Monet ihmiset keskustelevat seksielämästään avoimesti vain harvoin tai eivät ollenkaan. Tai eivät ainakaan puolison kanssa.

Nykypäivän jatkuva kiire ja kännykän käyttö vähentää seksuaali viettiä ja parin välillä yhdessä vietettyä aikaa.

Tunnistatko seuraavia asioita omassa arjessasi:

Kännykän käyttö: Älypuhelimet ja muut teknologiset laitteet voivat viedä huomion pois kumppanista ja etenkin niistä makuuhuoneleikeistä. Tiesitkö että turhan päiväinen ajan kuluttaminen erilaisten sosiaalisten medioiden maailmoissa voi etäännyttää sinut niin omasta kehosta ja mielestä kuin myös partnerisi kanssa vietetyistä hetkistä, vaikka tämä tapahtuisi sohvalla vierekkäin istuen.

Stressi ja Kiire: Nykypäivän kiireinen elämäntapa johtaa stressiin, joka vaikuttaa suoraan seksuaaliseen halukkuuteen ja nautintoon. On tärkeää ottaa aikaa rentoutumiseen ja parisuhteen hoitamiseen, jotta stressin vaikutukset eivät leviä makuuhuoneeseen.

Ruokailutottumukset: Terveelliset ruokailutottumukset ovat avain seksuaaliseen hyvinvointiin. Liiallinen alkoholin käyttö, epäterveellinen ruokavalio ja ylipaino voivat heikentää seksuaalista suorituskykyä ja halukkuutta. Tiesitkö, että veden lisääminen päivittäisiin rutiineihin, lisää naisen alapään kosteutta ja miehellä jäykempää erektiota. Muista siis juoda vettä!

Puutteellinen Kommunikaatio: Puutteellinen avoimuus ja kommunikaatio kumppanin kanssa voivat johtaa seksuaalisten tarpeiden laiminlyöntiin. On tärkeää puhua avoimesti toiveistaan ja tarpeistaan kumppanin kanssa.

Rutiininomainen Seksi:Liian ennustettava ja rutiininomainen seksi voi tappaa intohimon. Kokeile uusia asioita, fantasioita ja piristä seksielämääsi. Kuuntele tai lue eroottisia juttuja. Lähetä kesken työpäivää puolisollesi seksiviestejä. Pue päällesi jotain mikä saa aistisi heräämään, vaikka se olisikin vain ne alusvaatteet kerrosten alla.

Työ: Pyöriikö työasiat mielessä vielä illallakin? Tarkistatko ennen nukkumaanmenoa meilejä seuraavaa päivää varten? On hyvä osata vetää rajat työn-ja arjen keskelle.

Liiallinen istuminen: Moni aikuinen tekee nykypäivänä paljon istumatyötä. Tällä voi olla hurjiakin vaikutuksia seksielämään. Koko päivän istuminen voi lisätä jännittyneisyyttä pakaroissa, lonkissa, lantionpohjan lihaksiassa ja alaselässä. Nämä häiriöt voivat aiheuttaa ongelmia seksin aikana, kun et pääsekään tiettyyn asentoon jännityksen takia ja se voi aiheuttaa jopa orgasmin saamista.

Lääkitys: Jotkut lääkkeet voivat madaltaa seksuaalista viettiä, kuten esimerkiksi verenpainelääkkeet, masennukseen-ja ahdistukseen tarkoitetut lääkkeet, jopa jotkut antihistaamini-valmisteet voivat madaltaa libidoasi. Näistä on hyvä keskustella oman lääkärisi kanssa, jos epäilet lääkkeiden aiheuttavan seksuaalisen vietin madaltumista.

Vaikka nämä asiat voivat tuntua harmittomilta, ne voivat vaikuttaa suuresti seksielämään. On tärkeää tunnistaa nämä tekijät ja pyrkiä ratkaisemaan ne yhdessä kumppanin kanssa. Avoin keskustelu ja yhteiset tavoitteet voivat auttaa ylläpitämään terveellistä ja tyydyttävää seksielämää.

Älä anna näiden ”harmittomien” asioiden pilata sitä, mikä on tärkeä osa onnellista parisuhdetta.

Mainos:

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Näistä syistä teillä ei ole tänä iltana tätä näkyä”