Hyvä, aito ystävä. Siinä vasta on suuri onni!

Mistä erotat tosiystävän? Siihen kysymykseen on paljon vastauksia, ja eri ihmisille ystävyys tarkoittaa eri asioita. On kuitenkin muutama juttu, josta erotat tosiystävän.

Ystävyyssuhteenne on aito ja vahva, kun:

– Ystäväsi luottaa sinuun

Esimerkiksi työkaverit eivät välttämättä kerro sinulle, jos heillä on elämässään jotain, mikä saattaa esimerkiksi vaikuttaa työsuoritukseen. Mutta ystävän ei tarvitse miettiä tällaisia asioita, vaan hän uskaltaa luottaa sinuun ja puhua asioistaan. Sama toimii tietysti myös toisin päin!


Kuva Charis Gegelman.

– Ystäväsi pitää sinusta sellaisena kuin olet

Tosiystävä pitää sinusta, ja pitää sinusta juuri sellaisena kuin olet. Hän ei koe tarvetta kritisoida sinua jatkuvasti ja muuttaa sinua toisenlaiseksi. Joillekin ihmisille mikään ei riitä, ja jotkut eivät osaa erottaa omia ajatuksiaan toisen ominaisuuksista. Aito ystävä ei valita tekemisistäsi tai tavoistasi muuta kuin silloin, kun niihin on oikeasti syytä. Esimerkiksi silloin, kun riskeeraat oman terveytesi tai hyvinvointisi.

– Ystäväsi hyväksyy hepulikohtauksesi

Ystävä ymmärtää sinua silloinkin kun ylireagoit. Joskus pienikin vastoinkäyminen on liikaa, mutta aidon ystävän edessä voit pimahtaa pienestäkin asiasta. Hän ymmärtää ja kertoo sinulle, että tästäkin selvitään, eikä ala vähätellä että mitäs tällaiselle pikkujutulle itket. Hän on toki tukenasi myös silloin, kun murhe on oikeasti suuri.

– Ystäväsi kuuntelee sinua

Ystävä jaksaa kuunnella ja rohkaista silloinkin, kun et yhtään tiedä mitä sinun pitäisi tehdä elämälläsi. Häntä ei haittaa, jos olet vähän eksyksissä välillä. Hän ei tuputa ratkaisuja ja vastauksia eikä vaadi, että osaat tehdä päätöksiä saman tien.


Kuva Jonathan Chngylin, ylin kuva Eberhard Grossgasteiger.

– Ystäväsi tukee sinua

Hyvä ystävä näkee potentiaalisi ja auttaa sinua saavuttamaan sen. Hän näkee sinussa mahdollisuuksia silloinkin kun itse näet pelkkää kykenemättömyyttä. Hän rohkaisee sinua ja kertoo sinulle, että pystyt kyllä siihen mitä haluat.

– Ystäväsi uskoo sinuun ja kannustaa sinua

Omat ajatuksemme ovat usein melko negatiivisia. Hyvä ystävä sen sijaan kannustaa sinua, luottaa sinuun, uskoo sinuun ja tukee sinua. Itse saatat ajatella, että ”En viitsi hakea kun en kuitenkaan saa sitä työtä”, mutta ystävä sanoo ”Totta kai sinä haet sitä työtä, olisit loistava siinä!”.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Näistä merkeistä tiedät, että ystäväsi on tosiystävä!”

  • Ei väkisin sanoo:

    Hyvä ystävyys on vastavuoroisuutta. Itselläni on kaksi ystävää jotka eivät pidä yhteyttä, eivät koskaan ehdota tapaamista/yhdessä tekemistä. Sit kun itse jotain järjestän niin ensin ollaan innoissaan mutta lopulta kun ajankohta lähenee niin aina on jotain että sitten ei onnistukaan. Olenkin lopettanut yhteydenpidon koska en vaan jaksa tällaista yksipuolista ystävyyttä.