Raskauden loppuvaiheessa alkaa joka äidillä pinna loppua. Vaikka olisi miten helppo raskaus, niin loputtomiin sitäkään ei jaksa.

Monilla olo on jo tosi tukala. Vatsa painaa, jalat ja sormet ovat turvoksissa, naamakin näyttää oudolta, hengästyttää, pissattaa, särkee ja nukkuminen on vaikeaa. Vaatteet puristavat, kengät puristavat, sormukset puristavat ja kenties vanne puristaa päätä kun kaikki kyselevät että vieläkö sä olet raskaana. Hermot ovat kireällä, synnytys saattaa jännittää tai pelottaa, mielessä pyörii kaikenlaista. Ja tietysti vauvansa haluaisi jo kovasti syliin!

Erityisen tukalaksi olo käy sekä henkisesti että fyysisesti silloin, kun raskaus on kestänyt yli 40 viikkoa. Kaikki tietävät, että normaali kesto on 38-42 viikkoa, mutta jotenkin sitä odottaa, että homma olisi ohi 40 viikon kohdalla. Viikot 41 ja 42 tuntuvat lisätuomiolta, eikä siinä järkeily paljoa auta.

”Lapsi tulee ulos kun on valmis” -tyyppiset jutut eivät odottavaa äitiä helpota. Eivätkä ne ole tottakaan: kaikki lapset eivät meinaa lähteä syntymään sitten millään, vaan joskus synnytys pitää käynnistää ennen kuin se käynnistyisi itsekseen. ”Ei sinne yksikään lapsi ole jäänyt ehe ehe” -kommentoijia saattaisi jopa tirvaista, jos pystyisi liikkumaan tarpeeksi nopeasti.

Eipä ihme siis, että kaikenlaisia vippaskonsteja synnytyksen käynnistämiseen on. Yleisimmin Suomessa uskotaan S-alkuisten asioiden tehoon: listalta löytyy niin sauna, seksi, siivous kuin siiderikin. Näistä varmimmin tehoaa vanha viisaus ”sillä se lähtee millä on tullutkin”, sillä orgasmi ja siemenneste saattavat voida vaikuttaa synnytyksen käynnistymiseen.

Nyt S-listalle voidaan lisätä kokeiltavaksi salaatti!


Kuva Echo Grid, ylin kuva Raphael Nogueira.

Los Angelesissa sijaitsevan Caioti Pizza Cafe:n Se salaatti (The Salad) nimittäin väitetysti käynnistää synnytyksen! Salaatin maine juontaa juurensa 31 vuoden taakse, jolloin salaattia syönyt nainen huomasi synnytyksen käynnistyvän pian syömisen jälkeen.

Nykyisin Sen salaatin voimaan luottavat useat naiset, mukaanlukien Hillary Duff joka postasi testaavansa salaattia käynnistääkseen synnytyksensä. Ravintola pitää jopa seinällä listaa siitä, minkä nimisiä vauveleita on kuluvassa kuussa salaatin vauhdittamina syntynyt.

On epäselvää, mikä salaatissa tehoaa (vai onko kyseessä sattuma), mutta uskotaan, että syynä ovat balsamicokastikkeen entsyymit. Mausteet, etikka ja yrtit voivat perinnetiedon mukaan vaikuttaa synnytyksen käynnistymiseen.

Kahvila ei suostu paljastamaan reseptiä, mutta kuvien perusteella siinä näyttää olevan pähkinää sekä salaattipohja. Kenties salaisuus tosiaan piilee kastikkeessa…

Ei siis muuta kuin testailemaan reseptejä itse, kenties Googlen avustuksella. Kun ei viimeisillä viikoilla pääse Losiin lentämäänkään!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia