Sääret, reidet, pepun, käsivarret ja joillain jopa niskan valtaava muhkuramatto on varmaankin naisten ykkösvihollinen. Sitä vastaan on kehitetty niin kemiallisia kuin biologisiakin aseita. Ydinasetta vielä odotellaan.

Kaiken muun kuppaisuutensa lisäksi selluliitin yksi ikävä puoli on, että se on hiton kivuliasta. Kun ukko nappaa kunnon otteen takapuolesta tai reidestä, meinaa läimäys lähteä lapasesta ihan automaattisesti.

Selluliittia vastaan sotiva joutuu näkemään tosi paljon vaivaa. Kiireinen ja mulle-heti-nyt -tuloksia haluava turvautuu usein ensin pulloon, tuubiin tai purkkiin – selluliittivoiteeseen. Muhkuroiden hierominen ja neste- ja verenkiertoa vilkastuttavat tuotteet saattavatkin pinnallisesti kaunistaa ihoa. Selluliittia ne eivät kykene sulattamaan.

Seuraaviakin konsteja moni kokeilee:

  • Cayenne-sitruunaveden juonti herättää kyllä aamuisin, mutta ei sulata selluliittia.
  • Ultraääni, radioaallot ja infrapuna – näissä voi olla aavistus perää. Eri asia on, kannattaako omaisuus syytää 6-12 kerran sarjahoitoihin, jotka kustantavat 100-300 euroa per kerta. Hoidot poistavat mahdollisesti noin sentin reisien ympärysmitasta, josta ei mitenkään pystytä mittaamaan, poistiko se oikeasti selluliittia vai nestettä.
  • Imukuppi – tätä on tullut itsekin kokeiltua. Imukuppi isketään oikein laardiseen kohtaan ja sitten sitä liu’utellaan hitaasti eestaas. Sattuu niin perkuleesti ja epäergonominen asento nostaa varmasti hien pintaan. Tässä voi olla jotain ideaa, koska naiset ovat perustaneet oikein kuppausklubeja, joissa rääkätään reisiä ihan ryhmässä. Jos ei muhkurat silotu, niin ainakin tulee vietettyä aikaa yhdessä ja jaettua vertaistukea.
  • Kuivahierontakin on oikeasti ihan hyvä tapa. Se virkistää, kuluttaa kaloreita ja tekee ihosta vauvanpeppumaisen pehmeän. Sillä saa vauhtia ihon aineenvaihduntaan ja verenkiertoon, mutta ei tämäkään taianomaisesti poista tavaraa, jonka hormonit, geenit ja kurkusta alas tungettu tavara ovat kovalla työllään kasanneet.
  • Myös hiomapaperi, hopeavesi, nälkäpaastot, piiskaaminen ja selluliitille huutaminen on todettu tässä asiassa jääveiksi.

Selluliitti tykkää samoista asioista kuin moni meistä: alkoholista, tupakasta, rasvaisesta höttöruoasta, makoilusta ja jopa tiukoista vaatteista.

Se puolestaan ei viihdy yhtä hyvin kropassa, joka saa tarpeeksi vettä, ravinteikasta ruokaa, liikuntaa ja venyttelyä.

Useimmilla meistä selluliitti on tietyissä määrin tullut jäädäkseen. Paras ase olisikin hyväksyä se osana naisen (ja joidenkin miesten) vartaloa. Onhan noita käsittelemättömiä julkkiskuvia nähty. Jos oman pt:n, grammalleen tiukan vegaaniruokavalion ja epäinhimilliset geenit omaava huippumallikin aaltoilee hiukan reisistään, on meidän muiden kohtalo vissiin sinetöity.

Ehkäpä ratkaisua tähänkin ongelmaan/itsestäänselvyyteen tulisi lähestyä eri suunnalta. Jos silmää miellyttää siloinen iho, kehittäkää nyt joku aurinkolasit, joissa on muhkurat ja rypyt silottava filtteri. Näin epätasaisuudesta päänsäryn saavakin näkee kaiken kauniina.

Satu/Huonon Äidin toimitus

Joko luit tämän Huonon Äidin avauksen selluliitista?

Entäs tämän?

20160905_103037

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia