Jos nainen on parisuhteen vanhempi osapuoli, ympäristö yleensä hämmästelee. Mutta uusimmat tutkimukset kertovat, että sekä mies että nainen ovat keskimääräistä tyytyväisempiä ihmissuhteissa, joissa nainen on miestä vanhempi. Perinteisessä parisuhdemallissahan mies on vähintään muutaman vuoden naiskumppaniaan vanhempi.

Huonon Äidin yrityssivut ›

Menesty kuin Huono Äiti!

Haluatko tietää lisää? Se sopii! Kun täytät nämä rivit, otamme yhteyttä 24 h kuluessa:

Perinteinen malli ei takaa onnellisuutta

Viime vuosina on tehty useita tutkimuksia liittyen parisuhteisiin, kuinkas muuten. Eräs tutkimus osoittaa, että kaikesta kritiikistä huolimatta parisuhteet, joissa nainen on huomattavasti miestä vanhempi, ovat todellisuudessa heterosuhteista onnellisimpia. Ikäeroa tulisi olla 10 vuotta vähintään. On monia teorioita, jotka yrittävät selittää tätä ilmiötä. Yksi yleisimmistä näistä on se, että naisen korkeampi ikä tuo hänelle parisuhteessa enemmän auktoriteettia ja valtaa, mikä voi tehdä parisuhteen voimasuhteesta tasa-arvoisemman. Tämä tekee tutkimusten mukaan parisuhteista onnellisempia.

 

Toisen teorian mukaan näissä parisuhteissa molemmat osapuolet pääsevät toteuttamaan itseään avoimemmin k uin mikä olisi ollut konservatiivisen parisuhdemallin ja sukupuoliroolien kohdalla mahdollista. Nainen voi kokea lisääntyneen auktoriteettiasemansa voimaannuttavana ja uskaltaa sen myötä aktiivisesti hakea laajempaa tyydytystä parisuhteessa niin romanttisesti kuin seksuaalisestikin. Vastaavasti mies voi nauttia siitä, että hänen ei tarvitse vain sukupuolensa takia ottaa ns. ”johtoasemaa” suhteessa. Parisuhteessa on tärkeää, ettei kummankaan osapuolen tarvitse pakottaa itseään johonkin muottiin ulkopuolisten odotusten takia.

Siis kuuntele itseäsi ja syvimpiä halujasi ja tarpeitasi. Jokaiselle on olemassa oma ihanneparisuhteensa, jossa pääsee parhaiten toteuttamaan itseään. Ne parisuhteet, joissa ihmiset ovat päättäneet toteuttaa itseään yhteiskunnan asenteista huolimatta, voivat kukoistaa loistavasti! Selvitä siis sinäkin, mitä juuri sinä haluat ja tarvitset parisuhteelta äläkä pelkää hakea sitä!

PS. Kerro kommentissa, oletko hyvässä parisuhteessa itseäsi nuorempaan tai vanhempaan puolisoon.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 185 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

185 vastausta artikkeliin “Naiset, joilla on tämä ikäero mieheen, ovat tyytyväisimpiä”

 • Sannamarianna sanoo:

  Olen kohta neljä vuotta ollut yhdessä 17 vuotta nuoremman miehen kanssa. Tämä on elämäni paras suhde.

 • Typykkä sanoo:

  Nykyinen puolisoni 12-vuotta minua nuorempi, meille tulossa 2 yhteinen lapsi pian. Suhde aivan loistava ja ikäero vain numeroita. Edellinen puolisoni oli vanhempi 6-vuotta, suhde ei ollut yhtä tasa-arvoinen ja onnellinen kuin nykyinen.

 • *Onnellinen* sanoo:

  Ikäero 11v. Olen niinkin mojovasti vanhempi kuin mieheni. Paljon saanut ihmetystä aikaan ja iso ”pala purtavaksi” alkuun oli minulle naisena vaan ei enää. Kaikki hyvin. Naimisissa ja yhteisiä lapsiakin joita itselläni oli jo ennestäänkin.

 • Mies 34 sanoo:

  On tämäkin mies tyytyväinen 🙂 Meillä naisystävän kanssa 13-vuoden ikäero, hän 47v ja minä 34v. Intohimoisesti yhdessä mennään toista vuotta.

 • Onnellinen mummo sanoo:

  Olen avioliitossa itseäni 5 vuotta nuoremman miehen kanssa. Olemme olleet naimisissa 40 vuotta. Mennessämme avioon meillä oli molemmilla liitto takanamme ja lapsia siitä, olimme uusio perhe. Alun kangertelusta päästyämme homma on toiminut,on ollut kuoppia, mäkiä ja laskuja! Lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja lapsenlapsia meillä on yhteensä 14! Nyt olemme jo eläkkeellä, asumme turvallisesti toisiamme tukien, elämä on onnellista ja tasapainoista. Nyt kun alkaa olla kaikenlaista remppaa, olen tosi onnellinen, että mies on nuorempi ja jaksaa tehdä pihatyöt ja auttaa kotitöissä ja olla muutenkin aktiivinen!

 • Hm sanoo:

  Nykyisin seurustelen itseäni 3-vuotta nuoremman miehen kanssa ja koskaan ei mikään suhde ole tuntunut näin hyvältä, ihan joka osa-alueella. Takana 20 vuoden liitto lasten isän kanssa, joka oli 3-v vanhempi ja muutama lyhyempi suhde itseäni vanhempien kanssa.
  Tosin en tiedä onko iällä väliä, kun sattuu vaan se oikea ihminen kohdalle.

 • Hennamamma sanoo:

  Pian 40v naimisissa 7v vanhemman miehen kanssa ja aina parisuhde on ollut tasa-arvoinen. Meillä on sama koulutus ja mielenkiinnonkohteista on tullut yhteisiä, vaikka harrastamme eri asioita.

 • Vanha varalla sanoo:

  Minulla on 11 v nuorempi mies. Olemme illeet yhdessä neljä vuotta ja tuntenee toistakymmentä vuotta. Hyvä ja syvällinen suhde, kunnolemme kahdestaan. Mutta mies katselee jatkuvasti nuoria naisia, halusisi lapsia ja välttelee seuraani julkisilla paikoilla. Se tietysti loukkaa. Mies on tutustunut sukuuni, mutta minä en hänen paitsi lapseen.

 • Onnellinen iästä huolimatta sanoo:

  Kohta 18 vuotta yhdessä itseäni 5 vuotta vanhemman miehen kanssa. Yhdessä tasavertaisina kumppaneina olemme elämää rakentaneet. Ura ja yrittäjyys vahvana molemmilla perheen perustamisenkin jälkeen. En ehkä allekirjoita pitääkö toisen olla jonkin ikäinen ollakseen onnellisia yhdessä. Kun löytyy sen joka vielä toisenkin vuosikymmenen yhdessä olon jälkeen sykähdyttää ja vetää puoleensa.

  Tai Jospa toinen onkin sitten luonteeltaan ikuinen junnu ja minä pikku vanha?

 • Punk sanoo:

  Mun poikaystävä on 9vuotta nuorempi ja en voisi olla onnellisempi. Tervein Parisuhde ikinä❤️

 • Mj sanoo:

  Pitää paikkaansa. Minä 49 v mies 36 v. Toimii😉

 • Murunen sanoo:

  Olen ollut noin 5 vuotta parisuhteessa itseäni noin 16 vuotta nuoremman miehen kanssa. Olemme olleet tosi onnellisia tässä suhteessa ja tämä on ollut paljon parempi ja ristiriidattomampi suhde kuin aiemmat suhteeni suunnilleen omanikäisteni miesten kanssa. En kuitenkaan usko tämän suhteen jatkuvan ikuisesti. Minulla on lapsia aiemmasta suhteesta ja mieheni varmasti haluaa myös lapsia ja perheen tulevaisuudessa. Aion kuitenkin nauttia tästä onnesta niin kauan kuin sitä kestää, mikään maailmassa ei ole ikuista.

 • Puumaksi sanottu sanoo:

  Olin aikaisemmin suhteessa minua 15 vuotta nuoremman miehen kans. Suhde kesti 10 vuotta. Loppui toisen naisen vuoksi. Sitä ennenki oli pari lyhyempää suhdetta joissa mies muutaman vuoden nuorempi. Nyt olen suhteessa 8 vuotta nuoremman kans. Suhde on paljon tasa-arvoisempi ja molempien tarpeet tulee huomioiduksi.

 • Bibe sanoo:

  Ensimmäinen mieheni oli minua 8 vuotta vanhempi, nykyinen on 3 vuotta nuorempi ja olen tässä suhteessa todella onnellinen.

 • Ladamimmi sanoo:

  Olen suhteessa minua yli 10 vuotta nuoremman miehen kanssa.<3

 • Kel onni on, sil onni on sanoo:

  Meillä 8 vuotta ikäeroa, mies vanhempi. Siltikin meillä tasa-arvoinen, onnellinen suhde. Ehkä enemmänkin kyse itsetunnosta, aikuisuudesta ja molemmista persoonina 🤷‍♀️

 • nuorenmielinen sanoo:

  ASia on juuri noin. Nainen on onnellisempi ja myös mies, kun nainen on vanhempi. Olen ollut suhteessa itseäni 16 vuotta nuorempaan ja 20v nuorempaan mieheen. Suhteet olivat hyviä, mutta olen naimisissa , enkä eronnut. eka suhde kesti kolme vuotta, mies kuoli syöpään. Toinen suhde kesti viisi vuotta ja loppui vaikeaan sairauteeni.