Syö kilokaupalla jotain pirun maustetta ja pääset eroon mahasta. Juo litratolkulla vettä, harjaa ihoa tunti päivässä ja pääset eroon selluliitissa (ehkä haudassa). Olen niin kyllästynyt tähän, eikö me voida vaan olla ihan omia itteämme??

Selluliittia on kaikilla. Selluliittia on urheilijanaisilla, laihoilla naisilla, pulskilla naisilla, eri näköisissä reisissä, pakaroissa ja joskus myös mahassa.  Jotkut väittävät, että 98 prosentilla yli teini-ikäisistä naisista on sitä, toiset, että yli 90 prosentilla. He, joiden selluliitti ei näy, ovat paksunahkaisia kuin norsut. Tämän kaiken takia selluliitin vastainen taistelu on täydellistä ajanhukkaa – kuka haluaa vakavissaan käydä kisaa norsun kanssa peräpään sileydestä?

Selluliitista on tehty yksi naiseuden perus – ellei suorastaan peräsynneistä, joita naisen pitää yrittää epätoivoisesti lakaista maton alle. Kun ensin on kokeilu tulokseton kuivaharjaus, käyty sen päälle yhtä tuloksettomissa kauneussalonkien tarjoamissa kalliissa selluliittihoidoissa, juotu ja syöty selluliittia estävästi ja lyhennetty sillä tavalla elämää, jää viimeiseksi vaihtoehdoksi enää selluliitin verhoaminen. Selluliittiverhojen naurettavin muoto ovat sarongit, joita mukamas käytetään bikinin päällä tyylisyistä, vaikka niillä vain hunnutetaan luonnon kasvattamaa appelsiini-ihoa. Hävettää. Me mukamas länsimaiset naiset paheksumme uskontonsa takia hunnutettuja naisia, vaikka olemme itse valmiita verhoamaan peräpäämme vain sen takia, ettei se näytä samalta kuin Gisele Bundschenin pylly photoshopatuissa kuvissaan. Giselelläkin on muuten takuulla selluliittia.

Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta se on elämä, joka aiheuttaa selluliitin. Me tulemme naisiksi, rakastumme, eroamme, syömme hyvin, juomme hyvin, juhlimme, itkemme, elämme arkea, roikumme ruuhkavuosissa – joka tapauksessa elämme. Elämän jäljet näkyvät meissä ihona, jossa on virheitä. Siinä ihossa on aknearpia, kraatereita, luomia, karvoja ja selluliittia.

Koska selluliitti on todistus siitä, että hauskaa on pidetty, sitä pitäisi ylistää eikä yrittää pestä pois juuriharjalla. Selluliitti ansaitsee tulla näkyviin liian pienistä sortseista, mahoista, käsivarsista ja rintsikoiden olkainten alta. Jos nainen on kantanut lapsia, valvonut öitä ja ruokkinut heitä rinnoillaan, maailman pitäisi nähdä selluliitti samanlaisena ruusukkeena kuin mitä koirille jaetaan koiranäyttelyssä. Tai vaikka ei olisi kiehuttanut elämäänsä juuri niissä liemissä, jokaisella meillä on oma elämän sotamme joka tapauksessa. Selluliitti on elämän lahja naiselle ja nainen on lahja elämälle.

Henkilökohtaisesti rohkaisen kaikkia muitakin lopettamaan selluliitin vastaisen taistelun ja tekemään senkin ajan jotain kivaa.

IMG_2345

Jos olet samoilla linjoilla ja aiot jatkaa elämää ihan muina naisina mahasta ja selluliitista huolimatta, kerro siitä! Kertominen tapahtuu luonnollisesti kommentoimalla tähän blogiin. Kommentoimalla osallistut arvontaan, jossa voittaja saa käsilaukkuunsa pakattavaksi Jenkki-ksylitolipurukumeja aimo paketillisen! Sille joka osaa sanoa kaatumatta, purkka suussa täysksylitolipurukumi, erikoispalkinto ;). ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!!!!

PS. Tämä on kaupallinen yhteistyö. Huonon Äidin henkilökohtaisten mieltymysten perusteella Huono Äiti on solminut yhteistyökumppanuuden Cloettan kanssa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 11 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

11 vastausta artikkeliin “Söin illalla banaanin ja minulla on yhä mahaa sekä selluliittia – what?!?”

 • Sannamarianna sanoo:

  Alkanut jo kyllästyttää Jutan superdieetit sun muut. Aivan kuin maailmassa ei olis tärkeämpiäkin asioita kuin timmi kroppa. Olen alkanut kapinoimaan tätä buumia vastaan ja varmasti menen bikineissä rannalle kaikkine läskeineni ja selluliitteineni.

 • Kati sanoo:

  Just tänään pisti silmään auringossa melkonen selluliittikeskittymä jalassa, mutta olkoon! 🙂

 • Selluliisa sanoo:

  Jee, hyvää tekstiä!

 • Liina sanoo:

  Ja aamulla syön vielä jäätelön, jotta saavutetut muodot pysyvät.

 • Maiuiu sanoo:

  Niin monen suusta kuin tätä kuuleekin, niin siinä vaiheessa kun sain lapsen, olen vaan kiitollinen mun keholle, enkä ihan niin pahasti stressaa epäkohdista, kuten just selluliitista. Laihdutusprojekti on kyllä menossa (kyllä kiitos siis jenkkiä makeannälkään), mutta selluliitti on ja pysyy, mutta olkoon niin.

 • Mimuli sanoo:

  Ei oo, eikä tuu!
  Kauneus on katsojan silmissä, ja minun totuuteni minun asiani, niinpä minä näen vain silmäni, hymyni ja jopa näin viiskymppisenä, edelleen suht kiinteät rintani – ja hymy vain levenee. Muuta en näe. Ja elämä hymyilee takaisin.:D

 • Piitu sanoo:

  Samaa mieltä, kiitos kirjoituksesta. Kannetaan itsemme ja sellulliittimme ylpeinä. Ne kuuluvat tähän pakettiin. Naiseuteen.

 • terppa sanoo:

  Selluliitti on selluliittia ja huominen on huomenna. Nautitaan hetkistä! Jenkkiä mulle, pliis!

 • Kolmenäiti sanoo:

  Elämä näkyy ihossa ja sillä selvä.
  Eletään onnellisena elämää ❤

 • H sanoo:

  Who cares! Keskitytään vaikka pelastamaan maailma mieluummin. 🙂

 • Miuku sanoo:

  Kun sitä selluliittiä joks tapauksessa on niin olen vain siirtynyt käyttämään vaatteita joista se ei ihan kaikelle kansalle paista 😀 Armollisuutta omaa kroppaa kohtaan todellakin naiset!
  Jenkit kelpais, ei tarvis jatkuvasti karkkia mussuttaa 😉