Ristuksen raskas työpäivä takana, mitä teet? Viiniä tänne ja sassiin? Vai huitaiset naamaan suklaalevyn?

Joskus kumpikin noista on just se mitä tarvitaan, mutta jatkuvalla syötöllä (tai juotolla) niistä seuraa ongelmia. Tulee riippuvuutta, tai paino nousee, tai rentoutuminen jää sikseen kun unenlaatu heikkenee.

Terapeutti vinkkaa vaihtoehtoisia tapoja rentoutua:

Kävele kotiin metsän läpi

Jos vain mahdollista, tule vietä edes osa kotimatkasta kävellen luonnossa. Ei tarvitse stressata ruuhkassa, saat liikuntaa ja luonto rentouttaa! Vaihtoehtoisesti voit lähteä kävelylle töiden jälkeen.

Harrasta liikuntaa

Mutta sellaista, mikä sopii sinulle. Jos istut joogassa lootusasennossa ainoastaan vatvomassa, miten tänään töissä mokasit, ehkä joku toinen laji olisi parempi?

Tee jotain käsilläsi

Neulo, virkkaa, väritä. Joko kurssilla tai ihan itseksesi. Luominen rentouttaa!

Puhu!

Välillä on hyvä vaan valittaa, kuinka kukaan töissä ei tajua, joudut hoitamaan muiden hommat ja asiakkaatkin ovat urpoja. Mutta älä juutu negatiiviseen. Jos työsi on sietämätöntä, mieti mitä voisit tehdä? Vaihtaa osastoa, työpaikkaa tai alaa?

Hanki hierontaa

Mene hierojalle, pakota joku hieromaan tai hiero itse itseäsi (ohjevideoita löytyy netistä). Kosketus rentouttaa ja vapauttaa mielihyvähormoneja.

Juo vihreää teetä

Jep, enemmän se viini kiinnostaa kun hermoja riipii ja on ihan poikki. Mutta vihreä tee laskee ainakin hiirien psykologista stressiä, kenties siis sinunkin. (Kokeissa hiiret yleensä laitetaan juoksemaan labyrintteihin ja tekemään ärsyttäviä tehtäviä, joten ainakin stressi on saman tyyppistä kuin nykypäivän työelämässä…)

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Näin rentoudut työpäivän jälkeen – terveellisesti”

  • kyynikko sanoo:

    Kaikki vaihtoehtoiset rentoutuskeinot sisältävät aina oletuksen, että on mahdollista olla työpäivän jälkeen yksin ilman perheen aiheuttamaa härdelliä ja vaatimusvyöryä ympärillä. Lasin viiniä tai suklaata on mahdollista ottaa härdellissä ja melussakin.