassa sorry ei kiinnosta ja mies on ihan vapaa hakemaan seksinsä muualta jos haluu en suutu olen sen sille sanonu

 • Näitä riittää sanoo:

  Kyllä se on uusi normaali tämä seksittömyys parisuhteessa. Näitä on vaikka kuinka paljon jopa ihan lähipiirissä. Miehen 30 vuotias veli ei ole saanut pariin vuoteen haluttomalta vaimoltaan, kaverini sai mieheltään viimeksi yli kuukausi sitten, siskoni erosi 7 vuoden suhteesta kun mies oli haluton ja tilanne ei terapiassakaan korjautunut jne jne jne.

  Täysin normaali tilanne.

 • Badmom sanoo:

  Ei se aina tarkoita sitä että seksi-elämä on parasta silloin kun sitä harrastetaan monta kertaa viikossa.. jos molemmat ovat tyytyväisiä ja silloin kun sitä harrastetaan niin se on hyvää niin miksi se tarkoittaa heti sitä että seksi-elämä on kuivunut? Olemme olleet 16 vuotta yhdessä, kaksi lasta ja seksiä harrastetaan yleensä 1/ viikko. Mielestäni meillä on hyvin asiat jos ajattelee että kuitenkin ollaan kohta 20 vuotta yhdessä! Mielestäni mieheni on vielä älyttömän seksikäs ja haluan hänts.Monet joilla on pieniä lapsia harrastavat seksiä usein mutta suhde voi vielä olla aika tuore 2-10 vuotta, luulen että suhteen pituus voi vaikuttaa myös tähän asiaan.

 • Nousex? sanoo:

  Anteeksi tyhmyyteni, mutta missä helvetissä perheelliset siis harrastavat tätä ihanaa aamuseksiä viikonloppuisin?
  Lapset heräävät viimeistään klo 6.30, toinen on utelias ja liikkuvainen 4 v ja toinen kaikkialla valvottava vauva. Ei ole mahdollista lukkiutua makuuhuoneeseen tai ottaa pitkiä suihkuja. En edes seksin vuoksi ole halukas heräämään aamulla 5.30 tms suorittaakseni ko. toimet ennen lasten heräämistä.

  Seksiä voi mainiosti harrastaa iltaisin, sen tajuan, jos jaksaa. Meillä ei olla niin hehkeällä päällä ja virkeitä montaa kertaa kuussa.

  • Äippä sanoo:

   Joo ei aamuseksi ole mahdollista pienten kanssa ainakaan meillä. Varmaan sitte onnistuu kun on lapset teini-ikäisiä ja nukkuvat myöhään

   • Teinit kuulee sanoo:

    Hahah, no riippuu kyllä ihan teinistä ;). Ja asunnon rakenteesta. Teinit valvovat ja kulkevat mihin tahansa aikaan sekä ovat valveilla vanhempia myöhempään. Eli kuulevat sitten kaikki öhinät ja korinat mitä sieltä avioseksihuoneesta kantautuu :D. Voi tappaa halut sekin tietoisuus–

  • Seksiä, kyllä kiitos! sanoo:

   4v varmaan jo katsoo mielellään lastenohjelmaa tai pelaa vaikka tabletilla tms ja vauva nukkuu jossain vaiheessa. Joskus kuulin termin ”pikkukakkosseksi”, toimii, samoin lukko makuuhuoneen ovessa! 😄
   Täysin on haluasia pikkulapsiperheissä!

  • Näin meilläkin sanoo:

   Joo sama täällä. Ei kyllä tule meillä aamuilottelut kuuloonkaan. 2vee herättää 6-7 aikaan aamulla parkumalla ja tämän jälkeen vaatii jatkuvasti huomioita vaikka laittaisikin katsomaan piirrettyjä. Saadaan miehen kanssa köllötellä kainalollakin ehkä hyvällä tuurilla 5min ennenkuin pikkuinen on taas huomionkipeä.

   • Joo-o sanoo:

    Enkä kyllä ole valmis huudattamaan lasta lukitun oven takana. Ei se halujakaan juuri auta.

  • Milli sanoo:

   Sama täällä! Meidän 4-vuotias ei todellakaan istu kauaa telkkarin ääressä eikä kyllä missään muuallakaan, vaan tulee tasan sinne, missä me ollaan. Vuoden ikäinen samoin, ellei ole tekemässä jotain vaarallista 🙄 Harrasta siinä sitten. Meillä halut on varmaan kuihtuneet ihan vaan väsymykseen. Toivottavasti täältä vielä poistetaan.

 • Hymysuu sanoo:

  Kyllä todellakin kuuluu perustarpeisiin. Säälittää pystyynkuolleet keski-ikäiset, joilla ei ole minkäänlaista seksielämää.

 • Äippä sanoo:

  Joo neljä alle kouluikäistä lasta ja seksiä on vähintään 2x viikossa. Kun imetys loppuu kerrat lisääntyy kun äiti ei ole vauvassa kiinni koko ajan. En tiedä ketään kellä ei harrasteta seksiä jos ollaan pari.. Onkohan tuo edes paikkaansa pitävää ettei seksiä muka harrasteta? Mutta eipä tuo vaikuta mun elämään. Jokainen taaplaa tyylillään

 • Höpö höpö sanoo:

  Höpö höpö mihinkään perustarpeisiin kuulu, ei ainakaan niin että uneen ja ruokaan voisi verrata! Niitä tarvitsee selviytymiseen, seksiä ei. Seksin puute on ongelma ainoastaan jos siitä itse tekee ongelman.

  • Nimetön sanoo:

   Tai jos miehesi tekee siitä ongelman perheellenne hakemalla sitä seksiä muualta 😏

   • Ihmettelijä sanoo:

    Miten yleistetään että se on mies joka hakee muualta jos on tuo tilanne? Ihan yhtälailla naisetkin sitä tekee🤔