Alkukesästä iltapäivälehti kertoi kymmenestä tehokkaasta selättää helteellä niin tuhottoman tuskallista tissihikeä. Tai saatettiin siitä käyttää silloin jotain sosiaalisesti sopivampaakin nimeä, mutta me nyt ei muisteta. Ei nimittäin luettu juttua, koska kätevinä Huonoina keksitään kyllä itsekin miten karkoittaa hikikarpalot rinnuksilta. Onhan tässä jo tämän kesän lisäksi useampi vuosi kokemuksia takana. Tai siinä edessä, rintojen alla. Ja keksittiinkin! Meni kyllä muutama hellekeli, mutta nyt ne lupailee kesän jatkumista taas niin vielä ehtii hyvin.

Eli suunnilleen kymmenen keinoa päästä eroon ärsyttävistä hikipuolikuista tummissa topeissa ja muista tissihien vitsauksista:

1. Vessapaperia liiveihin. Toimii myös push uppeina kun lisää tarpeeksi täytettä, ja kas! Läpsyvistä märistä lapasista tulee hetkessä taivaisiin törröttävät tötteröt. Jos siis laittaa tarpeeksi sitä paperia, ja ehkä ilmastointiteippiä… tai ehkä nenäliinapaperi on parempaa, vessapaperi kun murenee mukaviksi haituviksi kostuessaan.

2. Pikkuhousunsuojat tissien alle. Tätä me on kuultu paljon, mutta kokeilu on vielä kokeilematta. Teipataanko tarrapuoli tissien alle vai paitaan, vai liiveihin? Kerro jos tiedät, ja jos toimii. Pikkuhousunsuojia kun saa myös tyylikkäästi mustina!

4. Voihan sinne liiveihin tunkea muutakin kosteutta imevää. Kuten sukat tai pesusienen. Toimii taas myös toppauksina, paitsi villasukka, sillä märkä villasukka ei tuoksu hyvältä, villa ei edes ime kosteutta ja villasukilla voi tulla vielä enemmän hiki.

5. Mitäs jos jätetään liivit pois? Nehän ne eniten sitä hikeä kerää, varsinkin tekokuituiset hengittämättömät liivit. Jos ei liivittömyys onnistu, niin kokeillaan urheiluliivejä, niissä on full support. Tarpeen on myös emotional support, usein kun hillittömän kokoiset hikitahrat rinnuksen alla huomaa vasta itsevarman kaupunkikierroksen jälkeen.

7. Muutenkin pitäisi kuulemma pukeutua ilmavasti ja luonnonkuituihin että hikoilu vähenisi. Ei ole kyllä kokemukseen perustuen vielä auttanut…

8. Talkkaa eli tomuta tissit. Toimivia ovat niin vauvatalkit, deopulverit kuin vartalopuuteritkin, ja pienenä vannottiin perunajauhojen nimeen… hyvä talkki toimii myös chub rubin eli reisihiertymien ehkäisyssä ja auttaa pitämään kuiviva tissien lisäksi myös varpaat ja muut hikoilevat alueet. Ripotellaan vaan vähän puhtaalle ja kuivalle iholle ennen pukeutumista, pitäisi tepsiä! Valikoimaa löytyy myös varsin mukavilla tuoksuilla, esim. kuvassa oleva keijupöly. Tosin siinä on mukana reippaasti pinkkiä glitteriä, eli jos ei halua pinkisti kimaltavia tissejä niin kannattaa kokeilla jotain muuta.

9. Dödö! Tai siis antiperspirantti. Hienestoaineet toimivat ihan yhtä hyvin rintojen alla kuin kainaloissakin, eli suditaan vähän roll onia rintojen alle, niin ei hikoile enää. Paitsi jos käyttää deodoranttia eikä antiperspiranttia, jolloin tissihiki ei katoa mutta tuoksuu hyvälle? Ei me tiedetä miten dödöt toimii.

~10. Teippi. Teippaa tissit ylös, niin rintojen alle ei jää hielle paikkaa kerääntyä. Ihoteipillä kuulemma voi korvata liivitkin jo, niin miksipä ei. Varaa paljon teippiä ja aikaa. Vai oliko tarkoitus ihoteipata rintojen aluset niin, että ihokosketus minimoidaan? Sekin voisi toimia.

Ja hätätilanteessa voi sitten vetää kassin päähän, niin kukaan ei katso enää tissihikitahroja…

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Noin 10 keinoa tissihien hillitsemiseen!!”

  • Nimetön sanoo:

    Soodaa kainaloihin ja rintojen alle. Toimii. Sooda imee hikeä tai jotain. Samalla kaikkoaa myös epämiellyttävät hajut kainaloista eikä sekään haise millekään. Vielä tehokkaampaa on laittaa soodaa dödön päälle. Sormenpäillä taputtelen sen paikoilleen.

  • töissä hikoilija sanoo:

    Mikrokuituliina liivien sisään tissien alle.