Onko vielä jossain miehiä, jotka haluavat oikeasti hyvän ja tasa-arvoisen parisuhteen eivätkä vain käyttäisi hyväksi naisen kiltteyttä? Tätä pohtii kirjoittaja nimimerkillä Uudella kierroksella:

“Nelikymppisenä eronneena mietin, miten voi ikinä löytää uutta parisuhdetta. Sellaista, jossa saa yhtä paljon, kuin antaa. Miksi sitten niin monet, etenkin naiset päätyvät jatkuvasti suhteisiin, jossa antavat enemmän, kuin saavat?

Kiltteys kun ei aina ole hyve. Ainakaan, kun etsii parisuhdetta. Itse olen oppinut siihen, että täytyy tehdä yhteisen hyvän eteen töitä ja auttamaan toisia. Tällaista kilttiä ihmistä on vain helppo vedättää. Itse en ole ikinä sitä tehnyt siksi, että saisin gloriaa ja jollain tavalla kunnioitusta, vaan ihan siksi, että on itse saanut siitä hyvän mielen. Kun pystyi olla avuksi. Ja ajatuksella, että ehkä joskus itsekin saa sitten apua joskus, kun sitä tarvitsee. Mutta en ikinä hampaat irvessä.

Lähikuva avonaisista käsistä kämmenet ylöspäin

Kuva Jeremy Yap. Ylin kuva Kelly Sikkema.

En ole myöskään parisuhteessa mustasukkainen, enkä ole halunnut viedä toiselta tilaa. Olen miettinyt, että onko nykyään niin, että suhteissakin miehet ajavat vain omaa etuaan. Vai jostain kumman syystä hakeuduin sellaisten miesten seuraan. Eron jälkeen olen oppinut välttämään jo playerit. Mutta tämä on toisenlaista pelaamista. Pelaamista toisen tunteilla. Ja nyt puhun ihan tavallisista, ”kilteistä” miehistä. Jotenkin koen, että miesten on helppoa, kun on minunlaisiani naisia, jotka tekevät asioita heidän mielensä mukaan. Miehet eivät alkaisi sellaiseen. Mutta tällaiset naiset kun ajattelee tunteillaan.

Miehet antavat sen verran, kuin itse tarvitsevat. Helppoa. Kun ei tunteet pelissä. Korkeintaan himot ja tarpeet. On helppoa vaihtaa seuraavaan kohteeseen. Päästä saalistamaan ja valloittamaan. Sitten, kun kyllästyy ja on liian helppoa. Ja nainen jää kitumaan. Koska rakasti. Ja koska uskoin, mitä toinen sanoi. Huomaten vasta jälkikäteen, että vastapuolen teot eivät olleet niin suuria, kuin sanat. Lopunviimein miehet kai kuitenkin hakevat haasteita. Ja minusta ainakaan ei sellaista haastajaa saa.”

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Onko seurustelu nykyään vain oman edun tavoittelua?”

  • Huono Isä sanoo:

    Mitenköhän niiden miesten kanssa, jotka ovat samassa asemassa?? En kiellä, etteikö näin olisi, mutta eiköhän tuo sama päde toiseen suuntaankin.. en nyt tässä hae mitään über tasa-arvoasetelmaa, mutta kokemus puhuu enemmän kuin tuhat sanaa ja tilanne on aivan sama toisin päin. Totta joka sana, joita kirjoitat. Allekirjoitan, mutta annan käänteiselle sukupuolivaihtoehdolle mahdollisuuden. 🙂