”Joka suunnasta tulee samanlaista tekstiä siitä, että lapsiperheen vanhemmilla ei ole seksiä. Siis hyvällä tuurilla kerran kuussa tai puolessa vuodessa. Tai yhteisellä ulkomaanlomalla viime vuonna.

Useilla tutuilla vanhemmilla tilanne tuntuu olevan samanlainen. Joko mies pihtaa tai sitten nainen. Tai ei muuten vaan ole harrastettu viime kesän jälkeen, kun kumpaakaan ei huvita. Ja sen näkee kyllä päällepäin, kun olemuskin on kireä kuin viulunkieli.

Vastikään otin tutun kanssa perheellisten seksiasiat puheeksi. Hän vähän häpeillen kertoi, että heillä on miehen kanssa seksiä monta kertaa viikossa, vaikka lapsia on siis useampi. Itse totesin samaa, eli peitto heiluu kyllä ja oikein molempien mielestä mukavasti! Tunnumme olevan kuitenkin vähemmistössä ja hyvää seksielämää ei edes kehtaa kenellekään mainostaa, kun niin isolla osalla tuntuu sänkyhommat menevän niin huonosti.

Seksuaalisuus on ihana asia ja aamuseksi viikonloppuna parasta, mitä arki voi tarjota. Miksi ihmeessä lapsiperheen vanhempien seksittömyydestä on tullut uusi normaali? Seksi kuuluu ihmisen perustarpeisiin ruuan ja unen lisäksi. On vaikea uskoa, että ihmiset ovat seksittömissä suhteissa onnellisia ja tyytyväisiä. Miten siis pelastetaan lapsiperheitten vanhempien seksielämä?”

Nimim. Tuuli

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 49 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

49 vastausta artikkeliin “Pelastetaan perheellisten seksielämä!”

 • Ei ole puutetta sanoo:

  Taitaa olla kyseessä pieni, mutta äänekäs vähemmistö, joka aiheuttaa tilastoharhaa ja väärää tietoa ympäriinsä. Seksiä on ja on aina ollutkin riittävästi, vaikka perhepedissä nukutaan. Talossa on aika monta muutakin harrastelupaikkaa ja surullistahan se on, jos seksi kulminoituu vain ja ainoastaan yhteen paikkaan… Sama työpaikkakin mahdollistaa kaikkea kivaa, yhteiset arkivapaat, saunaillat, yhteiset ulkotyöt, kauppamatkat jne… Toki libidon on syytä kohdata, niin silloin vain mielikuvitus on rajana!

 • Minni sanoo:

  Ohis:
  Seksi ei ole perustarve. Seksittä voi elää: ei kuole.

  Mies on helevetinmoinen pihtari ja heikkolibidoinen mies ja kärsin vuosia (huijasi alussa ja seksiäkin oli). Vaihdevuodet onneksi toimi mun jarruna.
  Lasken tässä päiviä, milloin eroan. Mutta seksin vähyys ei ole siihen syy.

 • Kolkyt vuotta saman miehen lakanoissa sanoo:

  Lukko oveen ekana ja lapsille tieto, että jos ovi on lukossa, vanhempien pitää antaa olla rauhassa. Meillä vanhimmat ovat jo omissa kodeissaan ja pari nuorinta vielä kotona. Onneksi elellään eri kerroksissa, niin ei tarvitse niin kovin hyssytellä seksiä harrastaessa ja kuulee, kun joku tulee portaita alas. Kun lapset oli nuorempia ja teinipoikia (omia ja naapurin) juoksenteli illat/vkl yöt läpeensä, oli hankalampaa ja tuli läheltäpititilanteita, mutta niistäkin selvittiin. Joskus avauduin rehellisesti pojalle, miten tuo vaikuttaa meidän seksielämään ja sen jälkeen rupesi illalla soittamaan, jos oli tuomassa poikajengiä yökylään. Rakennusaikana meillä oli viikkoja ilman seksiä, muttei haitannut, kun molemmat oli niin poikki, ettei siinä peitto olis heilunut, kuin ehkä pierukaasuista.
  Nykyisin meidän vanha koira on se hankalin, kun pitää päästä meidän sänkyyn nukkumaan ja kun seksin ajaksi suljetaan oven taakse, tuo raapii ovea, eikä siinä kiellot auta, kun on kuuro 😅. Onneksi mökillä sentään ei nuku meidän sägyssä.
  Olemme pikkulapsivaiheessa käyty 2kk välein pienellä vuorokauden ”panolomalla” jossain lähihotellissa tai mökillä. Toimii ja ehdottomasti suosittelen!
  Kyllä seksi on se liima joka pitää yhdessä ja vaikkei aina niin haluttaisikaan, niin kyllä se siitä, kun vähän vaan halitaan, niin aina syttyy roihu.
  Ymmärrän myös niitä naisia, joilla mies on ollut joskus haluton, (meilläkin joskus kovassa työstressissä) silloin voi tuntea itsensä rumaksi ja epähaluttavaksi. Mutta silloin vika ei ole sinussa ja sellaiset tilanteet pitää ottaa käsittelyyn ja puheeksi ja tarvittaessa viagrakauppaan 👌.

 • Ruuhkavuosirakkaus sanoo:

  Meillä lapsen saanti on vaan parantanut seksielämä. Mies kehuu paljon enemmän ja arvostaa sitä työtä minkä mun kroppa on tehnyt raskauden ja synnytyksen aikana. Seksiä on yleensä muutaman kerran viikossa. Pisin aika ilman seksiä on ollut 2viikkoa synnytyksen jälkeen. En kyllä itse pystyisi elämään suhteessa jossa ei oo seksiä ja miehellä myös samat ajatukset. Mitä enemmän seksiä harrastaa, sitä enemmän sitä tekee mieli ja kyllä sille aikaa ja paikka löytyy päivittäin, jos vaan haluaa. Seksihän nyt vaan on yks parhaista asioista elämässä joten miksi siitä luopuisi? En ainakaan vapaaehtoisesti 😄

 • Vanha pari ja hyvin pitkässä suhteessa. sanoo:

  En voi käsittää miks jotkut harrastaa vähän seksiä tai ei lainkaan. Sitävartenhan se kumppani on että sen kanssa voi nauttia seksistä ja läheisyydestä milloin vain. On tästä seksistä meilläkin toki riidelty aikoinaan suhteen alussa vielä neljäntenä vuotena mutta lopulta todettu yksissä tuumin että ylläpidetään sitä silloinkin kun ei huvita koska se tuntuu silloinkin hyvältä ja pitää läheiset välit. Seksin ei tarvitse olla pelkkää yhdyntää. Se on paljon muutakin kuten halia, syliä, suutelua, silittelyä ja kiusoittelua sekä rakastava yhteys läheisyydessä. Tätä ylläpitämällä meillä on yhdyntääkin lähes joka päivä kun se vain saattaa johtaa siihenkin virkistävän toimintaan. Seksin jälkeen ehdottomasti käperrytään halaamaan koska se on meille molemmille tärkeää. Molemmat meistä uskoo siihen että kun pidetään toisiamme hyvänä niin ei kolmas mahdu meidän väliin. Uskollisuutta vahvistaa olla hyvä puolisolleen kaikessa muussakin kuin seksissä. Sun kumppanin sydän vaeltelee pois sun luota jos oot itsekäs, Nakuttaja, pihtari, meet vaan omissa harrastuksissa tai kavereittesi kanssa, jos et osallistu kotitöihin tai jos muuten kohtelet kumppanias epäkunnioittavasti. Seksiä ei koskaan saa pahalla vaatia vaan sitä pitää rakkaudella vaalia.

 • Inna sanoo:

  Melkoista. Useampi lapsi(meillä niitä 5 kappaletta), riippuu kai lasten iästä, imetyksestä ym voiko aamulla muuta tehdä kuin laittaa pötyä pöytään ja tissiä vauvalle. Koskaan ei olla kaksin, pienet lapset, imetys ym niin ei siinä hetkiä ole. Viikot toinen töissä ja kotona nukahtaa kun hetkeksi istahtaa, pieni vauva jolla tiheän oman kausi niin hetkiä jolloin aikaa olisi on hyvin vähän. Eipä tässä pelastukset auta, ennen kuin lapset isompia ja nukkuvat enemmän. Kyllä sänky nukkuma mielessä on houkuttelevampi vaihtoehto kuin seksi. Viikonloppuisin parasta aamulla on kun mies hoitaa lapsia sen hetken että saa olla ihan yksinään siellä pedissä.

 • Oksennus sanoo:

  Voi voi. Kyllä suhteen pituus vaikuttaa myös seksiiin. Jos joskus, edes vähän tutustutaan kumppaniin ensin 2-3 vuotta ennen kuin niitä kakaroita tekee.
  Jos alle kahdessa vuodessa tapaamisesta on lapsi ja naimisissa niin onko tutustuttu toiseen. Minusta ei.

  Niin moni nainen haluaa vaan sen/ne lapset.
  Minun mieheni ex suoranaisesti huijasi miehen tällaiseen liittoon. 5 vuodessa lapset oli tehty, siitä alkoi seuraava 5 vuoden seksitön elämä. Huom lapsiakin tehtiin ns.ajastamalla 😮. Lapsien saannin välissä oli peitto heilunut ehkä jouluna ja juhannuksena.
  Muuten ei. Kuten tuolla joku kirjoitti, millainen tällainen nainen on ketä ei kiinnosta. Pystyyn kuollut ja tunteetonta. Sellainen hän on!

  • Suhteessa ollaan koska halutaan. sanoo:

   Minä ja mieheni oltiin yhdessä 3kk ennen kuin tulin raskaaksi.
   Minulla oli jo ennestään kaksi lasta enkä halunnut enempää mutta kun kiihkeätä oli niin pääsi kolmonen alulle.
   Hyvin ollaan tutustuttu ja nyt 7vuotta myöhemmin peitto heiluu enemmän kuin usein.

   Mitä jos veisit katkeran katkuisen yleistyksesi muualle?
   Olisikohan ukkosi kertonut oman puolensa sellaisena kuin sinä haluat sen kuulla. Itse en kyllä purematta nielisi. En kyllä tunne ketään joka haluaisi ”huijata” ketään mihinkään liittoon. Iso osa naispuolisista ystävistäni edes halua lasta ja osa edes halua vakkari miestä.
   Itsekkään en vihille lähde, moinen ole kuin papereiden kohinaa nykyään.
   Aika pölyinen näkökanta ettäkö naiset jahtaavat miehiä lasten tekoon. Siihen nykyään tarvita miestä tai parisuhdetta, hedelmöitysklinikalle voi mennä josko lasta kaipaa eikä sopivaa kumppania osu kohdalle.

 • Puutteesta näivettynyt sanoo:

  Hulluuden partaallahan täällä ollaan. Seksiä ehkä kerran kuussa. Miestä ei vaan kiinnosta. Tai siltä tuntuu. Sanoo että ei vaan jaksa. Yrittäjä ja 50v.
  Tunnen itteni niin rumaksi kun en saa enää ihailevia kosketuksia ja katseita mieheltäni. Oon niin surullinen ja ahdistunut. Janoan häntä. Pelkään etten jaksa kauaa enää odottaa.

 • H sanoo:

  Meidän seksielämää auttaisi, jos lapset eivät heräilisi öisin satunnaisiin aikoihin. Meillä on kohta kolme- ja seitsenvuotiaat lapset, joista kumpikaan ei oikein unen päälle tajua. 🙂 Kumpaakaan meistä ei oikein innosta ajatus tulla keskeytetyksi ja näin onkin usein käynyt. (Ei siis niin, että lapset olisivat lampsineet paikalle, kun mulla on pippeli suussa, vaan että jompi kumpi itkee sängyssä ja tilannetta on mentävä hoitamaan.) Lapsemme eivät myöskään tahto, kehotuksista huolimatta, olla kahdestaan, valvomatta pihalla tai katso esim. Pikku Kakkosta, vaan he tulevat tarkastamaan säännöllisesti, etteivät ole yksin. 😀

  Tästä huolimatta meillä on lämmin, hyvä ja rakastava suhde, joka tuntuu samalta kuin tavatessamme. Vaikka olemme olleet yhdessä jo 10 vuotta. Tietenkin haluamme enemmän seksiä, mutta koska kummankaan halu toista kohtaan ei tunnu kummastakaan muuttuneen, emme ole tämän hetkisestä tilanteesta huolissamme. 🙂

 • Ruuhkavuosiorava sanoo:

  Meillä on lapsia taaperosta teiniin ja pieni talo. Säännöllisistä rutiineista huolimatta aikalailla taaperon rytmin mukaan mennään aamuisin ja iltaisin teineillä ei meinaa aina uni tulla. Joten tuntuu, että ainoa aika vuorokaudesta, kun olisi kahden keskinen hetki niin on klo 2-4 aamu yöllä. Herää siinä sitten viideltä töihin. Tukiverkkoa ei juuri ole, joten lapset on lähes aina kotona. Tai jos ovat koulussa/päiväkodissa niin me ollaan töissä. Jos ei muuten niin sitten ollaan molemmat väsyneitä kuin mitkä ja sammutaan sohvalle ennen teinejä. Sillon kun hetki tarjoutuu niin seksi on erittäin hyvää. Se auttaa molempia edes vähän jaksamaan paremmin tässä.

 • Ariel80 sanoo:

  Varmasti monet eri asiat vaikuttavat seksin määrään. Perheen koko ja luonne, työt/opinnot, terveys, ikä… Esimerkiksi omasta elämästäni, haasteita aiheuttaa asunnon koko ja tyyppi (aikuisten makkarin ovea ei saa lukkoon, ovea ei saa edes kokonaan kiinni), lapsia kaksi 11 ja 8v molemmat erityislapsia joten heitä ei voi jättää ilman aikuista (ei siis voi ”karata” minnekään edes pikaisille), ei ole isovanhempia tai muitakaan jotka ottaisivat lapset hetkeksi hoitoon (tukiperhe jonossa ollaan oltu jo 3v). Ainoat mahdollisuudet siis silloin kun lapset nukkuvat ja silloinkin 11v haluaa viikonloppuisin valvoa pitempään, nuorempi herää klo 6 maissa joten aamuseksi pitäisi olla aamuyöseksiä = ei kiitos, tarvitsen ne vähäiset (6h) yöunet. Jäljelle jäävä vaihtoehto on siis illalla kun nuorimmainen on nukkumassa ja vanhempi valvoo omassa huoneessaan (ja toivottavasti pysyy siellä session ajan!). Tämä siis edellyttäen etten ole jo ihan naatti päivän rumbasta. Haasteista huolimatta meidän saldo on 2-3 krt viikossa joista 1-2 krt on itsellenikin tarpeita tyydyttävää.

 • Uusperheestä sanoo:

  Meillä on sikäli ihan huippu tilanne että joka toinen viikko ollaan kahden, lapset viikko-viikkosysteemillä siis. Myös lapsiviikoilla kun lapset menee omiin huoneisiin nukkumaan alkaa kahdenkeskinen aika. Seksiä on lähes joka päivä, joskus pitkin päivää.