Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen aivan loppu. Miehelläni on eskari ikäinen lapsi aikaisemmasta suhteesta ja nyt meillä on muutama kuukautinen yhteinen vauva. Suhteemme on pahimmassa kriisissä koskaan ja mies syyttää tästä täysin minua.

Olemme olleet yhdessä reilu 2 vuotta, jonka pääosin asunut yhdessä. Olen yrittänyt parhaani bonuksen suhteen olla läsnä, asettaa rajoja ja olla tukeva aikuinen. Riitelemme valtavasti bonukseen liittyvistä asioista, hänet on kasvatettu enemmän sellaisella ’vapaan kasvatuksen tulos’ periaatteella. Eli ei ollut mitään rajoja ja sääntöjä kunnes tulin kuvioihin.

Koska minä koen olevani kasvattajana rajoja ja kuria pitävä on tästä tullut riitoja. Mm. Nukkumaanmenoaika, ruutuajat, herkkupäivät, yleiset käytöstavat ja omien jälkien siivous. Kaikista noista olen saanut taistella puolison kanssa. Asiat ovat tämän vuoden aikana kärjistyneet, lapsi valehtelee ja isä uskoo lasta eikä minua.

Lapsen meillä olemisesta on tullut niin iso demoni että en halua olla edes kotona enää. Koti ei näytä eikä tunnu kodilta. Kaikki koriste-esineet on pitänyt poistaa koska ne eivät saa olla rauhassa, pöydillä keikutaan, kaikki herkut vedetään ilman lupaa, telkkaria aamusta iltaan.

Kuva Jen Theodore. Ylin kuva Lili Kovac.

En vain enää jaksa. Rakastan miestäni ja välitän bonuksen hyvinvoinnista.

Jouduin vaikean tilanteen eteen ja oli vaadittava reiluutta. Bonuslapsi on meillä joka toinen viikko 3-4 päivää. Muutto tulossa ja sanoin miehelle että haluan että uusi paikka tuntuisi kodilta ja haluan korjata koko perheemme. Joten pyysin että hän olisi muualla lapsensa kanssa aina toisen pätkän kuukaudesta ja toinen toki yhteisessä kodissa, jolloin yritän uudestaan rakentaa suhdetta bonukseen. Koen itseni kamalaksi kun sanoin noin, mutta koen että kahden vuoden joustamisen jälkeen on minunkin aika voida paremmin.

Mies on nyt soutanut ja huovannut aikooko hän nyt vuorostaan panostaa perheemme hyvin vointiin. Kauhulla odotan. Pyysin tätä ratkasua koska en halua olla taas vieras omassa kodissa ja koen että tämä voisi auttaa ainakin alkuun. Mies on ehdottomasti eri asuntoja vastaan. Tahtoisin että joku kaunis päivä pystyisimme kaikki olla taas perhettä ilman että jollain olisi paha olla. Elättelenkö turhia toiveita?”

Nimim. Olenko huono ihminen

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 41 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

41 vastausta artikkeliin “Olenko huono bonusäiti? Huono ihminen?”

 • Pelastakaa äidit sanoo:

  Et ole huono äiti tai huono ihminen. Elämäntilanne on vain nyt kovin raskas ja siihen ei tunnu löytyvän hyvää käytännön ratkaisua, joka toimisi. Tilanteen korjaaminen ei ole vain sinun käsissäsi, vaan miehesi ja bonuslapsesi vaikuttavat siihen myös. Perheneuvola, psykologi tai joku muu ammattiapu voisi hyvin olla nyt paikallaan. Saisitte sieltä tukea, apua ja neuvoja tilanteeseen. Uusperheissä on kompromissien tarve joskus suurempi, koska toimitaan kahden tai jopa kolmenkin kodin säännöillä. Voimia ja jaksamista sinulle. Sinulla on äitinä ja ihmisenä oikeus voida hyvin ja pitää koti turvallisena lapselle ja itsellesi.

 • mummuvaan sanoo:

  Uusperhe ei sovi kaikille. Ei varsinkaan lapselle, josta ilman että hän haluaa tai että häneltä edes kysytään, tulee ”bonus”. Toivottavasti omalle lapsellesi ei käy yhtä huonosti.

 • Järki käteen sanoo:

  Eri osoitteet suoraan. Ei kai se nasse siellä halua eri osoitteita kun joutuis ite vastuuseen siitä persehedelmästä.
  Tuo ei tule tuosta muuttumaan haluatko olla vieras omassa kodissa seuraavat 15 vuotta?

 • Jlfnbv sanoo:

  Miksi teit vielä lisää lapsia mihin kanssa jolla on erilainen kasvatustyyli kuin sinulla? Lapsihan on todella vähän isänsä luona, toisessa kodissa. Varmaan lapsi kokee ettei ole tervetullut sinne