Jos nainen on parisuhteen vanhempi osapuoli, ympäristö yleensä hämmästelee. Mutta uusimmat tutkimukset kertovat, että sekä mies että nainen ovat keskimääräistä tyytyväisempiä ihmissuhteissa, joissa nainen on miestä vanhempi. Perinteisessä parisuhdemallissahan mies on vähintään muutaman vuoden naiskumppaniaan vanhempi.

Perinteinen malli ei takaa onnellisuutta

Viime vuosina on tehty useita tutkimuksia liittyen parisuhteisiin, kuinkas muuten. Eräs tutkimus osoittaa, että kaikesta kritiikistä huolimatta parisuhteet, joissa nainen on huomattavasti miestä vanhempi, ovat todellisuudessa heterosuhteista onnellisimpia. Ikäeroa tulisi olla 10 vuotta vähintään. On monia teorioita, jotka yrittävät selittää tätä ilmiötä. Yksi yleisimmistä näistä on se, että naisen korkeampi ikä tuo hänelle parisuhteessa enemmän auktoriteettia ja valtaa, mikä voi tehdä parisuhteen voimasuhteesta tasa-arvoisemman. Tämä tekee tutkimusten mukaan parisuhteista onnellisempia.

 

Toisen teorian mukaan näissä parisuhteissa molemmat osapuolet pääsevät toteuttamaan itseään avoimemmin kuin mikä olisi ollut konservatiivisen parisuhdemallin ja sukupuoliroolien kohdalla mahdollista. Nainen voi kokea lisääntyneen auktoriteettiasemansa voimaannuttavana ja uskaltaa sen myötä aktiivisesti hakea laajempaa tyydytystä parisuhteessa niin romanttisesti kuin seksuaalisestikin. Vastaavasti mies voi nauttia siitä, että hänen ei tarvitse vain sukupuolensa takia ottaa ns. ”johtoasemaa” suhteessa. Parisuhteessa on tärkeää, ettei kummankaan osapuolen tarvitse pakottaa itseään johonkin muottiin ulkopuolisten odotusten takia.

 

 

Siis kuuntele itseäsi ja syvimpiä halujasi ja tarpeitasi. Jokaiselle on olemassa oma ihanneparisuhteensa, jossa pääsee parhaiten toteuttamaan itseään. Ne parisuhteet, joissa ihmiset ovat päättäneet toteuttaa itseään yhteiskunnan asenteista huolimatta, voivat kukoistaa loistavasti! Selvitä siis sinäkin, mitä juuri sinä haluat ja tarvitset parisuhteelta äläkä pelkää hakea sitä!

 

PS. Kerro kommentissa, oletko hyvässä parisuhteessa itseäsi nuorempaan tai vanhempaan puolisoon.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 165 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

165 vastausta artikkeliin “Naiset, joilla on tämä ikäero mieheen, ovat tyytyväisimpiä”

 • Helli sanoo:

  lapsen isä oli mua 16v vanhempi ja TODELLA lapsellinen ja suhde tosi huono! nykyään mies mua 7v nuorempi ja todella paljon kypsempi kuin tämä mua vanhempi mies 😀 ei kato numeroa aikuisuus ja fiksuus. paras suhde mitä mulla on ollu ❤️

 • Masa 42 sanoo:

  Olen 80 vuotias tyypillinen suomalainen miehenköriläs, punakka, tanakka mutta hanakka, naisystväni on myöstyypillien suomalainen nainen, halut ja tarpeet kohillaan, on 25 vuotta nuorempi kuin minä, aivan hyvin kanssakäyminen sujuu nyt.

 • Nuorempi mies sopii minulle sanoo:

  Olen kahdeksan vuotta avomiestäni vanhempi. Suhde on kestänyt kohta 27 vuotta. Aviomieheni oli minua seitsemän vuotta vanhempi; erosimme seitsemän vuoden kuluttua avioitumisesta.

 • Rebel-67 sanoo:

  Minä olen 7vuotta miestäni vanhempi. Elämäni paras suhde, naimisissa kesällä 22 vuotta, yhdessä reilu 25 vuotta.
  Meillä on 6 lasta,joista 3 nuorinta mieheni biologisia, 3 mun edellisestä suhteesta, jotka mieheni on adoptoinut ja pitänyt heistä huolta kuin omistaan.
  Minä olin 30 ja mies 23 silloin kun alettiin olemaan yhdessä.

 • Rakkaus ei katso ikää sanoo:

  Meillä 20 vuotta ikäeroa. Mieheni 53, minä 33. Yhdessä oltu 10vuotta ja naimisissa 5, elämäni paras suhde (vieläkin) ❤️ Ikä on aina ollut itselleni vain numeroita, enkä edes ikinä ajattele asiaa. Tärkeintä on että molemmat kantaa samat elämän arvot ja molemmilla on hyvä olla. Meillä vaan kertakaikkiaan synkkaa kaikki yksiin ja olen jokapäivä kiitollinen että löysin miehini kaltaisen ihmisen elämääni ❤️

 • Nimetön sanoo:

  Olen miestäni 12 vuotta vanhempi, kohta 40 vuotta yhdessä onnellisia molemmat💞

 • Loppuelämäksi kiitos sanoo:

  Totaalisen rakastunut kuutta vuotta vanhempaan naiseen. Vielä ei ole tapahtunut mitään aloitteita, mutta toivoa sopii

 • Urmas sanoo:

  No mulla on pari vuotta nuorempi nainen. Näyttää nyt ku olisi mua 10 vuotta vanhempi. Vaatet ja olemus ku eläkeläinen. Itse 59 ja urheilut koko elämän. Taitaan alkaa etsii nuorempaa.

  • Justnii sanoo:

   No niin tietysti. Tyypillistä ettei omaa kumppania kohtaan mitään kunnioitusta. Uskon että muijasi on oikein onnellinen jos lähdet arvostelemasta!

 • Soppatykki sanoo:

  Olen 10 vuotta vanhempi miesystävääni. Yksikään muu suhde ei ole ollut näin räiskyvä ja rakkautta täynnä. Eteenpäin sanoi Keskustakin 🤩

 • Sari78 sanoo:

  Minulla ja aviomiehelläni on ikäeroa 19 vuotta. Itse olen vanhempi. Olen kyllä huomannut että tämä on parhain suhde mikä ikinä on itselläni ollut ja miehenikin on samaa sanonut. Samaistun artikkeliin ihan täysin!

 • Nuorempi mies sanoo:

  Minun puolisoni, siis suhteemme nainen, on minua 10 vuotta vanhempi ja voin sanoa, että tämä on elämäni paras suhde. Olemme olleetkin yhdessä jo vuosia. Silti sama leikillisyys ja romantiikka on säilynyt. Tosin tuosta auktoriteetista en sitten tiedä… 😁

 • Cami sanoo:

  Viikon vanhempi, etäsuhde. Toimii? Voi toteuttaa itseä ja ei pakko nähdä,mutta yhteydenpitoa on. Yleensä 1-5v vanhemmat kokeiltu. Katsotaan nyt

 • Vahinko löytä sanoo:

  10v ikäeroa, mies siis nuorempi ja yhdessä ollaan oltu 7v. Aikaisemmin olin suhteessa 10v minua vanhemman miehen kanssa, se ei toiminut. Nykyinen suhde paljon avoimempi ja keskusteleva.

 • True love sanoo:

  Löysin elämäni rakkauden ja sielunkumppanin viime kesänä ”vahingossa” suhdetta takana puoli vuotta ja tiesimne jo alkumetreillä että naimisiin mennään ja loppuelämä ollaan yhdessä. Ikäeroa on 20 vuotta joka ei ihme kyllä näy eikä tunnu missään.

  • Urmas sanoo:

   Voi sua. Muista tämä muutaman vuoden kuluttua.

   • Soul mate sanoo:

    Mä tiesin ekasta illasta (parikymppisenä), et tää on se! Muutettiin samantien yhteen ja mies kosi 3kk:n jälkeen (parikymppisenä). Nyt reilut 30 vuotta naimisissa ja edelleen menee hyvin. Mies on nuorempi, tosin ikäeroa alle 3 viikkoa, mut tykkää kuulemma vanhemmista naisista.

 • Joku sanoo:

  Meillä on näin, 11 vuotta ikäeroa ja erittäin hyvin menee.

 • Nimetön sanoo:

  Itse seurustelen itseäni 10 vuotta nuoremman miehen kanssa ja olen todella tyyryväunen tähän suhteeseen. Ja niin on myls hän.

 • Pisu sanoo:

  Mies melkein 5 v vanhempi ei toimi

 • Mies kasikolme sanoo:

  Kolme vuotta ikäero nainen vanhempi .toimii