Hyvä nainen, pitääkö kiirettä näin joulun alla? Et ole yksin… Hommaa riittää, kun pitää muistaa perhettä, sukulaisia, kavereita, opettajia, harrastusohjaajia ja lehdenjakajia.

Lisäksi pitää leipoa, koristella, siivota, askarrella ja pukea ja ties mitä vielä!!

Selviät kiireestä ja hässäkästä tällä yksinkertaisella neuvolla. Pidä mielessä tämä joulun tärkein ohjenuora: anna olla!!

Kyllä! Unohda! Anna olla! Älä välitä! Lyö lekkeriksi!

Mietipä MIKSI sinun pitäisi olla se, joka hoitaa kaiken? No ei yhtään mistään syystä. Jollet sitten ole perheen ja suvun ainoa aikuinen, mutta silloin vasta onkin tärkeää, että et tee mitään turhaa suorittamista vaan vain niitä juttuja joita oikeasti haluat.

Tässä lista asioista, jotka voit unohtaa saman tien:

– Joulukuva

Sen ottamisesta ei tykkää kukaan, et edes sinä!! Ajatuksissa siintää idea idyllisestä kuvasta, jossa lapset ja lemmikit yhdessä suloisina poseeraavat ja vanhemmat ovat lempeästi taustalla joulumieli sydämissään. Se ei muuta kuin aiheuta paineita, kun totuus on että kuvaustilanne on kaaosta ja painajaista. Kissa kaataa kuusen, joulupallot hajoaa, kynttilät sytyttävät hiukset, lapset itkevät, mies mököttää ja itsellä on naamalla jäykkä tekohymy hyvä tästä tulee… Anna suosiolla olla!

Tai sitten lähetä ne epäonnistuneet kuvat. Ehkä vastaanottajakin ilahtuu aidosti!!

– Miehen sukulaisille lähtettävät kortit

Mitä sinä niistä stressaat! Tykkäätkö niistä ihmisistä edes?!

– Miehen sukulaisille ostettavat lahjat

Turha stressata lahjoistakaan. Jos mies ei osaa ostaa sukulaisilleen lahjoja, nämä jäävät ilman. Sinun murheesi se ei ole!!

– Miehen jouluasu

Aikuisen miehen pitää osata pukeutua joulupöytään. Jos hän ei osaa, niin olkoon alasti. Niin oli Jeesuskin ekana jouluna.

– Kaikki se, mitä teet miehen puolesta

Hoitakoot itse. Miksi äijän pitäisi saada vapaamatkustaa koko joulu ja sinun vetää viulunkielenä koko kuukausi järjestämässä toisen asioita?

– Koristeiden askartelu

Askartele jos nautit kuumaliiman ja kulkusten kanssa ähräämisestä. Älä askartele, jos et nauti. Yksinkertaista!

– Leipominen

Katso edellinen kohta. Jos joulu ei tule ilman että tunget kädet taikinaan, anna mennä. Mutta taikinaa se raakana syöty kaupan piparitaikinakin on… Muista myös niksi: heitä uuniin piparkakkumausteita ja jopas tuoksuu kuin olisit leiponut!!

– Sälekaihtimien imurointi

Et mieti sälekaihtimien pölyjä muuten ikinä, joten ei niillä ole mitään väliä joulunkaan aikaan. Sama koskee kaikkea muutakin täysin turhaa siivoilua. Kukaan ei kurki sinne sun komeroon oikeasti, tai jos kurkkii niin siivoa ihan ekana se tyyppi ulos kotoasi!!!

– Joulukalenterien täyttely

Heitä sinne kerralla jotain sisälle ja anna sitten olla. Tai pistä koko höskä piiloon ja korvaa kaupan kalenterilla, sama se lapsille on!!

– Harrastusohjaajien lahjojen tekeminen/ ostaminen

Älä nyt ainakaan ala väkertää itku silmässä mitään käsintehtyjä lahjoja!!! Ei mitään sinappien keittelyä tai piparikuusien kasaamista yötä myöten. Unohda koko juttu tai sitten nappaat kauppareissun yhteydessä jotain ihan peruskamaa. Voit ihan hyvin olla yksi niistä joka antaa sen tavallisen konvehtirasian.

– Lemmikin kasvattajan muistaminen

Mieti hei nyt: onko oikeasti pakko? Onko?! Jos on, niin mitä jos lähettäisit sähköpostilla tai viestillä kuvan kissemirristä tai koirulista ja toivottaisit hyvää joulua? Se riittää!

– Pyhien minuuttiaikataulun suunnittelu

Miksi sekin on sinun vastuullasi? Eikö joku muu voi miettiä asiaa? TAI…mitä jos ette lähde mihinkään tai tee mitään aikatauluja?! Sekin on mahdollista, ihan oikeasti!

– Myyjäiset

Myyjäisiin kannattaa mennä ainoastaan ostamaan jotain, mitä ne leipomisesta tai askartelusta nauttivat ihmiset ovat tehneet. Älä ala väkräämään sinne mitään jos et erityisesti halua. On sinulla muutakin hommaa!! Esimerkiksi…

Kaikella tällä säästyneellä ajalla voit juoda skumppaa! Tai tehdä jotain mistä tykkäät! Jes, kerrankin kiva joulukuu tiedossa!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia