Nimimerkillä Shame avautuu Huonoon Äitiin:

”Meidän perheeseen kuuluu kaksi alakouluikäistä lasta ja minä häpeän heitä. Kun meille tulee (harvoin) vieraita, lapseni mölyävät, puhuvat aikuisten päälle, hakevat huomiota, kyselevät kaikenmaailman tyhmiä kysymyksiä yms.

Kyse ei siis ole mistään pikku koululaisista enää vaan ihan isoista tyypeistä… En halua käydä lasteni kanssa missään kylässä koska saan niistä enemmän stressiä kuin hyvää mieltä. Myöskään meille kotiin en usein kutsu ketään, paitsi synttäreillä, koska en halua koko ajan joutua miettimään miten lapseni käyttäytyvät.

Olen valmistellut lapsia ennen vierailuja miten käyttäydytään, selittänyt hyviä käytöstapoja ja ojentanut heitä vieraiden aikana. Ei tehoa. Aina saa hävetä silmät päästään. Usein myös liikkuessamme jossain ihmisten ilmoilla, lapset alkaa tapella ja nimitellä toisiaan ja inttämään kaikesta vastaan. Mieli tekee siis vain pysyä kotona ja eristäytyä muista ihmisistä.”

Nimim. Shame

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 28 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

28 vastausta artikkeliin “”Onko normaalia hävetä omia lapsia?””

 • Äitikkä -76 sanoo:

  Ihan voi katsoa peiliin. 🤭
  Hehän ovat teidän kasvatuksenne tulosta.

 • Vmp sanoo:

  Voi hemmetti tätä jeesustelua! Lapset voi monesta syystä käyttäytyä huonosti. Mulla on nepsypoika joka näyttää ihan tavalliselta mutta aiheuttaa kaaosta ja kiusallisia tilanteita todella usein. Olen yli 10v koittanut opettaa miten käyttäydytään eikä se vaan opi. Se voi huudella ihan mitä sattuu rivoja eikä ymmärrä mikä on sopivaa käytöstä. Ja kun seksuaalisuus on herännyt niin sehän kivasti värittää näitä juttuja. Ei siinä saatana auta mitkään tarrataulut tai jäähypenkit kun se vaan lähtee lapasesta. Ja kyllä, hävettää todella paljon ja toivoisin että voisin painaa deleteä vanhemmuudesta. Vaikka tärkeä se lapsi onkin ja kaikkeni sen eteen teen ja välillä on hienojakin hetkiä. Mutta enimmäkseen stressiä ja kiusallisia tilanteita, itkua ja harmia.

 • Äippä sanoo:

  Nyt kannattaa ensin katsoa peiliin ja miettiä mistä käytös johtuu. Onko heidän kanssaan menty ja touhuttu. Opetettu sosiaalisiatapoja toimia.
  Ikinä älä häpeä lastasi,hän on sinun kasvatuksesi tulos.